• یکشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99022114713
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول خبر داد:

شناسایی ۵۷ زوج مشکوک به تالاسمی در خراسان شمالی

شناسایی ۵۷  زوج مشکوک به تالاسمی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از شناسایی ۵۷ زوج مشکوک به تالاسمی در سال گذشته در این استان خبر داد و گفت: هفت هزار و ۱۷ زوج سال گذشته به مراکز بهداشتی برای ازدواج مراجعه کردند که تعداد ۵۷ زوج مشکوک شناسایی و در چرخه مراقبت بیماری تالاسمی قرار گرفتند.

روح الله یزدانی در گفت و گو  با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۸ بیمار تالاسمی در استان حضور دارند که ۳۵ نفر از آن ها خدمات درمانی دریافت می کنند.

وی ادامه داد: بیماری تالاسمی یکی از شایع‌ترین اختلالات و بیماری‌های خونی است که به صورت ارثی از والدین به فرزندان منتقل می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه برای جبران کمبود یا فقدان هموگلوبین سالم، به بیماران مبتلا به تالاسمی دائم خون تزریق می‌شود، خاطرنشان کرد: بدن نیز جهت جبران این کمبود، فعالیت سیستم خون سازی خود را در استخوان‌های بلند مثل استخوان ران و همچنین استخوان‌های پهن مثل استخوان‌ های سر و صورت افزایش داده که این خود موجب تغییر شکل و بزرگ شدن استخوان‌ های فوق و در نتیجه تغییر شکل ظاهری افراد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بیماری تالاسمی به دو نوع آلفا و بتا تقسیم می‌شود که بتا تالاسمی به دو صورت شدید یا خفیف در افراد دیده می‌شود.

این مقام مسئول انواع مهم بتا تالاسمی را شامل بتا تالاسمی بینابینی، بتا تالاسمی ماژور (تالاسمی شدید بتا) و بتاتالاسمی مینور (سالم ناقل) ذکر کرد و افزود: این نوع تالاسمی تنها با آزمایش خون مشخص می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماری تالاسمی نوعی بیماری ارثی است و از والدین ناقل ژن بیماری به فرزندان به ارث می‌رسد لذا بهترین راه پیشگیری از تولد فرزند مبتلا به تالاسمی انجام آزمایش خون ساده قبل از انتخاب همسر است.

یزدانی بهترین راه پیشگیری از تولد فرزند جدید تالاسمی در خانواده‌هایی که دارای فرزند تالاسمی هستند را استفاده از برنامه‌ های مطمئن تنظیم خانواده با هدف پیشگیری از تولد کودکان مبتلا به تالاسمی از نوع شدید ذکر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha