• یکشنبه / ۱ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99040100127
  • خبرنگار : 30054

دامنه چیست و چگونه می‌توان آن را ثبت کرد؟

دامنه چیست و چگونه می‌توان آن را ثبت کرد؟

تمام سایت‌های فعال در بستر اینترنت مانند تک‌تک انسان‌های روی کره خاکی دارای نام هستند و با آن نام شناخته می‌شوند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام وب رمز، در این متن به شما خواهیم گفت دامنه چیست، انتقال مالکیت و انتقال دامنه به چه صورت است و ثبت دامنه چگونه انجام می‌شود.

دامنه چیست؟ نام دامنه از دو بخش تشکیل‌ شده است. بخش اول در واقع همان نام سایت است که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم. نام سایت یک نام دلخواه است که برای سایت خود انتخاب می‌کنید بنابراین قرار است سایت شما در بستر اینترنت با این نام شناخته شود. بخش دوم دامنه پسوند دامنه می‌باشد که به‌نوعی بیان‌کننده حوزه فعالیت سایت می‌باشد.

۵ نکته در انتخاب نام دامنه

- از اسامی با تلفظ ساده استفاده کنید تا در ذهن مخاطب بمانید.

- ارتباط مفهومی نام دامنه با ماهیت فعالیت شغلی را در نظر بگیرید.

- بهتر است نام دامنه املای ساده‌ای داشته باشد تا در حد امکان از غلط املایی در زمان نوشتن نام دامنه جلوگیری شود.

- از اسامی طولانی برای نام دامنه خود استفاده نکنید.

- نام برندهای معروف را کپی نکنید.

پرکاربردترین پسوندهای دامنه شامل موارد زیر می‌باشد

دامنه آی‌آر: دامنه ملی ایران است و برای ثبت دامنه ir می‌توانید به صفحه اصلی سایت وب‌رمز مراجعه کنید. این دامنه توسط پژوهشگاه دانش‌های بنیادی ایران ثبت می‌شود و هزینه کمی دارد.  

با مراجعه به سایت وب‌رمز مطابق تصویر زیر در کادر اول نام دلخواه دامنه را وارد کرده و از کادر دوم پسوند آی‌آر یا پسوند موردنظر خود را وارد کنید. برای ثبت دامنه آی‌آر و یا ثبت سایت با هر پسوند دیگری ابتدا باید استعلام بگیرید تا مطمئن شوید دامنه آزاد است یا خیر.

دامنه آزاد بدین معنی است که دامنه قبلا توسط شخص دیگری ثبت نشده باشد زیرا هر دامنه منحصربه‌فرد بوده و این امکان وجود ندارد یک نام دامنه با پسوند خاصی توسط دو نفر ثبت شود. اگر دامنه موردنظر شما قبلا توسط شخص دیگری ثبت‌شده باشد با پیغام آزاد نیست مواجه خواهید شد.

پسوند com. مخفف کلمه commercial بوده و یک دامنه بین‌المللی محسوب می‌شود و برای سایت‌های تجاری کاربرد فراوان دارد.

پسوند gov.  مخفف کلمه government  بوده و برای سایت‌های دولتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای ثبت آن نیاز به درخواست کتبی با مهر و امضای معتبر سازمان می‌باشد.

پسوند org. مخفف کلمه organization می‌باشد و برای انواع سایت‌های سازمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از طریق صفحه اصلی سایت وب‌رمز می‌توانید برای ثبت دامنه با تمامی پسوندها اقدام کنید.

مالکیت دامنه

خرید دامنه به معنای مالکیت دامنه برای بازه زمانی مشخص است. در واقع شما با پرداخت هزینه می‌توانید برای زمان مشخصی مالک یک دامنه باشید.

کمترین زمان برای ثبت یک دامنه یکسال و بیشترین زمان برای ثبت آن پنج سال می‌باشد و بعد از اتمام چرخه حیات دامنه، مالکیت شما به اتمام می‌رسد و دامنه به حالت آزاد درمی‌آید؛ بنابراین برای حفظ دامنه خود باید برای تمدید دامنه اقدام کنید.

از آنجایی‌ که هر دامنه فقط می‌تواند در مالکیت یک شخص باشد شرایطی فراهم شد تا مالکین بتوانند دامنه خود را به شخص دیگری انتقال دهند.

نحوه انتقال مالکیت دامنه بین‌المللی

مالک اصلی دامنه به شخصی گفته می‌شود که ایمیلش به‌عنوان مالک در رجیسترر ثبت‌ شده باشد. در این شرایط مالک باید درخواست تغییر اطلاعات مالک دامنه در رجیسترر را به  تیم فنی وب‌رمز اعلام کند.

برای این کار مالک فعلی باید تصویر کارت ملی و اطلاعات مالک جدید را به همراه تصویر کارت ملی خود برای تیم پشتیبانی وب‌رمز ارسال نماید. بعد از اینکه اطلاعات تکمیل شد تیم وب‌رمز اطلاعات مالک جدید را با مالک قبلی در رجیسترر جایگزین می‌کند.

 نحوه انتقال مالکیت دامنه ملی

انتقال دامنه ملی شرایط متفاوتی نسبت به انتقال دامنه بین‌المللی دارد و باید از طریق سایت رسمی ایرنیک انجام شود و هیچ شرکت

هاستینگ دیگری دسترسی‌های لازم برای تغییر دامنه آی‌آر را ندارند. انتقال دامنه به‌منظور حفظ دامنه‌های ارزشمند انجام می‌شود.

تمام صاحبان دامنه‌های آی‌آر دارای شناسه ایرنیک می‌باشند. در زمان تغییر مالکیت دامنه درواقع لازم است که شناسه ایرنیک دامنه تغییر کند؛ بنابراین مالک جدید دامنه آی‌آر باید شناسه ایرنیک دریافت کند و مالک فعلی دامنه باید از طریق حساب کاربری خود در سایت ایرنیک درخواست انتقال دامنه خود را برای پشتیبانی ایرنیک ارسال کند. 

مالک فعلی در زمان درخواست انتقال دامنه باید شناسه ایرنیک مالک جدید به همراه تصویر کارت ملی خود را ارسال کند و در نتیجه یک کد انتقال دریافت می‌کند. پس‌ازآنکه مالک فعلی کد انتقال را دریافت کرد آن کد را باید در اختیار مالک جدید قرار دهد. حالا نوبت آن رسیده که مالک جدید درخواست خود را به سایت ایرنیک اعلام کند.

مالک جدید باید در حساب کاربری خود در سایت ایرنیک درخواست انتقال دامنه را به همراه کد انتقال در سایت وارد و صورتحساب انتقال را پرداخت کند.

در این زمان از طرف ایرنیک یک ایمیل تایید برای مالک فعلی ارسال می‌شود که در این ایمیل از مالک فعلی برای انتقال دامنه تاییده درخواست می‌کند. پس از تایید گرفتن از مالک فعلی، دامنه به‌حساب شخص جدید منتقل می‌شود و بدین شکل دامنه به شخص جدیدی منتقل می‌شود.  

کلام آخر

برای افزایش درآمد خود از پتانسیل اینترنت غافل نشوید ثبت دامنه شما را با دنیای مدرن تجارت الکترونیک پیوند می‌دهد. شرکت هاستینگ وب‌رمز با دو دهه سابقه در ارائه خدمات ثبت دامنه، طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ کسب‌وکار شما را از آغاز ورود به اینترنت تا هک رشد حمایت می‌کند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha