«سید کاظم کاظمینی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این که هر یک از فصول از نظر طب سنتی دارای مزاجهای مختلفی است، اظهار کرد: مزاج فصل بهار گرم و تر و هم مزاج افرادی با مزاج مشابه یعنی گرم و تر یا «دموی» است لذا خصوصیات این مزاج برای این افراد نیز در این فصل تشدید میشود.
وی از جمله مشکلات افراد گرم مزاج در این فصل را یبوست خواند و توصیه کرد: از روشهای رفع این مشکل پرهیز افراد از مصرف زیاد مواد گرم مانند ادویههای تند از جمله فلفل، دارچین و زنجبیل، غذاها و تنقلات شور از قبیل آجیلها و نیز گردو است.
این متخصص طب ایرانی کاستن از مصرف گوشتها و شیرینیجات را نیز در این فصل توصیه کرد و گفت: مصرف مواد غذایی سبک مانند انواع آش با چاشنی تمر هندی، رب انار یا آلو و مصرف سوپ جو به جای انواع خورشتها نیز توصیه میشود.
کاظمیمی در پایان نوشیدن شربتهایی مانند شربت نارنج، لیمو، عناب، سکنجبین، زرشک، رب انار، عرق کاسنی و شاهتره و نوشیدن ماءالشعیر طبی هم در کاهش اثر این فصل بر گرمیمزاجها موثر دانست.
انتهای پیام
نظرات