محمدحسین ریاحی در گفتوگو با ایسنا در خصوص نامداران استان اصفهان، اظهار کرد: یکی از شعرای گرانمایه و ارزشمند و بسیار اخلاقی اصفهان در دوره معاصر «علی مظاهری» متخلص به «مظاهر» است که سالها با حضور در مجامع ادبی و فرهنگی اصفهان در رونق این محافل و مجامع کوشید. علی مظاهری شخصیتی بود در امر آموزش و تدریس که در سال ۱۳۰۳ شمسی در تیران متولد شد.
وی افزود: علی مظاهری در مکتبخانه خواندن و نوشتن را آموخت و در ۸ سالگی به همراه خانواده به اصفهان آمد و در دوران نوجوانی به کارهای مختلفی پرداخت. خودش نقل میکند که چون سرم از شور آموختن دانش پر و دلم از شوق امید لبریز بود روزها به کار و شبها به تحصیل میپرداختم. یک لحظه آسوده و آرام نبودم و چنانچه گفتهام «من آن مرغم که از بیآشیانی / تمام عمر در پرواز بودم».
این استاد دانشگاه، گفت: علی مظاهری در سال ۱۳۳۱ شمسی با سمت آموزگاری در وزارت فرهنگ آن زمان استخدام شد و در دهستان نهضت آباد در یک دبستان چهار کلاسی و چند پایه و نوبنیان به انجام وظیفه معلمی مشغول شد و بعد هم به تحصیل ادامه داد.
ریاحی ادامه داد: مظاهری بعد از ۳ سال خدمت در روستای نهضت آباد به نجفآباد و سپس به خمینیشهر منتقل میشود. دیپلم ششم ادبی خود را در خمینیشهر اخذ میکند و پس از اخذ این مدرک در دبیرستانهای خمینیشهر به تدریس مشغول میشود. بعد از چند سال به اصفهان منتقل و به معاونت دبیرستان فارابی منصوب میشود.
وی تصریح کرد: در سال ۱۳۴۳ شمسی به عنوان مأمور به تحصیل به دانشسرای عالی تهران اعزام میشود و دوره ۱۴ ماهه کلاسهای مدیریت و راهنمایی تعلیماتی را به پایان میرساند و به راهنمایی تعلیماتی دبستانها و دبیرستانهای اصفهان نائل میشود. بعد از چند سال تدریس در دبیرستان در سال ۱۳۶۹ شمسی بازنشسته میشود، اما سالها در مراکز تربیت معلم اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان، دانشسرای تیران، رهنان و خمینیشهر و کلاسهای ضمن خدمت شبانه و تابستانی به انجام وظیفه مشغول میشود.
این اصفهان شناس و استاد دانشگاه، گفت: اغلب شعرا آغاز شعر و شاعری خود را به دوران کودکی میرسانند و مظاهری میگوید «که در ۲۰ سالگی احساس کردم که میتوانم شعر بگویم.» در آغاز شاعری به انجمنهای ادبی اصفهان راه پیدا میکند و از استادانی همچون میرزا عباس شیدا، صغیر اصفهانی، شکیب، متین و استاد نوا کسب فیض میکند.
ریاحی با بیان اینکه این شاعر اصفهانی، ۵۰ سال به تدریس و تعلیم و تربیت پرداخت، ادامه داد: علی مظاهری سالهای سال شعر میگفت و در سال ۱۳۶۹ شمسی مجموعه شعری به نام «این لحظهها» را چاپ میکند که این مجموعه اشعار، حدود یکهزار بیت در قالبهای مثنوی، غزل و قطعه است.
وی خاطرنشان کرد: علی مظاهری پس از مدتی بیماری سرانجام در اواخر اردیبهشت ۱۳۸۷ شمسی از دنیا رفت و در قطعه نامآوران باغ رضوان به خاک سپرده شد.
انتهای پیام
نظرات