• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۷:۰۷
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 99022013690
  • خبرنگار : 50147

از کرونای جهانی تا کرونای بوشهری

از کرونای جهانی تا کرونای بوشهری

ایسنا/بوشهر از ابتدای ساعاتی که خبر شیوع کرونا در کشور چین منتشر شد، دنیا نگرانی‌هایی در مورد شیوع و انتشار آن داشت تا اینکه آرام آرام این نگرانی به واقعیت پیوست و ویروس به سرعت همه نقاط را آلوده کرد تا اینکه در اواخر بهمن ماه به کشور ایران و اواسط اسفندماه به استان بوشهر رسید...

در بوشهر اما قضیه با همه جا فرق می‌کند، استانی که میزبان خیل عظیم غیربومی‌هایی است که در صنایع جنوب مشغول به کار هستند؛ همچنین افرادی که به شکل روزانه از استان‌های همجوار به هر نحوی به این استان رفت‌وآمد دارند. علاوه بر این مردم جنوب و به ویژه استان بوشهر پویا و پرجنب و جوش هستند و این باعث شده عمل به توصیه ها، ماندن در خانه و دوری از تجمعات برایشان دشوارتر باشد.

از ابتدای ظهور نام کرونا در دنیا، آمادگی‌هایی برای مقابله با این بیماری در سطوح مختلف جامعه ما ایجاد شد همانطور که در سراسر جهان تمهیدات ویژه ای برای پیشگیری از شیوع بیماری و افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر اندیشیده شده است. 

موارد شناسایی جدید بیش از گذشته است

روز گذشته -جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ و پس از حدود ۸۰ روز از آغاز بیماری در کشور سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۱۵۵۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ و جان باختن ۵۵ نفر در کشور خبر داد.

کیانوش جهانپور در این باره گفت: با احتساب موارد جدید مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۰۴ هزار و ۶۹۱ نفر رسیده و متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست داده اند که آمار کلی جان باختگان این بیماری ۶۵۴۱ نفر است.

وی با بیان اینکه متاسفانه ۲۷۱۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، خاطرنشان کرد: موضوع بیماریابی روز به روز در حال فعالتر شدن است، قاعدتا اگر امروز ۱۵۵۶ نفر مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شده دو سوم این تعداد مربوط به موارد سرپایی و افراد در تماس نزدیک بوده است. به این معنا که موارد شناسایی شده جدید بیش از گذشته بوده و حتی افراد بدون علامت نیز امکان شناسایی و تست پیدا کردند.

رفت و آمد به استان های همجوار باید محدود شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره اعلام سفید بودن برخی از شهرها به ایسنا گفت: برای لغو نماز جمعه در شهرها تلاش زیادی کردیم، در ابتدا ده شهر و ۴ شهرستان بود اما با حذف کنگان و عسلویه تبدیل به ۴ شهر شد. ما گفتیم علاوه بر آمار شاخص و مورد تاکید بر تعداد بستری، سایر عوامل مثل رفت و آمدها و همجواری با استان های آلوده و همچنین حساسیت مناطق نیز باید در نظر گرفته شود. خوشبختانه با توضیحات و تحلیل های ما شهرستان های کنگان و عسلویه از شمول شهرستان های سفید خارج شد.

سعید کشمیری ادامه داد: یک موضوع بسیار نگران کننده رفت و آمد به استان خوزستان است که باید محدود شود، بنا به اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی خوزستان این استان الان وضعیت بسیار بغرنجی دارد و ما باید این همجواری را به عنوان یک زنگ خطر در نظر گرفته و هر چه سریع تر تصمیم گیری در سطح مدیریت استان انجام شود و رفت و آمدها را محدود نماییم.

در این شرایط باید تعهد وجود داشته باشد

وی عنوان کرد: جدی گرفتن این موضوع باید از طرف همه باشد، هم مردم و هم مسئولین، و هم نهادها. در واقع هیچ بهانه ای پذیرفته نیست. الان باید قراری گذاشته و همه با هم همکاری کنیم که تحت هیچ عنوانی جلسه و مراسمات غیرضروری برگزار نکنیم. در این شرایط باید یک تعهد وجود داشته باشد تا در واقع درک عمیقی از مسئله ایجاد شود.

از عادی سازی در ادارات جلوگیری شود

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر گفت: نکته بعدی این است که باید رواج ماسک را بیشتر کنیم، یعنی سعی کنیم استفاده از ماسک حداقل در ادارات رعایت شود و کارمندان خود را موظف کنند تا افراد حداقل از یک ماسک پارچه ای استفاده کنند. باید از عادی سازی در ادارات سریعا جلوگیری شود، و به هر کسی که به هر نوع عادی سازی می کند تذکر داده شود و اجازه ندهند که چنین اتفاقاتی رخ دهد. خود مردم نیز باید به هر حال رعایت کنند، فعلا موقع تجمع و دورهمی نیست و باید کنار دریا رفتن و بیرون آمدن را برای بعد بگذارند.

تفاوت کرونا در بوشهر با سایر نقاط کشور

کشمیری در پاسخ به اینکه تفاوت آمار استان بوشهر نسبت به سایر نقاط چیست، با بررسی و تحلیل شرایط اظهار کرد: این موضوع قابل پژوهش است، چرا که تاثیر آب و هوا و گرما بر ابتلا به بیماری کووید 19 رد شده. ما می‌توانیم به لحاظ آماری جمعیت یک میلیون و دویست نفری خود را نسبت به استان های مشابه مثل زنجان و قم بررسی و مقایسه نماییم که علت بالا بودن میزان مرگ و میر این استان ها و علت کمتر بودن آمار ما چیست.

وی تاکید کرد: در حال حاضر ده‌ها مقاله در حال تدوین و چاپ است و همکاران ما در بحث های پژوهشی مربوط به درمان و اپیدمیولوژی مقالاتی تدوین کرده اند که مورد پذیرش قرار گرفته و به زودی چاپ می شود، پس این موضوع دستمایه تحقیقات و پژوهش های همکاران ما قرار گرفته و نتایج آن نیز منتشر خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه دستیابی به نتیجه و دانستن دلایل این امر نیاز به پژوهش دارد، افزود: یکی از دلایل این امر می‌تواند بیماریابی و مراجعه زودهنگام افراد به مراکز درمانی باشد و اینکه تدابیر درمانی نسبتا خوبی در همه بیمارستان ها در نظر گرفته ایم که البته همه دانشگاه ها این کار را کرده اند، اما اگر بخواهیم علمی صحبت کنیم نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

علم ما در مورد کرونا حال تکمیل است

سعید کشمیری توضیح داد: پروتکل های درمانی و نسخه های تجویز شده توسط وزارت بهداشت مرتباً به روز می شود. با اطلاعات و مطالعات جدید داروها و پروتکل ها تغییر یافته و ممکن است بعضی داروها حذف شود و همه اینها دستخوش تغییر می شود، این به دلیل ماهیت بیماری است. علم ما در مورد کرونا حال تکمیل است و دیگر اینکه تجربه سایر استان ها و کشورها را در کنار همدیگر می بینیم و تبادلات صورت گرفته تغییر روش های درمانی را در پی دارد.

وی در خصوص تحلیل شرایط و پیش بینی آینده عنوان کرد: تا الان بیش از ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا در استان بوشهر بهبود پیدا کرده اند. یک پیک را پشت سر گذاشته و پس از آن یک دوره آرامش داشتیم و الان در پیک دوم به سر می‌بریم.

استان بوشهر در حال افزایش آمار و صعود است

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: تحلیل در سطح کشور این است که استان بوشهر پس از گذراندن یک دوره خوب در حال افزایش آمار و صعود است. البته بیماریابی ها سبب افزایش آمار شده اما تعداد بیماران نیز به طور کلی بالا رفته است.

وی با تاکید بر اینکه نگرانی ها خصوصاً در مورد استان‌های همجوار همچنان برقرار است، گفت: آموزش پاشنه آشیل ماست و ما نباید از آموزش خسته شویم. باید نحوه این آموزش ها را مرتبا تغییر دهیم تا جذاب باشد و مردم رعایت بیشتری کنند. متاسفانه در یکی از روستاها و یا سایر کانون هایی که داشتیم کافی بود فرد مشکوک و یا علامت دار رعایت کرده و به خود قرنطینگی دست بزند تا شاهد بالا رفتن آمار نباشیم، چون ما در نهایت مجبور به قرنطینه ۴۵ نفر شدیم تا بتوانیم وضعیت را رو به آرامش ببریم؛ پس آموزش بسیار اهمیت دارد.

افزایش موارد قطعی ابتلا در روزهای اخیر

همچنین روز گذشته دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر از بهبودی قطعی ۱۶۷ بیمار مبتلا به کرونا خبر داد و گفت: "۲۳ نفر به لیست مبتلایان ویروس کرونا در بوشهر افزوده شده است."

در حالی که طی روزهای اخیر آمار ابتلای جدید در حال افزایش است، دکتر سعید کشمیری عنوان می کند: "همه موارد مثبت جدید به‌صورت سرپایی در مراکز بیماریابی شهرستان محل سکونت خود شناسایی‌ شده و در مراقبت خانگی قرار دارند و متأسفانه خانم ۷۱ ساله ساکن شهرستان دیلم که نمونه آزمایش وی قبلا مثبت شده بود نیز فوت‌ شده است." با این حساب آمار کل مبتلایان استان بوشهر به ۳۴۴ نفر شامل ۱۹۴ مرد و ۱۵۰ زن رسیده است.

به گفته دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر از مجموع بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها (۳۴۴ نفر) تاکنون ۱۶۷ نفر بهبود یافته و ۱۵۹ نفر نیز در منزل تحت مراقبت هستند و ۶ نفر دیگر نیز در حال سپری کردن دوره درمانی خود در بیمارستان هستند.

رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی خطرناک است

وی با بیان اینکه مردم باید از حضور در تجمعات بپرهیزند و فقط برای انجام کارهای ضروری در اجتماعات تردد کنند تصریح کرد: "برخی از مردم بدون قصد خرید، در بازارها رفت‌وآمد می‌کنند که این موضوع باعث ابتلای افراد زیادی به ویروس کرونا خواهد شد. رعایت نکردن دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی توسط عده‌ای از مردم خطرناک است."

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه عدم رعایت فاصله اجتماعی در هر نوع مراسمی موجب شیوع گسترده کرونا خواهد شد از عموم مردم تقاضا کرده از برگزاری مراسم‌های دورهمی، جشن تولد و عروسی، ختم، خاک‌سپاری و هرگونه تجمع جداً خودداری کنند.

علت تفاوت آمار بوشهر با سایر نقاط مشخص نیست

با وجود تمام امکانات و تمهیدات در نظر گرفته شده در سطح کشور و به تناسب آن در سطح استان بوشهر همچنان نگرانی شدید بخشی از مردم در کنار بی‌توجهی عده ای دیگر قابل توجه است. همچنین بسیاری از افراد با حساسیت و نگرانی اخبار و آمارهای مربوط به ابتلا را دنبال کرده و روزانه به تحلیل شرایط و ارائه راهکار می پردازند.

به گزارش ایسنا، مقایسه آمارهای ابتلا، موارد بستری و همچنین روند بهبودی بیماران مبتلا به کرونا در استان های مختلف نشان می دهد که استان بوشهر وضعیت و شرایط به مراتب بهتری را تجربه کرده است که البته هنوز دلیل یا دلایل مشخصی برای این موضوع عنوان نشده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۰ ۰۸:۱۴

دولت موظف مردم در قرنطینه نگه دارد دولت متاسفانه شونه خالی کرده حداقل ماسک و دستکش در اختیار مردم قرار بده و اموزش به مردم داده شود که بیماری را جدی بگیرند و حتما نسبت به مردمی که مشکل مالی دارن کمک شود