• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99011708759
  • خبرنگار : 71623

با وجود کرونا

تهران چرا به روزهای شلوغ برگشت؟!

تهران چرا به روزهای شلوغ برگشت؟!

بعد از کشمکش‌های وزارت بهداشت و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، در نهایت رئیس جمهور امروز اعلام کرد که کسب و کارهای کم ریسک در تهران از ۳۰ فروردین و سایر استان‌ها از ۲۳ فروردین می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند، اما مشاهدات میدانی و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی حاکی از افزایش چشمگیر رفت و آمدها در تهران از روز گذشته است که به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی آن بازگشایی شرکت‌های خصوصی باشد.

به گزارش ایسنا، حسین مدرس خیابانی، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) در امور بازرگانی ۹ فروردین طی نامه‌ای به رؤسای سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان با اعلام اینکه وقفه‌ای در کار و تولید ایجاد نخواهد شد، خواستار تنظیم شیوه‌نامه‌های بهداشتی در جهت سلامت کارگران و کارکنان واحدهای تولیدی شد.

این نامه واکنش وزارت بهداشت را برانگیخت و سعید نمکی، وزیر بهداشت در نامه‌ای به رئیس جمهور نوشت که نامه وزارت صمت "دستورالعمل اداری برای بازگشایی کلیه مشاغل و مراکز کسب و کار تلقی می‌شود که این شیوه با نقش، مسئولیت و جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا مغایرت دارد".

نمکی همچنین با اشاره به "اعتقاد راسخ" این وزارتخانه و وزارت کشور و دیگر همکاران به کمک هرچه زودتر به کاهش اثرات اپیدمیولوژیک کرونا بر اقتصاد "کم بنیه" کشور و تدوین پروتکل برای بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی با اولویت ویژه، هشدار داد که "هرگونه تصمیم آتش به اختیار توسط هر دستگاه دولتی، غیردولتی، فرهنگی مذهبی و غیره که مورد تائید نباشد شعله هایش به سرعت دامن نظام سلامت و متعاقب آن اقتصاد کشور را خواهد گرفت".

در نهایت روز جمعه وزارت صمت از موضع خود عقب نشست و اعلام کرد که نامه قائم مقام وزیر صمت به سازمان‌های استانی بر اساس دستور رییس جمهور محترم برای تامین اقلام مربوط به مبارزه با کرونا و کالاهای مورد نیاز مردم بود و مربوط به واحدهای تولیدی بوده و شامل اصناف و کسب‌وکارها نمی‌شود.

مخاطبان چه می‌گویند؟

با این حال عکس‌های منتشر شده در فضای مجازی و مشاهده وضعیت ترافیکی شهر تهران روی نقشه گوگل نشان می‌دهد که دیروز و امروز جزو شلوغ‌ترین روزهای تهران بوده و به جز تعطیلی مراکز تجاری و بازارهای پر رفت وآمد، سایر بخش‌ها به ویژه شرکت‌های خصوصی کار خود را از سر گرفتند. حتی امروز فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در تهران به صداوسیما گفته با افزایش رفت‌وآمد مردم در تهران، ۳۰درصد بر شمار حضور مردم در بیمارستان‌ها بابت کرونا افزوده شده است.

طبق اعلام شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه، روز گذشته متروی تهران شلوغ ترین روز کاری خود را در سال جدید با جابه‌جایی ۲۸۸ هزار نفر پشت سرگذاشته که این آمار نسبت به ایام  تعطیلات نوروزی سه برابر افزایش داشته است.

برخی نظرات مخاطبان ایسنا درباره کشمکش‌های وزارت صمت و بهداشت در زمینه تعطیلی بخش‌های مختلف نیز حاکی از آن است که یکی از مهم‌ترین دلایل آغاز رفت و آمدها از سرگیری فعالیت بخش‌های خصوصی است که از کارمندان خود می‌خواهند قرنطینه را نادیده گرفته بر سر کار خود بازگردند.

برای مثال یکی از مخاطبان نوشته: "پس چرا شرکت ما چیزی نگفتن که تعطیله؟ فقط بیانیه میدن اما کسی کاری نمیکنه". حسین هم نوشته که "البته بنظر بیراه نگفتن وزیر محترم بهداشت...چون شرکت ما که بزرگترین خودروسازی شرق کشور محسوب میشه از شنبه شروع بکار کرده البته با یکسری الزامات بهداشتی".

سامانه‌ای برای اعلام تخلف شرکت‌های خصوصی هست؟

یکی از کاربران دیگر به نام سها هم با بیان اینکه "وقتی شرکت های خصوصی الزامی برای تعطیلی ندارن و کارمندها رو اجبار می کنن که تو محل کار حاضر بشن وگرنه اخراج می شن، چیکار میشه کرد؟ دولت باید یه فکری واسه شرکت های خصوصی بکنه که تعطیل نمیکنن!"، از کاربران دیگر خواسته که اگه سامانه یا محلی هست که بشه درباره تخلف شرکت‌های خصوصی اطلاع داد، او را راهنمایی کنند.

میلاد هم معتقد است که "تمام کارخانه های بخش خصوصی باید بسته بشن یا با حداقل نیرو و رعایت پروتکل های بهداشتی کار کنند و گرنه شاهد افزایش تعداد نفرات میشیم. مغازه باز بشه وقتی مردم حاضر به خرید نیستن باز شدن مغازه لباس و کیف و ... به دری نمیخوره".

یکی دیگر از کاربران نسبت به موضع اولیه وزارت صمت مبنی بر بازگشایی کسب و کارها ابراز تاسف کرده و نوشته: "در حالیکه دنیا تعطیله، ما جان مردم رو فدای اقتصاد می‌کنیم. اقتصاد آسیب دیده خیلی بهتر از اقتصاد فرو پاشیده است. اندکی حوصله و صبر کنیم."

چک‌های ما را شما پاس می‌کنید؟!

البته برخی از کاربران هم از وضعیت اقتصادی و معیشتی خود گلایه دارند و می‌گویند که ادامه تعطیلی‌ها آن‌ها را دچار مشکل کرده است. برای مثال رضا با انتقاد از وزیر بهداشت نوشته: "آقای وزیر شما که با باز شدن کسب و کارها مخالفین بگید پس مردم چطور امرار معاش کنند؟ آیا چک‌های مردم رو شما پای پاس میکنید.؟!"

یکی دیگر از کاربران هم می‌گوید "مسئولان از سفره مردم خبر ندارند و به همین دلیل ماندن در خانه را تجویز می‌کنند؛ اما با توجه به اینکه هیچ حمایتی از مردم صورت نگرفته آن‌ها  مجبورند از خانه بیرون بیایند".

تصمیم آخر

البته در شرایطی از روز گذشته شاهد افزایش رفت‌ و آمدها در پایتخت هستیم که رئیس جمهور، امروز یکشنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد که کسب و کارهای کم ریسک در همه استان‌ها به جز تهران از شنبه ۲۳ فروردین با مراعات پروتکلهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت و درمان فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین فعالیت‌های اقتصادی تهران از روز شنبه ۳۰ فروردین شروع می‌شود. در مورد ادارات دولتی نیز مقرر شده از ۲۳ فروردین با دو سوم نیرو از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر فعالیت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۱۳:۵۹

با خروج از قرنطینه هم چک ها پاس نخواهد شد چون همگی با هم خواهیم مرد .

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۱۴:۵۴

بازم دولتی ها رو اعلام کردن تکلیف ما شرکت های خصوصی چیه که به اجبار از 8 صبح تا 6 عصر سرکاریم و حتی کسی حاضر نمیشه ساعات کاری رو کاهش بده یا چرخشی و دور کاری راه بندازه؟ حتی یه جا اعلام نشده برای طرح شکایت یه نگاهی به تعداد شرکت های خصوصی توی تهران بندازین

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۱۵:۰۵

چون فقط لب و دهن هستن، یک کلام ساماندهی کنند خوراک و نون مردم رو با بسیج، ارتش، سپاه به دست مردم خونه به خونه برسونن و بگن تا ۲۰ روز هیچ کس حق نداره بیاد بیرون قضیه رو فیصله بدن تمام

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۱۸:۴۶

سلام وقتی مسئولین حسابشون با خودشون معلوم نیست دیگه چه انتظاری از مردم می شده داشت!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۱۸:۴۷

اگه نسبت به کشورهای دیگه حساب کنیم ما (حداقل هنوز) با بحران کرونا مواجه نیستیم، مدت هاست که با بحران مدیریت کلان مواجه این!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۱۹:۳۹

بالخره که باید بمیریم. مرگ حق هست.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۲۱:۴۴

فقط حرف و حرف وحرف است عمل صفر

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۲۲:۴۸

جان ما فدای مبلغ یک ماه اجاره، لقمه نانی برای شب و سود و درآمد کارفرمای بخش خصوصی میشه. سود سپرده گذاری دیه آدم مرده از حداقل حقوق قانون کار بیشتره. به امید خدا خیز خوبی برداشته میشه از ۳۰ فروردین برای کنترل جمعیت و ۴۰ میلیون نفری شدن ایران. ...

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۰۱:۳۲

درسته تحریم هستیم.درسته اقتصاد خوبی نداریم.اما باز شدن اصناف و کسب و کار از هفته بعد یعنی فاجعه انسانی.یعنی از دنیا رفتن بیش از یک میلیون ایرانی.فقط کافی بود به اقشار کم درامد و بدون حقوق ثابت کمکی بشه و تا 12اردبیشهت همه چی تموم بشه یا کنترل بشه.از هفته بعد فاجعه در پیشه.شرکتهای خصوصی هم فکر درامد خودشون هستن و جون مردم براشون مهم نیست.کل تخت بیمارستانی ما شاید دویست هزارتا باشه اونم شاید اما مراجعه از هفته بعد اننقدر زیاد میشه که جا نباشه دیگه تو هیچ بیمارستانی.مترو تهران.مشهد اصفهاان اهواز سمنان فاجعه است.متاسفانه خیلی ها خواهند مرد.تصمیمات امروز به منظره نابودی کلی از مردم بود.مردمی که خودشون هم رعایت نمیکنن.از همین امروز باید شروع به خوندن فاتحه کرد.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۸ ۱۱:۳۵

ما که عزیزمون رو به خاطر ندونم کاری ادم بیمار از دست دادم ولی وقتی که دولت نمیتونه تصمیمی برای شرکت خصوصی بگیره چه توقعی میشه داشت سرمایدار فکر جیبشه نه سلامتی کارمندو کارگرش .گیرم کارمندش مریض شد مرد میگه بیکار هست پر میشه جاش .فقط مراکز دولتی ادمن هم تو حقوق هم تو مزایا هم تو بیماری