• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99030703419

تونل‌های ضدعفونی کننده هوشمند بی تأثیر بر نابودی کرونا ویروس

تونل‌های ضدعفونی کننده هوشمند بی تأثیر بر نابودی کرونا ویروس

ایسنا/یزد مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که تونل‌های ضدعفونی نمی‌توانند جایگزین اقدامات کنترلی مانند شستشوی دست و فاصله اجتماعی شوند، گفت: تونل‌های ضدعفونی کننده هوشمند هیچ تأثیری در نابودی کرونا ویروس ندارند.

دکتر «مهدی مختاری» با بیان این‌ که بعد از شیوع و همه گیر شدن ویروس کرونا عده‌ای با استفاده از روش‌های نوآورانه‌ غیرمتعارفی تحت عناوینی مختلف نظیر اتاقک، ایستگاه، جعبه، راهرو، دروازه و تونل ضدعفونی کننده با اسپری و پاشیدن ماده گندزدا به لباس و بدن افراد، ادعا می‌کنند این فناوری می‌تواند از انتشار میکروب‌ها از جمله ویروس کرونا پیشگیری و یا حتی این ویروس را نابود کند، اظهار کرد: تونل‌های ضدعفونی کننده با استفاده از مواد شیمیایی یا استفاده از لامپ‌های تابشی در ورودی‌های مناطق پرخطر مانند بیمارستان‌ها، بازار، مجتمع صنعتی و ساختمان‌های اداری، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های قطار، ایستگاه‌های اتوبوس، مجتمع‌های فروشگاهی، مساجد و سایر مناطق پرتردد نصب و مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با اشاره به شیوه عمل این دستگاه‌ها با لامپ تابشی، افزود: در این روش با استفاده از امواج ماورای بنفش (uvc) جهت ضدعفونی استفاده می‌کنند که این امواج برای پوست و چشم مضرر و یکی از عوامل سرطان پوست شناخته شده است.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: همچنین در روش استفاده از مواد شیمیایی از ترکیبات کلر، ازن، اب اکسیژنه به شکل قطرات بخار ریز استفاده شده و به مدت شش تا ۳۰ ثانیه از چندین نازل از زوایای مختلف روی لباس و اندام فرد اسپری و مه‌پاشی می‌شود.

دکتر مختاری تصریح کرد: در این روش، صرفا سطوح بیرونی لباس را لمس می‌کند و امکان نفوذ در لایه‌های زیرین لباس وجود ندارد و نابودی ویروس به این شیوه امکان پذیر نیست.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبدای یزد، وی در پایان با بیان این‌که ماده گندزا ازن یکی از ترکیبات آلاینده هوا است که برای پوست، چشم و سیستم تنفسی مضرر و صدمات بیشتری را به فرد وارد می‌کند، بیان کرد: با توجه به منع استفاده این تجهیزات توسط مراجع بهداشتی ملی و بین‌المللی و همچنین نبود هرگونه شواهدی علمی مبنی بر اثربخشی، ایمنی و مقرون ‌به ‌صرفه بودن این تجهیزات برای کاهش انتقال بیماری کووید ۱۹ ، کاربرد آنها قابل قبول نیست و نمی‌توان آنها را جایگزین اقدامات کنترلی مانند شستشوی دست و فاصله اجتماعی برای مبارزه با شیوع کروناویروس دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha