به گزارش ایسنا، ابوالقاسم حسین پور با اعلام این خبر گفت: به منظور استانداردسازی، ایجاد وحدت رویه در حفاظت از محدوده سرمایهگذاری و اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، حفظ کارآیی و جلوگیری از هر گونه اختلال در عملکرد طرحهای موصوف ناشی از سایر فعالیتها و کاربریها همچنین ایجاد منطقه حائل (بافر زون) و محدوده امن در پیرامون سایتهای مذکور در سطح حوزههای آبخیز کشور، ضوابط حریم آبخیزداری و آبخوانداری تدوین شده است.
وی در تعریف و تبیین موضوع تصریح کرد: حریم طرحها و پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری، عبارت از محدوده پیرامون هر طرح یا پروژه آبخیزداری و آبخوانداری است که بر حفظ پایداری، کارآیی و عملکرد طرح های موصوف اثرگذار است. این بخش از اراضی، بلافصل و متصل به ساختار طرحها و پروژههای مذکور است و دخل و تصرف غیرمجاز در آن باعث ایجاد آسیب یا اختلال در اثربخشی طرح میشود. لذا حفظ آن از لحاظ کالبدی - فضایی، کارکردی و ایمنی مناطق همجوار ضروری است.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها تاکید کرد: هر گونه دخل و تصرف، تغییر کاربری و ساخت و ساز در حریم و محدوده طرحها و پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری ممنوع است.
بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، حسین پور در پایان گت: ویرایش نخست ضوابط و معیارهای فنی تعیین حریم طرحها و پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری، از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با مشارکت پژوهشکده آبخیزداری تدوین شده است که پس از طی مراحل تصویب توسط امور نظام فنی اجرایی سازمان برنامه و بودجه، ابلاغ و در قالب ضوابط رسمی در کشور انتشار مییابد.
انتهای پیام
نظرات