• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99012715769
  • خبرنگار : 71631

با گذشت یکسال از حادثه آتش‌سوزی «نوتردام»‌:

 مسوولان فرانسوی به بازگشایی «نوتردام» در تاریخ مقرر امیدوارند

 مسوولان فرانسوی به بازگشایی «نوتردام» در تاریخ مقرر امیدوارند

مسوول پروژه بازسازی کلیسای «‌نوتردام»، بازگشایی این بنای تاریخی را که سال گذشته طعمه حریق شده بود تا سال ۲۰۲۴ امکان‌پذیر دانست اما این رویداد را مشروط به همت همگانی کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین،‌ «ژان لویی ژورژلین» تاکید کرد به تاخیر افتادن غیرمنتظره و مکرر پروژه بازسازی کلیسای قرن سیزدهمی «نوتردام»‌ نباید موعد ۵ ساله بازگشایی این بنا را تغییر دهد.

«ژورژلین» بیان کرد:« اگر همه همت کنند و کار را مطابق برنامه پیش ببرند، ‌تبدیل کلیسا به محلی برای عبادت در طول پنج سال هدفی غیرممکن نخواهد بود. مسلما تا آن زمان تمامی فضای پیرامون کلیسا بازسازی نخواهد شد و شاید مناره هم تمام و کمال مرمت نشود، اما کلیسا می‌تواند بار دیگر  به محلی برای عبادت تبدیل شود و این هدف ماست.»‌

آتش‌سوی مهیب کلیسای «نوتردام»‌ ساعت ۶ و۴۳ دقیقه عصر به وقت محلی روز پانزدهم آوریل سال ۲۰۱۹ رخ داد و مناره‌ای که در سال ۱۸۵۹ به این بنا اضافه شده بود را در برگرفت. شعله‌های آتش به سرعت به سقف چوبی این کلیسا که با استفاده از صدها تیرک چوبی بلوط با قدمت چندین قرن ساخت شده بود،‌ سرایت کرد.

ساعاتی پس از آتش‌سوزی مناره این بنای تاریخی فرو ریخت. تنها چند روز پس از حادثه آتش‌سوزی نحوه بازسازی مناره به چالش کشیده شد.

حدود ۵۰۰ آتش‌نشان به مدت ۱۵ ساعت تلاش‌ کردند تا از سرایت آتش از سقف کلیسا به برج‌های ناقوس جلوگیری کنند. اگر آتش به چهارچوب چوبی برج ها می‌رسید سبب سقوط ناقوس‌ و فروپاشی کامل ساختار کلیسا می‌شد.

 آتش‌ درنهایت در ساعت ۹ و نیم  صبح  به وقت محلی  روز بعد خاموش شد. در آن لحظه دو سوم سقف کلیسا از بین رفته بود، چیزی از الوار تاریخ سقف باقی نمانده بود،‌ بخشی از سقف طاقدار فرو ریخته بود،‌ حدود ۴۰۰ تن از سرب سقف و مناره ذوب شده بود و بخشی از آن با باد همراه شد، اما «نوتردام‌» همچنان استوار بود.

«امانوئل ماکرون» به  سرعت موعد پنج ساله را برای اتمام بازسازی و بازگشایی این بنا مقرر کرد. او در جریان سخنرانی بیان کرد :« ما این کلیسا را به همراه یکدیگر بازسازی خواهیم کرد. این بخشی از سرنوشت فرانسه است. من قول میدهم که اینکار را انجام دهم.»

از آن زمان،‌ ۴۰ کمیته عمومی نظارت بر بازسازی «‌نوتردام» ‌به سرپرستی «ژورژلین» با چالش‌های مختلفی روبه‌روشده‌اند.

در شانزدهم جولای، یعنی ۹۵ روز پس از آتش‌سوزی مهیب کلیسای نوتردام، قانون آغاز رسمی بازسازی کلیسای نوتردام بالاخره توسط پارلمان فرانسه به تصویب رسید.

پس از حادثه آتش‌سوزی ویرانگر این کلیسا،‌ کمک‌های مالی پیشنهاد شده توسط کمپانی‌های مختلف و حتی کمک‌های مالی شخصی به رقم حیرت‌آور یک میلیارد یورو رسید.

پروژه بازسازی یکبار در تابستان سال گذشته به دلیل نگرانی‌های ناشی از مسمومیت سرب، ‌یکبار در پاییز به دلیل وزش بادهای به سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت در پاریس و اخیرا نیز به دلیل شیوه ویروس «کرونا»به تعوق افتاد.

کارشناسان مختلف که برای مرمت این بنا از سراسر جهان گردهم آمده بودند، در تاریخ ۱۷ «مارس» به دلیل شیوع ویروس «کرونا» به خانه‌هایشان بازگشتند.

روند جمع‌آوری ۴۰ هزار تیر داربست آسیب‌دیده که در زمان حادثه آتش‌سوزی به بنا وصل شده‌ بودند،‌ قرار بود از ماه «‌مارس» آغاز شود اما به دلیل قوانین قرنطینه متوقف شد.

ساخت بنای اصلی این کلیسا در سال ۱۱۶۳ در دوران حکومت لوئی هفتم آغاز شد و در سال ۱۳۴۵ میلادی به پایان رسید. این اثر را می‌توان به عنوان جواهری از دوران قرون وسطی که به سبک معماری گوتیک ساخته شده محسوب کرد.

این ساختمان در سال‌های ۱۷۹۰ میلادی و در جریان انقلاب کبیر فرانسه مورد غفلت و آسیب قرار گرفته بود. رمان «گوژپشت نوتردام» که در سال ۱۸۳۱ میلادی توسط «‌ویکتور هوگو» به نگارش درآمد، وضعیت نامناسب این کلیسا را برای خوانندگان شرح می‌دهد. این کتاب کمک شایانی به ایجاد تغییرات اساسی در این کلیسا بین سال‌های ۱۸۴۴ تا ۱۸۶۴ شد. در آن زمان معماران برجسته‌ای همچون «اوژن ویوله لودوک» مناره و آتشدان‌های این ساختمان را مرمت و تعمیر کردند.

کلیسای نوتردام میزبان مجموعه‌ای مهم از مجسمه‌ها بود که مهم‌ترین آنها مجسمه‌های سنگی از ۱۲ پادشاه عهد قدیم است که بالای در ورودی کلیسا قرار دارد و گالری پادشاهان نام دارد. شرایط این مجسمه‌ها مشخص نیست اما این آثار پیش از این نیز حوادث دشواری را پشت سر گذاشته‌اند. در زمان انقلاب فرانسه، نیروهای دشمن این مجسمه را با مجسمه پادشاهان فرانسوی اشتباه گرفتند و همه مجسمه‌ها را در سال ۱۷۹۳ به میدان کلیسا بردند و با گیوتین سر آنها را جدا کردند. ۲۱ عدد از سر این مجسمه‌ها که قدمت آنها به قرن ۱۳ بازمی‌گشت در سال ۱۹۷۷ درون دیواری در یکی از محله‌های پاریس کشف شدند.

در سال ۱۸۰۴، «ناپلئون بناپارت» در همین کلیسا تاج پادشاهی را بر سر گذاشت و در سال، ۱۹۰۹ «ژان دارک» قهرمان ملی فرانسه که بعدها به صلیب کشیده و سوزانده شد در همین کلیسا توسط «پیوس دهم» مورد آمرزش قرار گرفت.

با این حال این اولین باری نیست که این کلیسا قربانی تخریب یا حتی بازسازی می‌شود. در قرن شانزدهم، «اوگنو» ها - گروهی از پروتستان‌های فرانسوی – به برخی از مجسمه‌های این کلیسا به این دلیل که آن‌ها را با کفر و بی‌دینی مرتبط می‌دانستند، آسیب رساندند. در سال ۱۷۹۳، در جریان انقلاب کبیر فرانسه نیز گروهی از نیروهای دشمن به این کلیسا هجوم آوردند. آن‌ها مجسمه‌هایی را که گمان می‌داشتند پیکره‌های پادشاهان فرانسوی است، از کلیسا خارج و سر از بدن آنها جدا کردند. این مجسمه‌ها در سال ۱۹۷۷ توسط باستان شناسان کشف و بازگرداننده شدند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha