به گزارش ایسنا، سید رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک از فدراسیون ورزشهای زورخانهای بازدید کرد و با مسئولان و اعضای هیات رییسه فدراسیون دیدار داشت. مجتبی جوهری رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای در این دیدار با ارائه گزارشی از فعالیت های این فدراسیون گفت: ۹۳۰ زورخانه در کشور داریم که تعداد ۷۰۰ زورخانه ثبت فدراسیون شده و فعال هستند. توانسته ایم با تغییر قوانین این رشته را جذاب و عادلانه کنیم.
رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای افزود: علی رغم پویایی حاکم بر این رشته در جهان، اما ما دو فدراسیون جهانی داریم و شما به طور کامل و دقیق در جریان فعالیتهای این فدراسیون ها هستید. خواهش من این است ما تعیین تکلیف شویم و بگویید با کدام یک از این ها باید کار کنیم.
به گزارش ایسنا، با توجه به حضور خبرنگاران در این جلسه، صالحی امیری خواستار قطع سخنان جوهری شد تا در فرصت مناسب درباره این موضوع صحبت شود.
صالحی امیری: مدرن کردن زورخانه مثل مخلوط دیزی و پیتزا است/ به احترام مهرعلیزاده چیزی نگفتم
رییس کمیته ملی المپیک با انتقاد از پی گیری جهانی شدن رشته ورزش های زورخانه ای توسط فدراسیون تحت نظر محسن مهرعلیزاده گفت: این کار ریشه در آیین، سنت و فرهنگ هزاران ساله این سرزمین دارد و اصلا قابل تطبیق با فرهنگ کشورهای دیگر نیست.
به گزارش ایسنا، رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک پس از شنیدن صحبت ها و گلایه های اعضای هیات رییسه فدراسیون زورخانه ای گفت: انصافا خیلی استفاده کردم. مشکلات ورزش مثل دیگر بخش ها خیلی پیچیده نیست. این فدراسیون بدلیل ماهیت فرهنگی اش جایگاه ویژه ای دارد.
وی افزود: در خصوص ورزش قهرمانی همه بلد هستند چکار کنند و خیلی نیاز به ما نیست اما بحث فرهنگی در ورزش اهمیت زیادی برای ما دارد. عبور از سکه و سکو به سوی سکوی پهلوانی اهمیت زیادی دارد. ماموریت اصلی این فدراسیون نیز همین است.
رییس کمیته المپیک خاطرنشان کرد: روزگاری بزرگترین سرمایه اجتماعی سرزمین ما پهلوانان بودند که امروز متاسفانه خدشه دار شده است. منهای اینکه این رشته فدراسیون داشته باشد یا نه، جوهره آن معرفت است.
رییس کمیته ملی المپیک با انتقاد از سیاست پی گیری جهانی شدن این رشته توسط فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای با مدیریت محسن مهرعلیزاده، گفت: از روز اول هم گفتم امکان جهانی شدن این رشته نیست. مگر ما می توانیم ورزش های باستانی چینی را با قانون خودمان اجرا کنیم و کاراته، ووشو و جودو و.. دیکته می شود. به حرمت مهرعلیزاده سکوت کردم و اگر او نبود نظر کارشناسی ام این است که معتقدم این فدراسیون نمی تواند موفق شود. ساختار این ورزش بر اساس معرفت و هویت ایرانی و پاک شدن از تمامی پیرایه ها است. نمی شود به بلاروس و بلغاری و آفریقایی ها ریتم و فرهنگ این رشته را درست انتقال دهیم.
رییس کمیته ملی المپیک گفت: اصرار اینکه ورزش زورخانه ای را مدرن کنیم امکانپذیر نیست. مگر می شود دیزی را با پیتزا مخلوط کنیم؟ چیزی می شود که اصلا قابل استفاده نیست. اصرار ما برای تغییر شکل و ماهیت این رشته غلط است و باید در ساختار سنتی آن بماند. مگر چینی ها و ژاپنی ها که نزدیک هزار سبک دارند قوانینش را تغییر داده اند؟ اگر کسی ورزش ما را خواست باید با همین شیوه بخواهد نه اینکه آن را تغییر دهیم. بجای اینکه جهانی شویم باید دغدغه ملی داشته باشیم.
وی افزود: نه انطباق فرهنگی با دیگر کشورها داریم و نه می توانیم هویتمان را تغییر بدهیم. آن وقت این رشته دیگر ایرانی نیست. اصرارم بر این است آقای جوهری برنامه ۱۰ ساله ای را در هیات رییسه تصویب کند. کار اول اینکه وضع موجود ساماندهی و مدیریت شود. بحث دوم ارتقای نیروها است و نسل جدید وارد شوند. بحث سوم اینکه از طریق تولید کلیپ و فیلم و پخش در سیما ذائقه جوانان را با این رشته همراه کنیم.
انتهای پیام
نظرات