توکل آبشناس در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: از سیاستهای اصولی جهاد کشاورزی کاهش مصرف آب و استفاده از محصولات کم آببر و پرسود است.
وی تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت در دستور کار قرار دارد و در این راستا هر سال مقدار کشت گیاهان دارویی و زینتی در شهرستان نهاوند بیشتر میشود.
آبشناس با بیان اینکه بیش از ۲۴۰ نوع گیاه دارویی در نهاوند رشد میکند، افزود: حدود ۳۰۰ هکتار از سطح اراضی شهرستان به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد و بیش از ۳۲۰ تن انواع محصول از آنها برداشت و حدود یکمیلیون دلار ارز آوری دارد.
وی درباره حمایتها از این نوع کشت نیز بیان کرد: بذر این گیاهان بهصورت یکسوم نقد در زمان کاشت و ۷۰ درصد موقع برداشت و فروش محصول در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند، علت استفاده از این نوع محصولات را کم آببر بودن و سود نسبتاً خوب این گیاهان دانست و ادامه داد: خرید این محصولات هم با قیمت خوب و بهصورت توافقی و تضمینی انجام میشود.
آبشناس با بیان اینکه انواع گیاهان دارویی در نهاوند بهصورت آبی و دیم کشت میشود و این شهرستان رتبه برتر تولید انواع محصولات دارویی را در استان دارد، تأکید کرد: داروهای گیاهی که بهصورت آبی کشت میشوند شامل آویشن باغی، اسطوخودوس، بادرنجبویه و چند گیاه دیگر و در دیمزارها هم زیره، سیاهدانه، موسیر، ختمی، گلرنگ و … کشت میشود.
آبشناس خاطرنشان کرد: در زمینهٔ کشت گیاهان دارویی با ایجاد صنایع تبدیلی و بستهبندی متناسب و شکیل میتوان به بازارهای مختلف کشور و بینالمللی چشم داشت.
به گفته رئیس جهاد کشاورزی نهاوند، این شهرستان مستعد توسعه و رونق کشت گیاهان دارویی است و تجربیات موفقی در سالهای اخیر در زمینهٔ استفاده از زمینهای آیش برای کشت گیاهان دارویی داشته است.
آبشناس بیان کرد: زمینهایی که یک سال برای کشت استفاده نمیشوند و «آیش» هستند برای کشت انواع گیاهان دارویی میتواند مورد استفاده قرار گیرد چون باعث حفظ خاک و سودآوری برای کشاورزان میشود.
انتهای پیام
نظرات