به گزارش ایسنا، شهرستان طارم یکی از قطبهای اصلی کشاورزی استان زنجان به شمار میرود به طوری که سهم طارم را از حوزه صادرات کشاورزی استان نمی توان نادیده گرفت.
عبور رودخانه قزلاوزن بهعنوان شاهرگ حیاتی استان زنجان از طارم، توانمندیهای کشاورزی این شهرستان را دو چندان کرده و باعث رشد، توسعه و رونق اقتصادی این منطقه شده است. شهرستان طارم بهعنوان قطب کشاورزی به خصوص در زمینه تولید محصول زیتون محسوب میشود که این ویژگی مهم طارم را بهعنوان منطقه استراتژیک کشاورزی استان زنجان معرفی میکند، در کنار زیتون میتوان از کرفس، سیر، انار، گوجهفرنگی و سیبزمینی به عنوان دیگر محصولات این شهرستان یاد کرد.
حدود ۹۵ درصد مردم شهرستان طارم در کارهای کشاورزی فعالیت دارند و بیشتر محصولات زراعی این شهرستان بهصورت نوبرانه در بازار مصرف داخل و خارج استان عرضه می شود. کشاورزان طارم نیز مانند بسیاری از کشاورزان دغدغههایی هستند که همزمان با برداشت محصولات کشاورزی این دغدغهها به اوج خود میرسد، کشاورزانی که پس انداز یکساله خود را در مزارع میکارند به امید آن که از رنجشان گنج درو کنند.
از مهمترین دغدغههای کشاورزی طارم میتوان به عدم وجود صنایع تبدیلی، قیمت بالای کارگر به ویژه کارگران غیر بومی، کمبود خریدار محصولات کشاورزی در داخل شهرستان، فعالیت دلالان و قیمت بالای حمل و نقل محصولات کشاورزی اشاره کرد که این روزها کشاورزان طارمی محصول مشغول برداشت محصول کرفس خود هستند اما گویا بازار کرفس طارم نیز کرونا زده است، زیرا بهرهبرداران طارمی دل خوشی از برداشت این محصول به علت هزینههای تولید سنگین و قیمت محصول تمام شده و قیمتی که از کشاورز خریده میشود، ندارند.
کشاورزان طارمی امسال ۱۶۰ هکتار از زمینهای کشاورزی خود را به کشت کرفس اختصاص دادهاند که پیشبینی میشود ۹ هزار و ۶۰۰ تن توسط ۱۴۰ بهرهبردار طارمی برداشت و روانه بازار شود.
کرفس طارم، همه ساله در شهریور ماه کشت و فروردین و اردیبهشت سال بعد برداشت میشود که در این بین بیشترین محصول کرفس در سه روستای کوهکنعلیا، کوهکن سفلی و هارونآباد طارم کشت میشود.
محصول کرفس شهرستان طارم به علت مرغوبیت بالا مشتریان پر و پا قرصی دارد تا جایی که پس از برداشت علاوه بر استان زنجان به استانهای قزوین، البرز، آذربایجان شرقی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
خواص کرفس بسیار است، چنانچه کرفس را سلطان سبزیها مینامند در میان هزاران خواص کرفس میتوان درمان انواع بیماریهای داخلی و پوستی را بهدست آورد. کرفس گیاهی از خانواده چتریان است و در سراسر جهان میروید؛ این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین B۶، منیزیم، کلسیم و فسفر است ویتامینهای A و K، پتاسیم، منگنز و فیبر غذایی از دیگر مواد مفید موجود در کرفس هستند.
کرفس چربی اشباع شده و کلسترول بسیار پایینی داشته و همچنین برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامینهایb۲، B۱، ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغنهای ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس میدهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامینها کرفس را به معجونی تبدیل میکنند که در حقیقت میتواند داروی هر دردی باشد.
انتهای پیام
نظرات