• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۳:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99012716264
  • خبرنگار : 71604

همکاری شرکت "راکت لب" با یک استارتاپ ژاپنی برای پرتاب ماهواره

همکاری شرکت "راکت لب" با یک استارتاپ ژاپنی برای پرتاب ماهواره

یک استارتاپ ژاپنی قصد دارد نخستین ماهواره خود را با کمک شرکت "راکت لب" به مدار پرتاب کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌کرانچ، استارتاپ ژاپنی "سینسپکتیو"(Synspective) که در حوزه فضا فعال است، قصد دارد با همراهی شرکت "راکت لب"(Rocket Lab) پرتاب نخستین ماهواره اکتشافی خود را به مدار انجام دهد. این پرتاب برای اواخر سال ۲۰۲۰ برنامه‌ریزی شده و قرار است طی آن، فضاپیمای موسوم به "استریکس"(StriX) این استارتاپ، ماهواره را با خود حمل کند.

استارتاپ "سینسپکتیو" که بین سال ۲۰۱۸ و اواسط سال ۲۰۱۹ بنیان گذاشته شد، توانست حدود ۱۰۰ میلیون دلار بودجه به دست بیاورد که یکی از موفق‌ترین پروژه‌های جذب بودجه به شمار می‌رود. هدف "سینسپکتیو" این است که نهایتا ۲۵ ماهواره را به مدار پرتاب کند تا به صورت منظم، تصویری از سراسر زمین ارائه دهند.

شاید این تعداد ماهواره در مقایسه با تعداد ماهواره شرکت‌هایی مانند "اسپیس‌ایکس"(SpaceX) که صدها یا هزاران ماهواره را برای پوشش‌دهی زمین پرتاب می‌کنند، کم به نظر برسد. دلیل این موضوع، این است که ماهواره‌های سینسپکتیو، اکتشافات بصری انجام نمی‌دهند و امکان دستیابی به اینترنت را فراهم نمی‌کنند، بلکه با استفاده از فناوری "رادار دهانه ترکیبی"(Synthetic Aperture Radar)، به تصویربرداری از سطح زمین می‌پردازند.

این فناوری پیچیده، از حرکت ماهواره استفاده می‌کند تا تصاویر جامعی را ارائه دهد. این فناوری می‌تواند نسبت به دوربین‌های نوری و آنتن‌های رادیویی، نواحی گسترده‌تری را پوشش دهد و داده‌های بیشتری را ارائه کند.

هر ماهواره، حدود ۱۰۰ کیلوگرم وزن دارد و همین موضوع، مزیتی برای سینسپکتیو به شمار می‌رود و به این شرکت امکان می‌دهد تا از وسیله کوچک‌تری مانند موشک "الکترون"(Electron) راکت لب، برای پرتاب ماهواره خود استفاده کند.

برنامه‌ریزی‌های این پرتاب هنوز انجام نشده‌اند اما سینسپکتیو، آزادی عمل بسیاری در انتخاب زمان پرتاب و مدار مورد نظر خواهد داشت. "موتویوکی آرای"(Motoyuki Arai)، بنیانگذار و مدیرعامل سینسپکتیو گفت: ما از همکاری با شرکت راکت لب و همچنین انعطاف‌پذیری در مورد زمان پرتاب و مدار مورد نظر خود، بسیار خوشحال هستیم.

در حال حاضر فقط مشخص شده که پرتاب در اواخر سال ۲۰۲۰ و از مجتمع پرتاب شماره یک آزمایشگاه "راکت لب" در نیوزیلند صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha