به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا شهیدی در بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه در سراسر کشور ۱۶ دفتر و نمایندگی این سازمان تاسیس شده است، اظهار کرد: مرکز کرج این سازمان مجهز به سیستمهای آزمایشگاهی منحصر به فردی است که با توجه به شرایط فعلی برخی از آنها را قادر به خرید مجدد نیستیم. در این مرکز مطالعات حوزههای ریزگردها و آبهای کارستی انجام میشود.
وی پژوهشکده علوم زمین را از دیگر بخشهای سازمان زمین شناسی نام برد که تحت چارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت میکند و اظهار کرد: رییس هیات امنا این پژوهشکده وزیر صنعت، معدن و تجارت است. در این پژوهشکده ۱۳ عضو هیات علمی مشغول به فعالیت هستند که یک نفر از آنها استاد، ۱۰ نفر دانشیار و ۲ نفر استادیار هستند.
شهیدی با بیان اینکه در این پژوهشکده تحقیقات کاربردی و پژوهشی اجرایی میشود، خاطر نشان کرد: مطالعه در خصوص احیا دریاچه ارومیه و جانمایی سایت ۲ انرژی اتمی در بوشهر از جمله پروژههای اجرایی در این پژوهشکده است.
رییس سازمان زمین شناسی با بیان اینکه در این سازمان ۹۸۰ نفر نیروی انسانی فعال هستند، ادامه داد: ۹۹.۹۹۹ درصد از نیروهای فعال در سازمان زمین شناسی دارای رشتههای تحصیلی مرتبط با نوع فعالیت آنها است.
وی وظیفه اصلی سازمان زمینشناسی را تولید اطلاعات پایه دانست و گفت: در این راستا ما اقدام به تهیه نقشههای مختلف در مقیاسهایی چون یک میلیونیم، یک بیست و پنجهزارم و یکصد هزارم کردیم به گونهای که کل عوارض زمینشناختی کشور توسط این سازمان پایش و شناسایی شده است.
شهیدی از تهیه نقشههای یک پنجاههزارم و یک بیست و پنجهزارم کاربردی خبر داد و یادآور شد: هر کدام از این نقشهها در چندین لایه تهیه شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در این سازمان دو شعار پیگیری میشود، افزود: یکی از شعارها "تولید ثروت از طریق اکتشافات ذخایر معدنی" است. نقش و اثر دخایر معدنی در GDPکشور فراتر از ۷ درصد است.
وی شعار دوم این سازمان را "صیانت از ثروت تولید شده از طریق شناخت مخاطرات زمین شناختی" دانست و ادامه داد: بر اساس آمارها خساراتی که مخاطرات طبیعی به اقتصاد کشور تحمیل میکند بالغ بر ۷.۴ درصد GDP است.
به گفته این مقام مسوول از ۴۳ مخاطره طبیعی دنیا ۳۴ مخاطره در ایران رخ میدهد و سازمان زمین شناسی وظیفه شناسایی تمام این مخاطرات را دارد.
وی با اشاره به جایگاه این سازمان در وزارت صنعت، معدن و تجارت، خاطر نشان کرد: متاسفانه این وزارتخانه تنها به بخش اکتشافات معدنی این سازمان توجه دارد و به فعالیتهای این سازمان در حوزه زمینشناسی توجهی نمیشود در حالی که فعالیتهای ایران در این حوزه در خاورمیانه برتر و در برخی از شاخهها در دنیا برند است.
شهیدی نمونه موفق فعالیتهای این سازمان را ایجاد ترانشهای در انتهای اتوبان همت دانست و گفت:این ترانشه تبدیل به موزه زلزله شد ولی متاسفانه این فعالیت متوقف شده است.
وی تاکید کرد: ما برای ادامه این فعالیتها نیازمند مدیریتی هستیم که نیروی انسانی و اعتبارات را به هم متصل کند تا از آن در حوزههایی چون اکتشافات معدنی بهره برداری کنیم.
رییس سازمان زمین شناسی با بیان اینکه در سال گذشته برای مدیریت بحران مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بابت بازسازی مخاطرات ناشی از زلزله، سیل، زمین لغزش و نظایر آن هزینه شده است، گفت: این عدد اگر با کل بودجه کشور مقایسه شود مشاهده خواهد شد که عدد بزرگی است از این رو این مخاطرات باید به درستی شناخته شود و نگذاریم که هنگام رخدادهای طبیعی خسارتی وارد شود. در این صورت سرمایههای کشور ذخیره سازی می شود و میتوان در سایر بخشها هزینه کرد.
شهیدی اضافه کرد: هیچ پایان نامهای در زمینه زمین شناسی یافت نمیشود که رد پایی از سازمان زمین شناسی در آن نباشد.
وی همچنین به فعالیتهای پایگاه علوم داده زمین اشاره کرد و با تاکید بر اینکه در این پایگاه کلیه اطلاعات علوم زمین ذخیره میشود، گفت: علاوه بر آن روابط بین المللی قوی در این سازمان حاکم است به گونهای که در شرایط تحریم کنونی موفق به انعقاد قرار دادی با دانشگاه سوربن فرانسه شدیم.
شهیدی با اشاره به جایگاه این سازمان در حوزه مخاطرات تاکید کرد: زمانی که زلزله ۵.۱ دماوند استان تهران رخ داد از دفتر مقام معظم رهبری با سازمان تماس گرفته شد که این سازمان گزارشی از این زلزله را تهیه و به ایشان ارائه دهد که ما این گزارش را تهیه و در اختیار مقام معظم رهبری قرار دادیم.
انتهای پیام
نظرات