• دوشنبه / ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99032616870
  • خبرنگار : 50072

تاثیر وقایع مهم زندگی بر بهزیستی

تاثیر وقایع مهم زندگی بر بهزیستی

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید محققان استرالیایی نشان می‌دهد، 18 واقعه مهم بر میزان رضایت از زندگی تاثیر دارد. این تحقیق بی نظیر برای اولین بار است که به بررسی تاثیرگذاری موضوعات مهم زندگی بر احساسات یا خشنودی و رضایت از زندگی افراد می‌پردازد.

به گزارش سایکوسنترال، همه ما می‌دانیم که زندگی پر از فراز و نشیب‌هاست. وقایع مهم زندگی مثل ازدواج و طلاق، فوت کسی که دوستش داریم و ورشکستگی می‌توانند بر میزان رضایت ما از زندگی تاثیرگذار باشند. محققان تاثیر متفاوت این وقایع را در خوشبختی و رضایت از زندگی و مدت‌زمان ماندگاری آن مقایسه کردند. این تحقیق با توجه به شرایط محیطی ویروس کووید-19 و چالش جدید برای سلامت جسمی و اقتصادی بسیاری از افراد، از اهمیت برخوردار است.

محققان تاثیر 18 واقعه مهم زندگی را بر زندگی 14هزار استرالیایی  در بین سال‌های 2002 تا 2016 بررسی کردند. داده‌ها از نظرسنجی HILDA گرفته‌شده است که وضعیت اجتماعی و بهداشتی و اقتصادی خانوارهای استرالیایی را با استفاده از مصاحبه حضوری و پرسشنامه تکمیلی خود بررسی می‌کند. این مقاله که با عنوان "تاثیر افتراقی حوادث عمده زندگی بر بهزیستی شناختی و عاطفی" توسط محققان دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) و دانشگاه سیدنی انجام‌شده در مجله SSM - Population Health به چاپ رسیده است.

محققان دریافتند که برخی از وقایع، مانند نقل‌مکان به خانه جدید، اخراج شدن یا ترفیع گرفتن، تاثیر کمی در میزان رضایت از زندگی داشته‌اند، درحالی‌که برخی دیگر مانند فوت شریک زندگی یا ضرر مالی زیاد، تاثیرات عمیقی داشتند. ازدواج، زایمان و سود مالی زیاد تاثیرات بسزایی بر رضایت خاطر داشتند اما احساس شادی طولانی‌مدتی به ارمغان نمی‌آوردند و این شادی پس از دو سال کم‌کم از بین می‌رود.

دکتر ناتان کتلول، محقق ارشد و اقتصاددان دانشگاه فناوری سیدنی اظهار کرد: بااین‌حال، اینکه ازدواج و زایمان نقش قابل‌توجهی در افزایش رضایت دارند، قابل پیش‌بینی است.

وی بیان کرد: ازجمله حوادث زندگی که تاثیر عمیقی بر میزان رضایت و شادی ما دارند، مرگ همسر یا فرزند، جدایی، ضرر بزرگ مالی یا شوک روحی هستند. اما حتی این تجربیات منفی به‌طور متوسط چهار سال به طول انجامید تا افراد به سطح سلامت روان پیش از بحران خود بازگردند.

وی همچنین افزود: تعداد زیادی از کشورها، ازجمله انگلستان، ایسلند و نیوزیلند و همچنین کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD)، بهزیستی در کنار رشد اقتصادی  را به‌عنوان روشی برای سنجش موفقیت در بهبود زندگی شهروندان می‌سنجند. همچنین اطلاعات مربوط به میزان رفاه به  متخصصان بالینی کمک می‌کند تا پیامد بحران‌های مهم زندگی مانند مرگ عزیزان، شوک روحی یا از دست دادن شغل را بهتر درک کنند.

محققان براین باورند که درک بهتر چگونگی تاثیر وقایع زندگی بر رضایت خاطر و مدت‌زمانی که طول می‌کشد تا فرد را با شرایط جدید وفق دهیم، می‌تواند به دولت و سیاستگذاران کمک کند تا منابعی  را برای بهبود شادی و رفاه جامعه توسعه دهند.

محققان دو نوع مختلف بهزیستی را موردبررسی قراردادند. اولین مورد، بهزیستی عاطفی بود که منعکس‌کننده خوشبختی یا فراوانی و شدت احساسات مثبت یا منفی بود. دوم بهزیستی شناختی بود که به ارزیابی ارادی و هدفمندتر رضایت از زندگی اشاره دارد. درحالی‌که برخی از وقایع زندگی مانند ازدواج و بازنشستگی تاثیرات مثبتی بر بهزیستی شناختی داشتند، اثر خالص رویدادهای مثبت بر بهزیستی عاطفی نزدیک به صفر بود. به‌خصوص در دوران بارداری و زایمان بیشترین شکاف بین این دو حوزه مشاهده‌شده است. اقدامات رضایت از زندگی در سال اول پس از تولد یک کودک کاملا مثبت بود، درحالی‌که در این مدت، شادی یا بهزیستی عاطفی کاهش‌یافته است.

محققان همچنین در مورد اینکه چگونه وقایع زندگی مثل طلاق و ضرر مالی باهم رخ می‌دهند توضیح دادند تا تاثیر وقایع  مختلف را بیان کنند. چهار مورد از رایج‌ترین رویدادهای زندگی شامل نقل‌مکان، یافتن شغل جدید، آسیب جدی یا بیماری در یکی از اعضاء نزدیک خانواده و بارداری هستند و مواردی که رواج کمتری دارند  بیوه شدن و ازدواج کردن هستند.

دکتر کتلول اظهار کرد: درحالی‌که ممکن است هرچه بیشتر در جستجوی خوشبختی باشید، بیشتر آن را ازدست‌بدهید، نتایج  حاکی از آن است که بهترین راه برای بهزیستی ممکن است محافظت در برابر شوک‌های منفی باشد، به‌عنوان‌مثال با برقراری روابط محکم، سرمایه‌گذاری در سلامتی و مدیریت ریسک‌های مالی، می‌توانیم از این واقعیت تسلی خاطر یابیم که بهزیستی می‌تواند حتی پس از بدترین شرایط بهبود یابد اگرچه زمان زیادی به طول انجامد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha