«محمدحسین زارعیان» در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان اظهار کرد: در شهرستان مهریز ۲۷۵ مسجد کوچک و بزرگ در ۱۸ منطقه وجود دارد که از این تعداد ۹۴ مسجد در مناطق شهری و ۱۸۱ مسجد در مناطق روستایی شهرستان هستند.
وی ادامه داد: تمام اطلاعات مرتبط با مساجد از جمله تعداد امام جماعت مساجد، خادم مساجد، تعداد مساجدی که هیئت امنا دارند، تعداد پایگاه مقاومت بسیج در مساجد و همچنین تعداد کانون فرهنگی و هنری مساجد به صورت تفکیکی برای هر منطقه شهری و روستایی مشخص شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان مهریز افزود: بانک اطلاعات تهیه شده میتواند یک منبع مهمی جهت برنامهریزی فرهنگی در انجام فعالیتهای مختلف فرهنگی و آمایش فرهنگی در مساجد شهرستان باشد. از مهمترین برنامهریزی فرهنگی در مساجد میتوان به تهیه شناسنامه و نقشه فرهنگی جداگانه برای هر مسجد و در نهایت تهیه اطلس فرهنگی مساجد شهرستان اشاره کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر برنامههای مذهبی و فرهنگی که در مساجد برگزار میشود میتوان بر حسب شرایط جغرافیای فرهنگی هر منطقه کارکرد خاص و معینی برای مساجد تعریف کرد که این کارکردهای تخصصی میتواند با موضوع اقتصاد و فرهنگ در مساجد ایفای نقش کرده و زمینه مشارکت، خلاقیت، کارآفرینی، سرمایهگذاری و جذب جوانان و نوجوانان در مساجد را فراهم کند.
زارعیان کارکرد گردشگری، ورزشی، رسانه و دیجیتال، خدماتی، پخت غذا، برگزاری جشنها و مناسبتها برای دیگر سازمانها، ادارات و .... را از جمله کارکردهای مساجد دانست.
وی اظهار کرد: از مهمترین موضوعاتی که در مساجد باید برنامهریزی و سیاستگذاری شود، ساماندهی و به روز رسانی هیئت امنای مساجد و صدور احکام برای آنها است که از طرف شورای فرهنگ عمومی شهرستان شیوه نامه شرایط هیئت امنای مسجد تهیه و در اختیار هیئت امنای مساجد قرار گرفته است. ساماندهی و به روز رسانی موقوفات مساجد و نحوه دریافت موقوفه و هزینه کرد آن بر اساس آیین نامههای ابلاغی به اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان و همچنین تعیین تکلیف موقوفاتی که محل موضوع و نیت واقف در زمان حاضر مشخص نیست با هماهنگی با مراجع ذیصلاح ساماندهی شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهریز، زارعیان در پایان بیان کرد: به روز رسانی اطلاعات و تجهیزات و بیمه مساجد از ضروریات است به نحوی که تجهیزات و لوازم مساجد در فرمهای جداگانه اموال تهیه شود و بعد هر تغییر و تحولی در مسجد میتوان به راحتی کارهای بعدی را نیز انجام داد و از مزیتهای ساماندهی تجهیزات مساجد استفاده از وسایل درحوادث غیر مترقبه خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات