به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کارگزاری ساوآفرین، صارمی عضو هیات مدیره کارگزاری ساوآفرین در تشریح شرایط پیش روی سهام عدالت اظهار کرد: سهام عدالت به حدود ۴۹ میلیون نفر از ۶ دهک پائین جامعه تخصیص پیداکرده است و اکنون با آزادسازی سهام عدالت، اغلب مالکان این سهام، گزینه مدیریت مستقیم را انتخاب میکنند.
بعد از انتخاب این گزینه، سبدی از سهام شرکتهایی که در پرتفوی سهام عدالت قرار دارند و شامل شرکتهای معدنی، پتروشیمی، پالایشگاهی، هلدینگهای سرمایهگذاری و غیره است، به هر سهامدار تخصیص خواهد یافت.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: وقتی مالکان سهام عدالت بخواهند مدیریت سبد سهام خود را به دست بگیرند باید کد بورسی داشته باشند؛ بنابراین اگر این افراد پیشازاین فعالیتی در بورس نداشتهاند و کد بورسی ندارند طی یک فرآیند ساده با ثبتنام در سامانه سجام و احراز هویت کد بورسی دریافت میکنند و قادر میشوند سهام خود را در صورت تمایل از طریق یکی از شرکتهای کارگزاری بورس، بفروشند.
وی درباره نحوه فروش سهام عدالت توضیح داد: سهامداران سهام عدالت با انتخاب یکی از شرکتهای کارگزاری برای انجام معاملات خود، شناسه و رمز عبوری برای ورود و معامله در پنل آنلاین آن کارگزاری دریافت میکنند و از طریق آن پنل قادر به فروش سهام عدالت خود بهصورت اینترنتی خواهند بود، ضمن آنکه فروش سهام بهصورت تلفنی با ثبت سفارش فروش تلفنی به کارگزاری نیز امکانپذیر است.
صارمی بابیان اینکه هنوز آئیننامه معاملات سهام عدالت توسط شورای عالی بورس به تصویب نرسیده است، گفت: بعد از تصویب این آئیننامه فروش سهام عدالت توسط مالکان آن بلامانع خواهد بود.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود تعداد قابلتوجهی از سهامدارانی که سبد سهام عدالت را در اختیاردارند و مدیریت مستقیم آن را به عهده گرفتهاند برای فروش آن اقدام کنند چراکه اغلب این افراد از دهکهای کمدرآمد هستند و در حال حاضر نیز شرایط اقتصادی بهگونهای است که نیاز این دهکها به نقدینگی کاملاً ملموس است. این امر موجب عرضه انبوه سهام در بازه زمانی کوتاه خواهد شد و نقدینگی هنگفتی برای جذب این سهام نیاز است که چنین نقدینگی در حال حاضر در بازار سرمایه موجود نیست، بنابراین جذب این حجم از سهام در بورس باید توسط شورای عالی بورس مدیریت شود.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه میتوان پیشبینی کرد شورای عالی بورس محدودیتهایی برای فروش سهام عدالت در نظر بگیرد که عرضه ناگهانی این سهام تعادل بازار را به هم نریزد؛ برای مثال ممکن است مصوب شود سهامداران سهام عدالت – آن بخش که مدیریت مستقیم سهام خود را برگزیدهاند – طی ۳ ماه یا ۶ ماه آینده نمیتوانند بیش از ۳۰ درصد یا ۵۰ درصد سهام خود را به فروش برسانند.
این مدرس دانشگاه به سهامداران سهام عدالت توصیه کرد درصورتیکه نیاز فوری به پولندارند از فروش سهام خودداری کنند و خصوصاً سهام شرکتهایی که ارزش بنیادی دارند را با مشاوره از خبرگان و کارشناسان بازار سرمایه در میان سبد سهام خود شناسایی کرده و از فروش سهام این شرکتها خودداری کنند چراکه علاوه بر سود سالانه، ارزش و قیمت سهام این شرکتها در طول سالهای پیش رو – اگر استراتژی بلندمدت در سرمایهگذاری داشته باشیم – افزایش مییابد و در مقاطعی نیز این شرکتها افزایش سرمایه میدهند و سهامداران از محل افزایش سرمایه هم منتفع میشوند. ضمناً از سود سالانه پرداختی شرکتهایی که در سهام آنها در سبد سهام عدالت آنها وجود دارد نیز میتوانند به ارزندگی واقعی آن سهام پی ببرند و در مورد فروش یا حفظ آن سهام تصمیم بهتری بگیرند چراکه اگر سود سالانه سهام شرکتی بیش از سود پرداختی به سپردههای بانکی باشد، میتوان گفت حفظ سهام این شرکت بهصرفه است.
این کارشناس بازار سرمایه درباره انتخاب روش غیرمستقیم برای مدیریت سهام عدالت، توضیح داد: در این روش شرکتهای استانی بهعنوان یک واسطه مدیریت سبد سهام سهامداران عدالت را به عهده میگیرند و طبعاً افرادی که این گزینه را انتخاب کنند نمیتوانند مستقیماً در مورد فروش سهام خود تصمیم بگیرند و حق معامله و مدیریت سهام را به شرکتهای استانی میدهند. این روش برای افرادی که به هر دلیل نمیخواهند درگیر مسائل کارشناسی و فنی بازار سرمایه باشند بهتر است ولی این افراد باید در نظر داشته باشند هزینههای شرکتهای استانی که مدیریت سهام را به عهده میگیرند از سود سالانه سهام آنها کسر خواهد شد و درنتیجه سود سالانهای که در حالت مدیریت غیرمستقیم به آنها تعلق میگیرد، کمتر از حالت مدیریت مستقیم است.
انتهای رپرتاژ آگهی