• پنجشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99032214196
  • خبرنگار : 80001

بازار مسکن دوباره کساد شد+ قیمت

بازار مسکن دوباره کساد شد+ قیمت

بازار مسکن تحت تاثیر یک توصیه برای خرید نکردن، هشدارها نسبت به احتمال ایجاد موج دوم کرونا، سردرگمی بازار و البته رشد بی‌قاعده قیمت های پیشنهادی از حدود یک هفته قبل وارد فاز کسادی شده است.

به گزارش ایسنا، رونق نیم‌بند بازار مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه، متأثر از پنج عامل همزمان از میانه خرداد ماه تحت تاثیر قرار گرفت. گزارش‌های میدانی از پایتخت نشان می دهد فروشنده ها و البته خریدار ها عقب نشسته اند. هم اکنون دو گروه فروشنده در بازار وجود دارند؛ دسته اول کسانی هستند که به دلیل نیاز مالی، واحدهای خود را با نرخ های قبل از عید به فروش می رسانند و با وجود آنکه مشتری برای این فایل ها بیش از مشتری برای فایل های گران قیمت است، به دلیل کمبود نقدینگی در بازار، حتی واحدهای زیر قیمت نیز به سختی فروخته می شود.

دسته دوم، مالکانی هستند که به دلیل عدم نیاز فوری به نقدینگی، آپارتمان های خود را با قیمت های نامتعارف وارد بازار کرده‌اند. بررسی ها نشان می دهد این افراد به دلیل انتظارات تورمی سعی دارند از هم اکنون به تورم آینده غلبه کنند و معمولاً نرخهایی را که دائماً به روزرسانی می کنند پایین نمی آورند.

واسطه‌های ملکی می گویند که بازار دچار سردرگمی شده است. روند صعودی نرخ ارز در ماه‌های گذشته، افزایش قیمت های پیشنهادی، توصیه وزیر راه و شهرسازی به گران نخریدن، نگرانی ها از ایجاد موج دوم ویروس کرونا و کمبود فایل های مرغوب و به قیمت از عوامل اصلی التهابات بازار مسکن عنوان می‌شود.

با وجود آنکه معدود فایل های زیر قیمت نیز در بازار مسکن وجود دارد، به دلیل هجوم سرمایه ها به بازار بورس، کمبود نقدینگی در بازار مسکن احساس می‌شود. به بیان دیگر سرمایه گذاران و سفته بازان از بازار مسکن خارج شده‌اند و عمده متقاضیان خرید ملک را افرادی تشکیل می دهند که قصد تبدیل به احسن آپارتمان خود و جابجایی را دارند. این گروه نیز معمولا به دلیل رکود حاکم بر بازار موفق به فروش واحد خود نمی شوند. از طرف دیگر، بازار در بخش تقاضای مصرفی از کمبود آپارتمانهای مناسب رنج می برد و این در حالی است که بیش از ۸۰ درصد آگهی ها مربوط به آپارتمانهای لوکس و گران قیمت واقع در مناطق شمالی تهران است.

وزیر: قیمت مسکن حباب است

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی روز گذشته بیان کرد: قیمت‌های فعلی بازار مسکن به شدت دارای حباب مصنوعی است و از هیچ منطقی پیروی نمی‌کند؛ این حباب با پیگیری رئیس جمهوری و همراهی معاون اول رئیس جمهوری، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد شکسته خواهد شد.

او چند روز قبل هم به متقاضیان مسکن توصیه کرده بود که گران نخرید. وزیر ساختمان دادمان، تیرماه سال گذشته نیز این توصیه را عنوان کرده بود. به دنبال آن معاملات تا حدود ۵ ماه پایین آمد و نرخ ها نیز حدود ۶ درصد منفی شد اما به یکباره از آذر ماه بازار روند صعودی به خود گرفت و تا اردیبهشت امسال ادامه یافت. نرخ رشد سالیانه قیمت مسکن در تهران در اردیبهشت سال جاری ۳۴ درصد اعلام شد.

بر این اساس، کارشناسان می‌گویند رشد اسمی قیمت مسکن از التهابات بازارهای موازی نشأت می گیرد و در بلندمدت نمی‌توان انتظار کاهش قیمت ها را داشت. شاید با ایجاد رکود عمیق در بازار مسکن، نرخ ها برای مدت کوتاهی پایین بیاید اما برای ایجاد ثبات و آرامش قیمتی باید برنامه ریزی بلند مدت داشت که مهمترین آن به افزایش ساخت و ساز و تغییر مکانیزم بازار مسکن از حالت دلالی به حالت مصرفی است.

البته دولت و مجلس برنامه هایی را برای اخذ مالیات از دلالان و سفته بازان در دستور کار قرار داده اند. لایحه مالیات بر عایدی سرمایه که هنوز از سوی دولت به مجلس ارائه نشده یکی از این راهکار هاست. اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیز می‌تواند تا حدودی به مدد متقاضیان مصرفی بیاید. سامانه املاک و اسکان که پیش نیاز دریافت مالیات از خانه های خالی است بهمن ماه سال ۱۳۹۸ رونمایی و اردیبهشت امسال به سازمان امور مالیاتی تحویل داده شد.

درج قیمت در آگهی ها ممنوع

پس از افزایش بی حساب و کتاب قیمت‌های پیشنهادی مسکن و خودرو در هفته‌های گذشته و به دنبال دستور دادستانی مبنی بر ممنوعیت درج قیمت مسکن و خودرو از سوی سایت های اینترنتی، کماکان این سامانه ها پس از انتشار قیمت منع هستند. گروهی از کارشناسان معتقدند که ادامه این روند به آرامش بازار مسکن منجر می‌شود. در سوی مقابل، برخی فعالان بخش مسکن میگویند با توجه به ابزارهای رسانه‌ای جدید، کشف قیمت های به روز  از طرف فروشنده ها و خریداران کار چندان مشکلی نیست و ممنوعیت انتشار نرخ ها توسط سایت های اینترنتی تاثیر چندانی در کنترل قیمت ها ندارد.

به گزارش ایسنا، میانگین قیمت مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۹ درصد رشد نشان داد. تعداد معاملات نیز ۱۱ هزار و ۳۱۰ فقره بود که نسبت به فروردین امسال ۸۰۹ درصد افزایش و نسبت به اردیبهشت پارسال ۶.۷ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۲ ۲۳:۰۱

تنها راه ساماندهی یازار مسکن و سایر بازارها تصویب و اجرای فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه با نرخ موثر ۷۰ الی ۸۰ درصد است که باعث می شود سود دلالی از سود تولید کمتر و دست دلالان و سوداگران از بازار قطع و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود مثل تمام دنیا که این قانون ۱۰۰ ساله را اجرا بازارهای خود را از تلاطم دور نگه داشته و مردم را به سمت تولید هدایت کرده اند کافیست فقط قانون آنها ترجمه و از تجربیات آنها استفاده کرد در حال حاضر کسی که سازنده بوده به علت اینکه سود دلالی و احتکار بیشتر است پروژه جدید شروع نمی کند و واحدهای قبلی را احتکار می کند و چند برابر سودی که قرار است از تولید به دست آورد از احتکار و دلالی به دست می اورد . ای کاش مجلس قبل و دولت همان ۲ سال پیش این قانون را اجرا می کردند هرچند که اکنون نیز هیچ چشم انداز خوبی به علت نفوذ مافیای دلالها و سوداگران و تعارض منافع تصمیم گیرندگان برای این قانون متصور نیست

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۳ ۱۷:۵۵

سلام .دقیقا بردار

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۲ ۲۳:۳۶

تنها راه حل مسکن تعیین قیمت توسط کارشناسان رسمی دادگستری و وزارت مسکن میباشد در اینصورت هم ساخت و ساز راه میافته هم مسکن ارزان میشود

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۲ ۲۳:۵۸

یک کلمه اخبار دانشجویی نمیگن

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۳ ۰۰:۵۱

دلال وسوداگر مسکن به زودی سکته را میزنن

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۳ ۰۳:۳۴

پارسال هم گفتین نخرید ، اما گرانتر شد. الانم نخریم سال دیگه باید دوبرابر قیمت امسال بخریم. ای کاش به جای حرف زدن یک راهکار درست ارائه میدادید.

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۳ ۰۵:۲۳

به نظرم خود دولت ونمایندگان مجلس از گرانی مسکن سود میبردن چونکه بیشترشان بساز وبفروشند..واگر می خواستن مسکن ارزان شود توسط وزرات مسکن به تمام کسانی که مسکن ندارند زمین ارزان قیمت داده شود بعد ببینید چطوری مسکن ارزان میشود

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۳ ۱۲:۱۰

صد هزار مرتبه شکر. الهی خیانت گران به این آب و خاک و ملت هر چه زودتر ریشه کن گردند و قیمت خونه بشه صفر

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۳ ۱۲:۳۵

خیلیم عالی

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۳ ۱۲:۵۴

سوداگران و دلالان مسکن را اعدام کنید که گرانی مسکن باعث فروپاشی برخی خانواده ها شده است

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۳ ۱۹:۲۱

نه پس میخاید رونق بگیره با این قیمتهای خیلی مزخرف و خنده دار

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۴ ۰۰:۳۵

بنگاه های خلاف کار هم پیدا میشوند که باعث گرانی مسکن میشوند واین بنگاه ها را باید پلمپ کرد وجریمه سنگین

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۴ ۰۰:۳۵

بنگاه های خلاف کار باعث گرانی مسکن میشوند

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۴ ۰۰:۳۵

بنگاه های خلافکار را باید پلمپ کرد وجریمه سنگین

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۴ ۰۱:۰۱

یعنی توی ایران باین وسعت خاک راه حلی برای مشکل گرانی مسکن نیست وکسی نمی نونه راه حل بده

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۴ ۰۱:۰۴

ای خدا چقدر این سالها ما حباب داریم بابا حباب عمرش خیلی کوتاهه مردم علنا چادرنشین میشن از بیخونگی