به گزارش ایسنا، بنابراعلام کالا صنعتی، نکته بسیار مهم دیگر اینکه در سراسر دنیا اختلاف بسیار زیادی بر سر بهینه نمودن راهاندازی الکتروموتورها وجود دارد.
جالبتر اینکه بیشترین میزان مصرف برق در دنیا توسط الکتروموتور هاست و از آنجاییکه بهترین روش راهاندازی موتورها توسط اینورتر است، لذا یکی از بزرگترین تجارتهای پرسود در دنیا تجارت درایوهای ac یا اینورتر است.
نامهای اینورتر
اینورتر در صنعت و بازار اسامی مختلفی دارد که به چند نمونه از این نامها اشاره میشود:
VSD ها یا variable speed drive یا درایو های سرعت متغیر.
VFD ها یا variable frequency drive یا همان درایوهای سرعت متغیر.
VVVF ها ۳VF ها variable voltage variable frequency یا درایو های ولتاژ متغیر و فرکانس متغیر. ۴
FC ها یا frequency control یا فرکانس کنترل.
اینورتر یا درایو های ac در صنفهای مختلف با نامهای گوناگون فراخوانی میشوند. به عنوان مثال در صنعت نفت و صنایع مربوط به آن اینورتر را با نام FC صدا میزنند.
در سیستمهای آسانسور به اینورتر ۳VF گفته میشود و بر همین اساس در سختافزار الکترونیک آسانسور برد الکترونیکی به نام ۳VF وجود دارد که دقیقا همان کار اینورتر را انجام میدهد.
مزایای استفاده از اینورتر ها چیست؟
۱-مهمترین کارایی اینورتر، تنظیم سرعت موتور (کنترل دور) است.
۲- تغییر جهت دور موتور بدون نیاز به کنتاکتور
۳- روشن و خاموش نمودن موتور بدون نیاز به قطع و وصل برق اصلی
۴- راهاندازی نرم موتور بدون هیچگونه ضربه به قسمتهای مکانیکی مثل کوپلینگ ها، گیربکسها، تسمهها و زنجیرها که باعث افزایش طول عمر مفید موتور خواهد شد.
۵- حفاظت موتور در مقابل افزایش ولتاژ و جلوگیری از آسیب موتور
۶- حفاظت موتور در برابر اضافهبار که در این صورت در صورت افزایش بار موتور از حد معمول، پیغام اضافهبار نمایش داده خواهد شد.
۷- جلوگیری از گرم شدن و درنهایت سوختن الکتروموتور در کاربردهای روشن و خاموش کردن موتور بهصورت چپگرد و راستگرد بهصورت مداوم
۸-کنترل و کاهش جریان ورودی موتور در هنگام شروع به کار موتور
۹- امکان راهاندازی موتورهای ۳ فاز تا توان ۷.۵ اسب با برق خانگی و تک فاز
۱۰- قابلیت داشتن دورهای مختلف بهصورت حافظهای
در زیر برخی برندهای معروف که در سایت کالا صنعتی به فروش میرسد نمایش دادهشده است. برای دریافت مشاوره رایگان حتماً با ما در تماس باشید.
اینورتر سانترنو
اینورتر پنتاکس
درایو ABB
اینورترها در صنایع بسیار زیادی مورداستفاده قرار میگیرند که از جمله مهمترین آنها میتوان به:
- صنایع نساجی که برای تولید نخ، تولید POY، کشش، دستگاههای WINDER، همزنهای پنبه، کاردینگ و...
- صنایع آب و فاضلاب برای راهاندازی انواع پمپهای شناور، بوستر پمپهای خانگی و آتشنشانی، پمپ چاههای کشاورزی و...
- صنایع آشپزخانه جهت دستگاه کبابپز، فرهای پخت پیتزا، چرخگوشتها و الکترودهای صنعتی
- صنایع سیم و کابل برای دستگاههای WINDER، جمع کنها، خمکنها، دستگاههای توری سازی، نوار نقاله، کورههای ذوب و...
باید توجه داشت که سربندی موتور در اینورترهای ورودی تک فاز با ۳ فاز متفاوت است و بسته به پلاک موتور سربندی موتور در اینورترهای ورودی تک فاز بهصورت مثلث و در اینورترهای ورودی ۳ فاز بهصورت ستاره است.
اینورتر یا درایو دستگاهی است که بهوسیله آن میتوان راهاندازی الکتروموتور را کنترل نمود. در حقیقت از اینورترها برای کنترل دور الکتروموتور استفاده میشود.
با توجه به استفاده زیاد الکتروموتور در صنعت، امروزه استفاده از اینورترها بسیار افزایش داشته است و بسیاری از صنعتگران تصورات اشتباهی از کار با اینورتر و انتخاب آن دارند.
چند نمونه از معایب اینورتر
-قیمت خرید و هزینه بالای اینورتر در کشور
-ایجاد هارمونیک در شبکه برق به جهت سوئیچ قطعات
-خروجی اینورتر سینوسی کامل نیست واز نوع PWM است که باعث ایجاد تلفات در موتور میشود.
راهاندازی الکتروموتور با اینورتر
قبل از اینکه در مورد راهاندازی الکتروموتور با اینورتر مطالبی را ارائه دهیم، نیاز است که بهطورکلی با اینورتر آشنا شوید. اساساً اینورتر ابزاری است که با آن میتوان دور الکتروموتور را تغییر داد و از آن حفاظت کرد. از اینورتر برای راهاندازی از صفرتا ۱۰۰ الکتروموتور میتوان استفاده کرد.
به عبارتی بهترین ابزار برای کنترل دور الکتروموتور اینورتر است که در سایز و توانهای مختلف در بازار موجود است. مطمئنترین راه، بهترین راه و سریعترین راه برای کنترل دور الکتروموتورها استفاده از درایو یا همان اینورتر است.
بیشترین مصرف برق در دنیا برای استفاده از الکتروموتورها است و همه شرکتهای بزرگ دنیا بر سر بهینه کردن مصرف انرژی در الکتروموتور باهم رقابت میکنند. از آنجایی که اینورتر بهترین ابزار برای کنترل الکتروموتور هاست، تجارت درایو در جهان یک تجارت میلیارد دلاری به شمار میرود.
اینورتر در جهان به نامهای مختلفی شناخته میشود. بهعنوانمثال کلماتی همچون اینورتر، درایو، VFD یا همان Variable Frequency Drive یا VSD که همان Variable Speed Drive است.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات