به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر شهرستان های بوشهر و عسلویه از نظر بستری در خرداد ماه در محدوده قرمز و دیلم و کنگان در سطح هشدار هستند، همچنین ۴ شهرستان دیگر (دشتستان، جم، تنگستان، دشتی، دیّر، گناوه) نیز با توجه به آمارهای موجود قرمز خواهند شد. با این حساب شرایط کنونی استان بوشهر از سطح هشدار گذشته و به بحران تبدیل میشود.
اوج بیماری پشت سر گذاشته نشده است
سعید کشمیری در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه کرونا تا دو سال آینده با ما خواهد بود و مشخص نیست این پاندمی تا چه زمانی ادامه داشته باشد، گفت: شرایط به نحوی است که آن طور که مردم فکر می کنند تاکنون اوج بیماری پشت سر گذاشته نشده است.
وی افزود: استان بوشهر تا مدتها در بین استانهای با بروز کم بوده و با توجه به روند افزایشی بیماری به تازگی این استان وارد استانهای با بروز متوسط شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه روند شیوع این ویروس در استان بوشهر افزایشی و در حد هشدار است، تصریح کرد: الگوی انتقال در استان تا سه هفته پیش به صورت خوشهای بوده اما امروز این فرم تغییر و به سطح جامعه رسیده و در شرایطی ناگزیر به برخی محدودیتهای اجتماعی خواهیم بود.
بوشهر در بازوی بالارونده منحنی اپیدمی
به گزارش ایسنا، دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر اضافه کرد: با افزایش روند بیماری در استان بوشهر از اوایل خرداد شمار بستری در بیمارستانها افزایش یافته به نحوی که از میانگین پنج مورد بستری در اردیبهشت ماه امروز این آمار به ۳۰ مورد بستری رسیده است. بوشهر در بازوی بالا رونده منحنی اپیدمی قرار دارد ولی هنوز به اوج خود نرسیده و موارد مرگ نیز در هفته مربوط به موارد ابتلای حداقل دو هفته قبل بوده است.
کشمیری یادآور شد: در سه ماه نخست اپیدمی ۱۳ مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این استان ثبت شد این در حالی است که در سه هفته اول خرداد با افزایش روند شیوع بیماری ۱۴ مرگ در استان به ثبت رسیده است.
آزمایشگاههای تشخیصی کرونا پاسخگوی حجم کار نیستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: اگر چه بخشی از افزایش موارد بیماری در استان ناشی از بیماریابی بهتر و بیشتر بوده و ممکن است با ادامه روند ابتلا با افزایش روند مرگ روبرو شویم اما این افزایش بیشتر به دلیل رعایت نکردن اصول فاصله گذاری اجتماعی است که منجر به افزایش انتقال بیماری، تعداد بستری و مرگ در افراد پرخطر خواهد شد.
دبیر ستاد استانی مقابله با کرونا در استان بوشهر افزود: شهرستان های بوشهر و عسلویه از نظر بستری در خرداد ماه در محدوده قرمز و دیلم و کنگان هشدار و چهار شهرستان دیگر نیز با توجه به آمارها قرمز خواهند شد. در زمان حاضر با وجود فعالیت ۲ آزمایشگاه تشخیصی کرونا در استان بوشهر اما حجم کار به اندازهای است که کارکنان آن به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت بوده اما پاسخگو نیستند. اولویت ما بیماران بستری، بیماران علامت دار سرپایی و بیماران پرخطر و بعد سایر افراد هستند.
به هر شکل ممکن باید تجمعات و تماس ها کم شود
این در حالی است که عبدالمحمد خواجهئیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز هفته گذشته درباره کنترل اپیدمی عنوان کرد: زمانی می توان اپیدمی را کنترل کرد که بیمار را سریعاً پیدا کنیم، ایزوله کنیم، مردم در تماس نباشند و ارتباطات محدود باشد تا بشود بیماری را کنترل کرد. تمام سیستم بهداشت فرسوده شده است که بتواند جلوی این قضیه را بگیرد.
وی با بیان اینکه رشد بیماری کووید ۱۹ انفجاری است، به ایسنا گفت: باید از گردش ویروس جلوگیری شود و با PCR و آزمایشگاه نمی توانید جلوی گردش ویروس را بگیرید، آنچه لازم است کاهش تماس ها و تجمعات و تا یک مدت فاصله گذاری شدید اجتماعی است نه آنچه الان نامش را فاصلهگذاری گذاشتهایم. اشتباه مردم این است که فکر می کنند روند افزایش این بیماری خطی است، اینگونه نیست. بلکه رشد این بیماری انفجاری و تصاعدی بوده و در یک مرحله ای رو به جلو می رود و ممکن است یکباره انفجار بیماری رخ دهد. چند هفته است که من می گویم باید یک شوک به این مرحله صعودی وارد کنیم، باید یک هفته تجمع مردم را به نحوی کاهش دهیم، به هر شکلی که می شود باید تجمعات و تماس ها کم شود که این شوک وارد شود. اما این شوک وارد نمی شود و می بینیم که روند افزایش مبتلایان چگونه است.
فرض را بر این بگذاریم که همه افراد آلوده هستند
به گفته خواجهئیان ما باید کاری کنیم تا از شدت بیماری و رسیدن به بحران جلوگیری کنیم زیرا اگر موارد به بستری و بیمارستان برسد آن زمان هزینه خیلی سنگین خواهد شد. از قبل شروع بیماری تلاش کردیم که از طریق مرزها وارد کشور نشود و بعد وارد استان نشود و بعد از ورود بیماری، با افزایش مراکز بیماریابی تلاش کردیم که مریض ها را در همان ابتدا شناسایی کنیم اما در کنار این کارهای ما باید یک سری تمهیدات دیگر هم اندیشیده میشد، مثلا فاصله گذاری اجتماعی باید باشد و اگر قرار باشد از آن سو مرتباً تعداد افراد بیمار زیاد شود و ما از این سو بیماریابی کنیم این کمکی نمی کند.
وی می گوید باید در سیر اپیدمی توجه داشته باشیم که در هر شرایطی، چه منفی و یا مثبت باشیم، چه جواب آزمایشمان آمده باشد یا نیامده باشد فرض را بر این بگذاریم افرادی که در تماس با ما هستند آلوده هستند و تمام جوانب ایمنی و بهداشت را لحاظ بکنیم، همین! یعنی این آمار دیگر برای من مد نظر نیست، زیرا می دانم که در جامعه چه خبر است. به این آمار نمی شود تکیه کرد، زمانی آمار اهمیت داشت که ۳ نفر بود و به ۶ نفر می رسید.
انتهای پیام
نظرات