به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، سرطان یکی از بیماریهایی است که شناسایی سریع آن میتواند کمک بزرگی به بیماران و پزشکان کند چراکه با تشخیص زودهنگام پزشکان میتوانند جان بیماران را از مرگ نجات دهند. شناسایی این بیماری چندان آسان نیست اما اخیرا با یک آزمایش خون این امکان فراهم شده تا بتوان راحتتر تومورهای سرطانی را شناسایی کرد.
اخیرا محققان آزمایش خونی توسعه داده اند که از یک الگوریتم یادگیری ماشینی برای جستجوی تغییرات خاص شیمیایی در دی.ان.ای، به نام الگوهای متیلاسیون، که با سرطان در ارتباط هستند ، استفاده می کند. این الگوها در دی.ان.ای عاری از سلول (cfDNA) یافت می شود که از بسیاری از سلول ها از جمله تومورها به جریان خون ریخته می شود.
محققان با آموزش الگوریتم یادگیری ماشینی روی بیش از ۳۰۰۰ نمونه خون در اطلس ژنوم (Circulating Cell-free Genome Atlas ) کار خود را آغاز کردند. نیمی از نمونه خونها برای افراد مبتلا به سرطان بود که هر کدام مبتلا به یکی از ۵۰ نوع مختلف سرطان بودند در حالی که نیمی دیگر نمونه خونی افراد سالم بود.
هنگامی که الگوریتم یاد گرفت که چه الگوهای متیلاسیون را باید جستجو کند ، قرار شد در بررسی ۱۲۰۰ نمونه دیگر که نیمی از آنها سرطان داشتند نیز از ان استفاده شود. آنها مشاهده کردند این الگوریتم قادر به شناسایی ۱۸ درصد تومورهای مرحله یک، ۴۳ درصد تومورهای مرحله دو و ۸۱ درصد از تومورهای مرحله سه و ۹۳ درصد تومورهای مرحله چهاربود. همچنین می توانست با دقت ۹۳ درصد تشخیص دهد تومور سرطانی در کدام بافت قرار دارد.
یافته های این مطالعه در مجله "Annals of Oncology "منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات