• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99030602668
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز:

انتقال حاشیه نشینان به مناطقی دورتر از محل زندگی فعلی، کار درستی نیست

انتقال حاشیه نشینان به مناطقی دورتر از محل زندگی فعلی، کار درستی نیست

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با بیان این‌که انتقال حاشیه نشینان به مناطقی دورتر از مناطق مسکونی خود، کار درستی نیست، گفت: به عنوان مثال نمی‌توان حاشیه نشینان اتوبان پاسداران را به مناطق دورتر از آن منطقه منتقل کرد؛ بلکه با در نظرگرفتن حریم‌های خطر و گسل باید ساخت و ساز اصولی و استاندارد در آن منطقه انجام شود.

فریدون بابایی اقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که حاشیه نشینی بحثی پیچیده است، اظهار کرد: جریان حاشیه نشینی مربوط به حدود 60 سال گذشته بوده که با مستقرشدن جمعیت در بازه‌ی زمانی خاصی به وجود آمده است.

وی با تاکید بر این‌که حاشیه نشینی را باید به عنوان واقعیت امروزی شهرها بپذیریم، گفت: حاشیه نشینان جزوی از شهروندان ما هستند که باید براساس قانون اساسی در تامین حقوق آن‌ها تلاش کنیم و اگر زمانی با سهل انگاری‌هایی تملک زمین انجام شده، به طور قهری با آن‌ها برخورد نکنیم. 

وی با بیان این‌که فارغ از ماهیت موضوع، حاشیه نشینی و مالکیت ساکنین را باید به عنوان واقعیتی به رسمیت بشناسیم، گفت: دومین گام بعد از به رسمیت شناختن حاشیه نشینی، جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی در سطح شهر است‌ که لازمه‌ی این اقدام نیز ارائه‌ی آموزش‌های شهروندی و متقاعد کردن مردم از طریق فرهنگ سازی برای جلوگیری از حاشیه نشینی است.

عضو هیئت علمی گروه برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز با بیان این‌که برای جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز خواسته یا ناخواسته باید از روش‌های قهری استفاده کرد، گفت: ممانعت و پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز باید به طور جدی انجام گیرد؛ چرا که این امر تبعات اجتماعی زیادی در بردارد. جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز مستلزم پیگیری‌های زیاد است.

وی افزود: بعد از شناسایی مناطق حاشیه نشین شهر، باید به تملک و تجمیع حاشیه نشینی اقدام کرده و به جای ساخت مسکن در شهرکی دور از آن منطقه، در فاصله‌ی ۴۰۰ متر از مناطق حاشیه نشین درجاسازی کنیم؛ این اقدام تجربه‌ای موفق بوده که در کشور ترکیه نیز عملیاتی شده است.

وی افزود: برای اصلاح حاشیه نشینی بعد از انجام اقدامات اولیه، با رعایت اصول ساخت و ساز در آن منطقه درجا سازی کنیم؛ چرا که بافت اجتماعی این مناطق به گونه‌ای است که نوعی وابستگی عواطف قومی در آن وجود دارد و نمی‌توانند جدا از یکدیگر و در مناطقی دور از هم زندگی کنند.

بابایی اقدم با اشاره به دغدغه‌ای که در کمیسیون شهرداری مطرح شد، گفت: ما در قبال تملک خانه‌ی حاشیه نشینان باید کلید خانه‌ی استاندارد و جدیدی را تحویل دهیم و باید قیمت تمام شده به اندازه‌ای پایین باشد تا کسی از بابت خرید مسکن جدید، بدهکار نشود.

وی با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت‌ خیران شهر در ساخت مسکن استاندارد برای حاشیه نشینان، گفت: زمان شیوع کرونا با کمک خیران اقدامات خیرخواهانه‌ی زیادی انجام شد؛ معتقدم در موضوع ساخت و ساز مسکن برای حاشیه نشینان نیز با کمک خیران می‌توان اقدامات موثری انجام داد تا قیمت تمام شده‌ی مسکن به پایین‌ترین حد کاهش یابد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: قیمت تمام شده‌ی مسکن استاندارد باید به گونه‌ای باشد که مردم حاشینه نشین قدرت خرید آن را داشته باشند؛ حاشیه نشینان جزو دهک‌های پایین جامعه محسوب می‌شوند که اکثر آن‌ها با پول یارانه امرار معاش می‌کنند. ما نمی‌توانیم به فردی که درآمدی ندارد، واحدی به فروش برسانیم که نتواند آن را خریداری کند.

وی تاکید کرد: طبق اصل  ۱۹،۲۰،۲۲ و ۳۱ قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام، چشم‌انداز ۲۰ ساله و ... نیز بحث تامین مسکن طبقات پایین جامعه مطرح شده است و باید منابعی برای تامین مسکن آن‌ها تعریف شود.

اگر امروز به ساخت و سازهای غیرمجاز حساس نباشیم، تبریز به گورستانی بزرگ‌ تبدیل خواهد شد

وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان این‌که جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز یک مطالبه‌ی مردمی است، گفت: با توجه به زلزله خیز بودن تبریز نباید با جان مردم بازی کرد. اگر امروز نسبت به ساخت و سازهای غیرمجاز حساسیت نداشته باشیم قطعا تبریز در آینده به گورستانی بزرگ‌تبدیل خواهد شد، چه بسا که در حین وقوع زلزله‌ای حتی امکان امداد رسانی به مردم در کوچه‌های غیراستاندارد نباشد و مردم در خانه‌های غیراستاندارد خود دفن شوند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: هر چه ساخت و ساز غیرمجاز افزایش یابد خطرات ناشی از آن نیز تشدید خواهد شد؛ بنابراین باید ساختاری برای جلوگیری از آن تعریف شود، با وجود قوانین شهرداری، هنوز ما در این خصوص موفق نشده‌ایم و حتی اکنون شاهد گسترش مناطق حاشیه نشین هستیم و روز به روز بر تعداد احداث در حاشیه نشینی افزوده می‌شود.

وی با بیان این‌که ما باید مانع ساخت و ساز غیرمجاز در شهر شویم، گفت: پیشنهادی برای ایجاد معاونت پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز ارائه کرده‌ایم تا با انجام اقداماتی از طریق تکنولوژی‌های نوین، مکان و تعداد ساخت و سازهای غیرمجاز شهر را رصد کنیم.

وی افزود: معاونتی را در شهرداری تبریز تحت عنوان معاونت پایش و کنترل و نظارت بر ساخت و سازهای غیرمجاز مصوب کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha