به گزارش ایسنا، بنابر اعلام جمعه بازار، درواقع این نوع ویروس به همراه دو نوع mers و sars جزء خطرناکترین نوع ویروسها هستند که بر روی سیستم تنفسی اثر جدی میگذارند؛ اما تفاوتی که میان کرونا با دویروس دیگر وجود دارد میزان انتقال و انتشار این ویروس است.
درواقع covid۱۹ به کشندگی مرس و سارس نیست و حتی قابل مقایسه نیست اما باید توجه داشت که قدرت covid۱۹ که نام علمی کرونای جدید است در میزان انتقال سریع از فردی به فرد دیگر است.
این ویروس بهسرعت در حال پخش شدن به سراسر دنیا است و تاکنون کشورهای زیادی را با خود درگیر نموده است.
روشهای انتقال و شیوع ویروس کرونا
سرعت انتقال این ویروس در انسان بسیار بالاست و از قطرات تنفسی یا از برخی حیوانات به انسان منتقل میشود که منها دقیقی از آن کاملاً به دست نیامده است.
این ویروس از طریق پوست بهراحتی انتقال مییابد و با دست دادن یا روبوسی با همدیگر این ویروس بهراحتی منتقل میشود. کرونا از طریق پوست سالم به داخل بدن وارد نمیشود بلکه از راه بینی، چشم و دهان وارد سیستم بدن میگردد.
علائم ویروس کرونا
وجه تشابه کرونا با سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار زیاد است بهگونهای که تشخیص آن بهراحتی امکانپذیر نیست و باید حتماً آزمایش انجام شود تا کاملاً مطمئن شوند که فرد بیمار شده است یا خیر.
علائمی مانند تب، سردرد، بدندرد، سرفه، آبریزش بینی و علائمی مانند تنگی نفس جزء مشکلات شایع در بیماری کرونا محسوب میشود.
علائم این بیماری میتواند تا حدود دو هفته خود را بروز ندهد و یا در طی ۳ الی ۴ روز از خود مشخصاتی بدهد که آنهم بستگی به نوع سیستم بدن افراد دارد که باهم متفاوت است.
دلایل نگرانی جهانی از covid۱۹
از جمله دلیل نگرانیهای مردم و جامعه جهانی نسبت به ویروس کرونا سرعت شیوع، اپیدمی یا همهگیر شدن آن است. با کوچکترین تماس مخصوصاً از طریق دست در انسان منتشر میشود.
اگر زنجیره ویروس کرونا قطع شود و میزبانی برای آن وجود نداشته باشد بهراحتی از بین میرود و خطرات جانی زیادی برای مردم دنیا نخواهد داشت.
راههای جلوگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا
در حال حاضر هیچ کشوری نتوانسته واکسنی برای ویروس کرونا بسازد. بهترین راه برای مقابله با آن قطع کردن زنجیره زیستی و فعالیت آن است.
ازجمله فعالیتهایی که میتوان برای مقابله با آن انجام داد در قدم اول که مهمترین مرحله بهحساب میآید شستوشوی مداوم و اصولی دستها با آب و مایع دستشویی به مدت ۲۰ ثانیه است.
از دست زدن بهصورت و قسمتهای مهم و حساس مانند دهان، چشم و بینی خودداری کنید.
از تماس و یا نزدیک شدن به افراد بیمار خودداری کنید.
اگر بیمار هستید در منزل بمانید و در زمانی که میزان بیماری شدت پیدا کرد خود را به پزشک معرفی نمایید.
هنگام سرفه یا عطسه حتماً از دستمالکاغذی، ماسک و … استفاده کنید تا ویروس به اطراف پخش نشود.
اشیاء وسایلی از قبیل انواع ریموت، تلفن همراه، دستگیره درها و … که بهدفعات زیاد از آن استفاده میکنید حتماً بهطور مداوم ضدعفونی کنید.
نکتهای در مورد ماسکها
در مورد ماسکها نکتهای که اهمیت دارد این است که در صورتی که علائم کرونا در شما وجود دارد از ماسکهای فیلتر دار استفاده نکنید. چون این نوع ماسکها هوای داخل را مستقیم به بیرون منتقل میکند و هوای تصفیهشده را به داخل میبرد. در صورتی که بیمار هستید از ماسکهای معمولی بدون فیلتر استفاده کنید.
وسایل خانه را ضدعفونی کنید
اگر در منزل هستید لوازم منزل و مخصوصاً لوازم آشپزخانه را حتماً قبل از استفاده تمیز و ضدعفونی نمایید.
درهرصورت اگر از عزیزانی در حال پذیرایی هستید مثلاً از خانواده خودتان در خانه پذیرایی میکنید، حتماً ظروف پذیرایی را قبل و بعد از استفاده ضدعفونی کنید.
چه کسانی درخطر ابتلا به کرونا هستند؟
همه افراد جامعه احتمال ابتلا به این ویروس را دارند اما خطر این بیماری برای افراد سالمند به دلیل پایین بودن سطح ایمنی بدن، خانمهای باردار، کودکان کمتر از سه سال، افرادی که دارای بیماری زمینهای مانند دیابت، بیماری قلبی و … هستند بسیار بیشتر است.
مدتزمان ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف
طبق توضیحات و اطلاعاتی که سازمان جهانی بهداشت WHO منتشر کرده، کرونا ویروس حرکت نمیکند و از پوست سالم نیز عبور نخواهد کرد. اگر دستکش ندارید نگران نباشید زیرا این ویروس بر روی پوست تنها ۱۰ دقیقه زنده میماند. لذا بهطور مداوم دستهای خود را شستوشو یا ضدعفونی کنید.
کرونا ویروس تا دمای ۶۰- و ۳۰+ را میتواند تحمل کند. لذا در هنگام شستوشو بهتر است از آب گرم استفاده شود.
این ویروس بر روی سطوح پارچهای ۶ تا ۱۲ ساعت و سطوح فلزی ۱۲ تا ۲۰ ساعت زنده خواهد ماند.
همه لباسهایی که میپوشیم را نیاز نیست هرروز شستوشو دهیم. نور شدید خورشید و گرمای بخاری یا شوفاژ آن را از بین میبرد.
برای همه شما عزیزان آرزوی سلامتی و تندرستی داریم.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات