علی آریانپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تنوع گیاهی در پهنه سرزمینی ایران، اظهار کرد: تنوع گیاهی باتوجه به اقلیم و شرایط توپوگرافی که در کشور داریم خوب است.
وی با اشاره به اینکه بین ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ گونه گیاهی در کشور داریم، عنوان کرد: ایران جزء کشورهای دارای تنوع گیاهی و گاهاً گیاهان خاص و نادر است که این شرایط بهدلیل نوع آب و هوا و خاک این اقلیم به وجود آمده است.
آریانپور با بیان اینکه در اروپا به دلیل بارندگی زیاد و در شرق آسیا به دلیل گرمای بالا تنوع گیاهی زیادی وجود ندارد، تصریح کرد: همین تنوع باعث شده برخی گونههای خاص بومی ایران باشند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرمآباد با اشاره به تاریخچه طولانی مردم ایران و کشورهایی مانند چین در استفاده از گیاهان دارویی، ادامه داد: ایران همواره جزء کشورهای پیشتاز بوده بهطوری که بوعلی سینا از دانشمندان نامی ایرانی در این زمینه کتابی دارد و یکیاز گیاهان خاص کشور را به نام وی نامگذاری کردهاند.
وی با بیان اینکه کشور ما از نظر تنوع گیاهی در جهان نمونه است اما باید دید از این ظرفیت چقدر استفاده کرده، تأکید کرد: درآمد کل معاملاتمربوط به گیاهان دارویی در جهان طی یک سال حدود ۹۰۰ میلیارد دلار است، این درحالی است که در صورت برداشته شدن تحریمهای نفتی درآمد ما از نفت ۱۲۰ میلیارد دلار در سال خواهد بود.
آریانپور تصریح کرد: درآمد ما از بازار گیاهان دارویی چیزی حدود ۳۲۰ میلیون دلار در سال، یعنی کمتر از یک درصد از درآمد کل دنیاست، این درحالی است که تنوع گیاهان دارویی در کشور ما نسبت به دیگر کشورها بالاتر است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرمآباد با اشاره به اینکه در دنیا اسپانیا به زعفران معروف است این درحالی است که زعفران این کشور از ایران به صورت فلهای وارد شده و با بستهبندی اسپانیا به جهان صادر میشود، افزود: برخی از گیاهان دارویی مانند آنقوزه و باریجه داریم که خاص اقلیم ایران است که عصاره آن به صورت فلهای به کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس و ژاپن صادر شده و نحصولات آنها با چندین برابر قیمت وارد کشور میشوند.
وی لرستان را بهشت گیاهان دارویی و مرتعی دانست و افزود: تاکنون ۳۵۰ نوع گیاه دارویی در استان شناسایی شده که از این تعداد حدود ۱۰۰ نوع بهصورت صنعتی استفاده و تولید میشوند.
آریانپور تصریح کرد: در استان تعدادی گیاهان داوریی خاص داریم که تنها در اقلیم لرستان رشد میکنند که میتوانیم با سرمایهگذاری روی آنها، برای جوانان اشتغال ایجاد کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرمآباد با اشاره به افتتاح و راهاندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، سلامت و امنیت غذایی در دانشگاه آزاد خرمآباد، تصریح کرد: کار این مرکز تحقیق و توسعه تحقیقات و داروهایی است که منشاء گیاهی داشته باشند.
وی ادامه داد: طبق ابلاغیه و بخشنامه وزارت بهداشت تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ درصد محصولات گیاهی در بازار ایران پایه گیاهی داشته باشند، که لرستان باتوجه به پتانسیلی که در زمینه گیاهان دارویی دارد میتواند از آن استفاده کند.
آریانپور بیان کرد: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، سلامت و امنیت عذایی دانشگاه آزاد خرمآباد روی فورمولاسیون گیاهان دارویی، تولید اسانس و عصارهها کار میکند که محصولات بالادستی را به کارخانجات تولید کننده ارائه دهد.
انتهای پیام
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بیان کرد:
بهره برداری صنعتی از ۱۰۰ نوع گیاه دارویی در لرستان
ایسنا/لرستان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرمآباد گفت: تاکنون ۳۵۰ نوع گیاه دارویی در استان شناسایی شده که از این تعداد حدود ۱۰۰ نوع بهصورت صنعتی استفاده و تولید میشوند.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات