• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ / ۲۰:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99012313084
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مدیر کل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی:

خسارت 129 میلیارد تومانی سرمازدگی به محصولات باغی قوچان

خسارت 129 میلیارد تومانی سرمازدگی به محصولات باغی قوچان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی از بروز 129 میلیارد تومان خسارت در پی افت دما به محصولات باغی شهرستان قوچان و خسارت 10 درصدی به محصولات باغی استان خبر داد.

در پی کاهش دما، قوچان یکی از شهرستان‌هایی بود که به محصولات باغی آن خسارات شدیدی وارد شد؛ مدیر کل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی به همراه فرماندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان امروز از باغات آسیب‌دیده این شهرستان بازدید به عمل آوردند.

محمدرضا اورانی مدیر کل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران، عنوان کرد: قوچان یکی از شهرستان‌های قطب محصولات باغی است که با توجه به افت حدود 11 درجه‌ای دما نزدیک به 129 میلیارد تومان به باغات شهرستان خسارت واردشده است و پیگیر هستیم تا پس از تصمیم‌گیری در مراجع مربوط از طریق دولت بخشی از خسارت وارده را جبران کنیم.

وی ادامه داد: در استان خراسان رضوی بالغ‌بر 330 هزار هکتار محصولات باغی داریم که عمده محصولات باغی سیب، زعفران، انگور، انار، هلو، شلیل و گردو است که در سرمازدگی سال جاری به‌طور میانگین 10 تا 15 درصد محصولات باغی آسیب‌دیده است.

اورانی با اشاره به ابلاغ تسهیلات 172 میلیاردی به استان برای نصب دستگاه‌های ضد تگرگ، گفت: این مبلغ در سال گذشته 123 میلیارد تومان بوده است و باغداران باید از این ظرفیت برای نصب دستگاه‌های ضد تگرگ استفاده کنند؛ چون در هر جایی که باغدار از این دستگاه استفاده کرده در زمینهٔ تگرگ خسارت نداشته است.

وی با تأکید بر لزوم تغییر روش‌های بیمه محصولات کشاورزی، افزود: عمده بیمه محصولات، بیمه هزینه تولید است اما توقع کشاورز بیمه درآمد در زمان بروز خسارت است که به نظر می‌رسد باید صندوق بیمه محصولات کشاورزی همانند گندم بیمه کردن در محصولات باغی را نیز چندگزینه‌ای کند که بتواند امکان انتخاب بیشتری را به کشاورزان و باغداران دهد تا به میزان پرداخت هزینه بیمه بیشتر در خسارت، غرامت بیشتری نیز دریافت کند.

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: خواهش ما از کشاورزان بیمه کردن محصولات زراعی و باغی است اگر چه ممکن است در حوزه بیمه کشاورز و باغداران اعتراضاتی داشته باشند.

لزوم توجه کشاورزان به تغییر الگوهای کشت

در ادامه هادی رجائی‌نیا فرماندار شهرستان قوچان عنوان کرد: آنچه قابل‌توجه است و باید پذیرفته شود، بحث تغییر اقلیم در سال‌های اخیر است که کشاورزان باید تغییر الگوهای کشت داشته باشند، همچنین اقدامات پیشگیرانه و استفاده از فنون علمی جدید را نیز به کار گیرند.
 
وی گفت: در بخش حمایتی صندوق‌های بیمه کشاورزی در سال‌های گذشته کمک‌هایی داشتند اما کشاورزان ما گلایه‌مند بودند که نشان‌دهنده لزوم اصلاح ساختار در بخش بیمه کشاورزی است تا بتوانیم درک مشترکی بین مجموعه اداری و کشاورزان داشته باشیم.

خسارت به حدود 28 درصد ارزش تولیدات باغداران قوچان

همچنین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان نیز بیان کرد: در تاریخ 20 و 21 فروردین‌ماه شاهد بارش برف در شهرستان بودیم که متأسفانه دمای هوا تا منفی 11 درجه کاهش پیدا کرد و باعث خسارت شدید به باغات شهرستان قوچان شد و طبق برآورد اولیه 129 میلیارد تومان خسارت به باغات شهرستان وارد شده که حدود 28 درصد ارزش تولیدات باغداران شهرستان را شامل می‌شود.

احمد کنعانی مطرح کرد: بر این اساس به 100 درصد باغات زردآلو، بادام و آلو، 80 درصد باغات هلو، 70 درصد باغات گلابی و 50 درصد باغات گردو، 40 درصد باغات سیب، 20 درصد باغات انگور خسارت وارد شده است که گزارش خسارات اولیه است و خسارات نهایی در 48 ساعت آینده و بررسی بیشتر به اطلاع می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha