دکتر مریم کوشا، متخصص اعصاب و روان در گفت وگو با ایسنا، روزهای قرنطینه خانگی را یک فرصت برای اعضای خانواده دانست و اظهار کرد: احساسات و رفتارهای ما به افکارمان بازمی گردد؛ اینکه چگونه به خود و پدیده های اطراف خود نگاه می کنیم.
وی ماندن در خانه را لازمه شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا در این روزها دانست و افزود: اگر نگاه ما به ماندن در خانه یک امر اجباری و خلاف میل باشد و همواره به کارهایی فکر کنیم که باید در این ایام انجام می دادیم و اکنون انجام نداده ایم، عصبی و بدخلق می شویم.
این روانپزشک، با اشاره به امکان افزایش تحریک پذیری افراد در ایام کرونایی، تصریح کرد: باید روزهای فعلی را یک فرصت بدانیم، زیرا همیشه از حجم زیاد کار شکایت می کنیم و سرمان شلوغ است و وقت استراحت و بودن در کنار خانواده را نداریم لذا اکنون زمان خوبی برای وقت گذراندن با خانواده است.
کوشا، با بیان اینکه ماندن در خانه زمان رسیدگی به کارهای عقب افتاده است، گفت: اشکالی ندارد اگر روزهای کرونایی را روزهای استراحت بدانیم، زیرا استراحت کردن به انسان انرژی می دهد.
وی مرور زندگی و آنچه در طول زمان بر ما گذشته را یکی دیگر از کارهای مفید در دوران قرنطینه دانست و تصریح کرد: باید دوباره به خودمان و اطرافمان نگاه کنیم و یک بازبینی در مسیر طی شده داشته باشیم. این روش کمک می کند تا تحریک پذیری در خانواده کم شود.
این متخصص اعصاب و روان، از اعضای خانواده خواست به یکدیگر فضا دهند و یادآور شد: در روزهای معمولی و بدون کرونا، هر کدام از ما اوقات تنهایی داریم و بخشی از روز را در کنار خانواده هستیم و بخشی را صرف کار می کنیم، اما اکنون همه اعضای خانواده با هم وقت می گذرانند و لذا تداخلات زیاد می شود.
وی با بیان اینکه هر فرد در طول روز حداقل به دو ساعت تنها نیاز دارد، خاطرنشان کرد: اعضای خانواده با یکدیگر صحبت کنند و به خواسته های هم احترام بگذارند و زمان لازم را به هم بدهند تا از تنش ها کاسته شود.
کوشا، کارهای ساده، اما عقب مانده را یکی از دغدغه های اصلی افراد دانست و اظهار کرد: همیشه و همه جا عکس می گیریم و عکس های زیادی را جمع آوری می کنیم، اما فرصت نگاه کردن به این عکس ها را نداریم لذا رجوع به عکس ها و آلبوم های قدیمی می تواند آرامش بخش باشد.
این روانپزشک، با بیان اینکه روزهای کرونایی بر سبک زندگی ما اثرگذار بوده است، گفت: کرونا به ما یادآوری کرد که زندگی خیلی ناپایاست و باید قدردان لحظه لحظه های آن به ویژه در کنار خانواده باشیم. همچنین باید علاوه بر مرور گذشته، به ترسیم آینده و اهدافمان بپردازیم.
انتهای پیام
نظرات