• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 99020603609
  • خبرنگار : 71461

/هر خانه، یک مسجد/

کارکردهای مساجد را در خانه‌ها عملی کنیم

کارکردهای مساجد را در خانه‌ها عملی کنیم

یک استاد اخلاق با بیان اینکه اکنون که درب مساجد به دلیل شرایط خاص بسته است باید از ظرفیت فضای مجازی جهت بهره بردن از اعمال دینی در منزل بهره ببریم، گفت: شرایط باید به گونه‌ای باشد که در یک فضای آرام بتوان نماز جماعت، دعا و ادعیه را با اهل خانه همچون فضای عبادی مساجد برپا کرد.

حجت‎‌الاسلام ذاکر در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه امسال به دلیل شرایط خاص مردم از حضور در مساجد به دلیل شیوع ویروس کرونا محروم شده‌اند چگونه می‌توانند از کارکردهای عبادی و اجتماعی مساجد در منازل خود بهره ببرند، اظهار کرد: باتوجه به شرایط امسال، نیاز است که عبادات خود را در خانه انجام دهیم. اگر در خانه مقدور است نماز جماعت را برپا و مناسک و ادعیه را از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی دنبال کنیم. همچنین می‌توان بحث جزء خوانی را از طریق تلویزیون پیگیری و به زمزمه آیات قرآن پرداخت.

وی ادامه داد: چنانچه قرار بود در ماه مبارک رمضان اطعام دهیم و متاسفانه شرایط آن محیا نیست می‌توان هزینه‌های افطاری را از طریق نهادها و سازمان‌هایی که وجود دارد پرداخت کرد تا این عزیزان نیز بسته‌های معیشتی را از طریق مساجد و یا سایر مراکز خیریه برای جامعه هدف ارسال کنند.

ذاکر تاکید کرد: حالا که امکان بازگشایی مساجد وجود ندارد باید از خانه‌ها زمزمه‌های مناجات، اذان و تلاوت قرآن شنیده شود، البته فراموش نکنیم که هرچیزی باید اندازه و با مراعات حال دیگران باشد و نباید مزاحم دیگران شد.

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد یادآور شد: هر خانه باید محل آرامش باشد و نباید دعوا و مشاجره در خانه‌ها پدیدار شود. مسجد محل ذکر خدا و یاد باریتعالی است بنابراین خانه‌ها هم می‌توانند شبیه مساجد شوند. یکی از اتاق‌های منزل را می‌توان شبیه مصلی‌ کرد. در این محل سجاده معطری بگذاریم تا ذکر خدا و اقامه نماز در آن برپا شود و یاد خدا در آن را قدردان باشیم. فردای قیامت همین محل عبادت برای روح بندگی ما شهادت خواهد داد.

وی افزود: در ساعاتی که از رسانه ملی سخنرانی‌های دینی پخش می‌شود در کنار خانواده از این مطالب دینی و معارف الهی استفاده کنیم. البته از شبکه‌های مجازی هم نباید غافل بود زیرا می‌توان از ظرفیت این فضا هم برای یادگیری معارف دینی بهره برد.

ذاکر خاطرنشان کرد: امید است با دعای خیر مردم و عنایت پروردگار متعال و توجه امام زمان(عج) به زودی موجبات حضور در مساجد فراهم شود و دل‌ها مجددا در کنار هم جمع و با آمادگی خوبی بندگی خدا را انجام دهیم.امیدواریم همان عبادات و مناجات و نقل و انتقال معارف دینی در غیاب ما در مساجد تعطیل نشود و بتوانیم به گونه‌های دیگر این امکان را فراهم کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha