اسفندیار خزائی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه قرار است در این منطقه تپه پیسا پارک ۸۰ هکتاری احداث شود، افزود: مهمترین شاخصه احداث این پارک در این منطقه، محرومیتزدایی و توسعه متوازن فضای سبز شهری است.
وی با بیان اینکه استان همدان در منطقه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار دارد، اظهار کرد: باید همگام با طبیعت حرکت کنیم و از فضایهای موجود نهایت استفاده را در توسعه فضای سبز بهکار بگیریم.
خزائی ادامه داد: در احداث این پارک باید کمترین خسارت به محیط زیست و منابع طبیعی وارد شود و همواره بهسازی، سبک سازی و زیباسازی را در طرحهای توسعهای درنظر بگیریم.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان خاطرنشان کرد: در این منطقه که از مناطق کم بضاعت و کمتر توسعه یافته است، سرانه فضای سبز کم است و راهانداری این پارک سبب رونق اقتصادی منطقه میشود.
خزائی بیان کرد: این محل در مبادی ورودی شهر و محل اتصال همدان به منطقه گردشگری غار جهانی علیصد و سایر استانهای همجوار قرار گرفته است و به نوعی منطقه استراتژیک و مهمی محسوب میشود.
وی تأکید کرد: علاوه بر اینکه همدان یک شهر گردشگرپذیر است، در فصول سال به ویژه تابستان ها بسیاری برای بازدید از مناطق گردشگری و میراث فرهنگی از این منطقه عبور میکنند بنابراین احداث یک پارک مناسب در این منطقه علاوه بر ایجاد منظر و زیبایی بصری، میتواند به جذب توریستم منطقهای برای حضور مردم و مسافران کمک کند.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان بیان کرد: نزدیک به سه سال است که طرح ایجاد پارک بزرگ آمادای در منطقه تپه پیسا مصوب شده است که با توجه به شرایط فعلی روند احداث آن باید سرعت گیرد و منابع طبیعی با تمام توان در احداث این پارک مساعدت و همکاری لازم را با رعایت پیوستهای زیست محیطی در دستور کار قرار دارد.
سرانه فضای سبز شهر همدان در حال حاضر ١١.٥ است
معاون خدمات شهری شهرداری همدان نیز با بیان اینکه سرانه فضای سبز شهر همدان در حال حاضر ١١.٥ است، گفت: اهمیت توسعه فضاهای سبز شهری به منظور زیباسازی سیمای بصری شهر، کاهش اثرات نامطلوب آلودگی های زیست محیطی، توسعه درختکاری و ایجاد فضای سبز شهری جزو یکی از مهمترین راهبردهای مجموعه مدیریت شهری است.
وحید علیضمیر با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز شهر همدان با احتساب باغات ٣٠ مترمربع است، اظهار کرد: شهرداری در راستای بهبود منظر شهری و با هدف ایجاد محیط شهری مناسب و زیبا برای نشاط شهروندان اقدام به کاشت نهال و درختچه های تزئینی کرده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون عملیات واکاری گلهای فصلی بهاره در دستور کار قرار گرفته و عملیات کاشت گلهای تابستانه با تنوع گونهای شامل اطلسی، شاه پسند، جعفری، آلیسوم، کوکب و رعنا زیبا که در مقابل گرما مقاومت بیشتری دارند از اوایل خرداد ماه در سطح بلوارها، میادین، پارک ها و بوستان های سطح شهر آغاز شده و تا اواسط تیرماه ادامه خواهد داشت.
علی ضمیر با اشاره به کاشت گونههای کمآب در راستای توسعه فضای سبز شهری، بیان کرد: اصلاح الگوی کاشت و اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از مشکلات ناشی از کم آبی از مهمترین اهداف حوزه فضای سبز شهرداری به شمار می رود و بر این اساس نسبت به کاشت گونه هایی اقدام شده که نیاز کمتری به آب ندارند.
وی همچنین از کاشت گیاهان دارویی در فضای سبز شهری خبر داد و افزود: گیاهان دارویی در سطح شهر همدان شامل رزماری، اسطوخودوس، همیشه بهار، مریم گلی، بنفشه، ختمی، زرشک، گل محمدی، لادن، شاه پسند، گل مغربی و میخک نیز کاشته شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان خاطرنشان کرد: سرانه فضای سبز شهر همدان بدون احتساب باغات شهر در حال حاضر ١١.٥ است که این رقم با احتساب باغات ٣٠ مترمربع است.
وی اظهار کرد: سالانه مبلغ قابل توجهی برای نگهداری بیش از ٦٥٠ هکتار فضای سبز موجود در شهر همدان با احتساب تأمین آب، گل، نهال و نگهداری و حفظ آن هزینه میشود که این امور نیازمند فرهنگسازی و تعامل شهروندان است.
انتهای پیام
نظرات