• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99022316812

/در خانه گردشگری کنیم؛ آشنایی با مساجد جهان/

مسجد «نگارا»، نماد صلح و استقلال در مالزی

مسجد «نگارا»، نماد صلح و استقلال در مالزی

ایسنا/خراسان رضوی مساجد از زمان شکل‌گیری همواره به عنوان پایگاه‌های مهم و اثرگذار در مکتب و فرهنگ اسلامی به شمار می‌روند. سبک‌های گوناگون معماری مساجد در دنیا از فرهنگ اسلامی و نیز سبک معماری ملت‌ها الهام می‌گیرند. مسجد «نگارا» از جمله مساجد بسیار مهم و منحصر به فرد مالزی محسوب می‌شود که در این گزارش به معرفی آن خواهیم پرداخت.

مالایا در ۳۱ اوت ۱۹۵۷ استقلال خود را از دولت انگلیس به دست آورد. برنامه‌های مهم توسعه در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و معماری به طور فعال در راستای دولت جدید اجرا شد. این برنامه‌ها همچنین به تصویر کشیدن فرهنگ مترقی جدید و دست‌یابی به دموکراسی بود. در ۳۰ ژوئیه ۱۹۵۷ در جلسه شورای اجرایی فدرال ایده ساخت مسجد ملی به عنوان نمادی از استقلال این کشور مورد اعتراض قرار گرفت. در جلسه دیگری در 5 مارس 1958، روسای وزیران یازده کشور در فدراسیون مالایا، پیشنهادی برای نام‌گذاری مسجد تونکو عبدالرحمن پوترا الحاج به منظور قدردانی از تلاش‌های نخست‌وزیر تونکو عبدالرحمان در هدایت کشور ارائه شد.

با این حال تونکو این پیشنهاد را نپذیرفت و بنابراین به علت به دست آوردن استقلال صلح‌آمیز کشور بدون خون‌ریزی، آن را مسجد «نگارا» نام‌گذاری کردند و در نهایت در روز جمعه ۲۷ اوت سال ۱۹۶۵ افتتاح شد. این مسجد در سال ۱۹۸۷ مورد بازسازی‌های اساسی قرار گرفت و سقف بتونی صورتی رنگ آن اکنون با کاشی‌های سبز و آبی پوشیده شده است. امروز مسجد نگارا همچنان در مقابل افق کوالالامپور ایستاده، براق و شیک است.

مسجد «نگارا» در کولالامپور مالزی که نماد مهم وحدت در این کشور به حساب می‌آید، از بناهای مهم تاریخی و فرهنگی است که سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. معماری به کار رفته در مسجد نگارا شکوه این بنا را به عنوان نماد وحدت و استقلال مالزی نمایان می‌کند. معماری این مسجد همچنین از معماری کشورهایی چون ایران، ترکیه، هند، عربستان، امارات و اسپانیا الهام گرفته است.

یک گذرگاه زیرزمینی به مسجد ملی واقع در نزدیکی ایستگاه راه‌آهن، در امتداد جلان سلطان هشام‌الدین منتهی می‌شود. طراحی منحصر به فرد مدرن مسجد مظهر تجلی معاصر خطاطی و تزئینات هنری اسلامی است. در نزدیکی این مسجد، ماکام پهلوان(مقبره قهرمانان)، محل دفن چندین رهبر مسلمان مالزی قرار دارد که یک سازه بام بتونی با هفت طبقه است.

در ۲۷ آگوست ۲۰۱۵، مسجد نگارا جشن بزرگ‌داشت طلایی خود (۵۰ سالگی) را برگزار کرد. این مسجد همچنین ظرفیتی حدود ۵۰۰۰ نفر عبادت‌کننده را دارد و در میان ۱۳ هکتار باغ واقع شده ‌است. در کنار مسجد یک استخر با فواره‌های زیبا وجود دارد و درب ورودی مسجد دارای پلکانی سنگی است، همچنین با بازسازی‌هایی که در آن صورت گرفت، کاشی‌های مرمر و حوضچه‌های زیبا و مناره جدید ۷۳ متری به شکوه آن افزوده شده است.

از برجسته‌ترین ویژگی‌های این مسجد زیبا تزئینات سقف آن است که به‌صورت ستاره‌ای ۱۸ پر به نشانه ۱۳ ایالت مالزی و پنج رکن اصلی دین اسلام طراحی شده است. همچنین در تزئین دیوارهای این مسجد از نقوش اسلامی و آیات قرآن استفاده شده است که گوشه دیگری از زیبایی معماری این بنا را به نمایش می‌گذارد.

viator.com

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha