محمد نفریه در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تعدادی از مراکز سازمان بهزیستی شاهد موارد مثبت ابتلا به کروناویروس بوده و تعدادی نیز مشکوک به ابتلا بودهاند، گفت: حدود ۱۹ نفر مشکوک و حدود ۹ نفر نیز به طور قطعی به کروناویروس مبتلا شدهاند.
وی افزود: از بین آمار مذکور تعداد افراد مبتلا به دنبال درمان و ترخیص از بیمارستان به شش نفر و تعداد افراد مشکوک نیز با منفی بودن آزمایش به ١۴ نفر کاهش یافتند.
وی با بیان اینکه از بین افراد مشکوک تعدادی پس از بهبودی و رسیدگیهای انجام شده ترخیص شدهاند، اظهار کرد: این موارد در مراکز نگهداری از سالمندان، کودکان، معلولان ذهنی جسمی بودهاند. همچنین در یکی از مراکز درمان اعتیاد نیز مورد مشکوکی مشاهده شده است.
رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اقدامات بهزیستی برای کنترل این بیماری در مراکز نیز توضیح داد: دستورالعملهایی برای نحوه برخورد و رسیدگی به افراد مشکوک و مبتلا در سازمان بهزیستی موجود است. در صورتی که افراد حاضر در مراکز حال عمومی مساعدی نداشته باشند، اسپیرومتری آنها برای سالمندان زیر ۹۳ و با علائمی مثل تب و لرز و سرفه همراه باشند این افراد را به بیمارستانها ارجاع میدهند.
نفریه افزود: همچنین اگر حال عمومی افراد خوب باشد، اما مشکوک به ابتلا باشند، آنها را در اتاقهای قرنطینهای که در همه مراکز نگهداری شبانه روزی پیش بینی شده است، نگهداری میکنند. همچنین این افراد هر روز علامت سنجی میشوند و با پیش فرض احتمال ابتلا به کرونا ویروس آنها را با دقت و رعایت موارد بهداشتی مورد بررسی قرار میدهند.
وی با اشاره به پیش بینی محلی برای دوره نقاهت افرادی که به بیمارستانها ارجاع داده شده و سپس درمان میشوند نیز توضیح داد: این افراد تا ۱۴ روز از شروع بیماری در یکی از اتاقهای مرکز دوره نقاهتشان را میگذرانند و بعد از اینکه هیچ علامتی نداشتند به قسمت عمومی مراکز وارد میشوند.
رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور در خصوص ابتلای همکاران سازمان بهزیستی به کروناویروس نیز گفت: این افراد نیز مانند افراد عادی جامعه در معرض ابتلا هستند و موارد مشکوکی در بین افرادی که در بخشهای اداری بهزیستی مشغول به فعالیت هستند، مشاهده شده است. با این وجود فعلا مورد ابتلایی گزارش نشده است.
نفریه با بیان اینکه پرسنل مراکز شیفت بندی هستند نیز گفت: از آنجایی که در ۸۰ درصد موارد ابتلا به این ویروس دارای علامت نیست، احتمالا به دنبال تعویض شیفت این افراد ویروس وارد مراکز شده است. با این حال با دستور بهزیستی در تمام مرکز، اتاق تعویض لباس پیش بینی شده است تا قبل از ورود به مراکز تمام لباسها تعویض شده و از لباس فرم استفاده شود تا ریسک عفونت در مراکز کاهش یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه حدود ۱۰۰ هزار نفر در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند، اظهار کرد: البته با توجه به اینکه افراد حاضر در مراکز بهزیستی پرریسکترین و پرخطرترین گروهها هستند، پیش بینی میشد که این ویروس این افراد را تحت تاثیر قرار دهد. این ویروس شرایط خاصی دارد و حتی دومین نفر مبتلا در آمریکا فردی بود که در مرکز نگهداری از سالمندان حضور داشت.
رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور افزود: سالمندان در معرض خطر زیادی هستند، همچنین کودکان معلول ذهنی و جسمی که خودشان نمیتوانند بهداشت را رعایت کنند نیز از دیگر گروههای پرخطر هستند. سازمان بهزیستی هم به دنبال آگاهی نسبت به این مسائل از یک ماه قبل از گزارش موارد ابتلا در کشور آموزشها و اقدامات خود را آغاز کرد و در حال حاضر نیز با شیوع بیشتر کرونا در کشور تلاش میکند شیوع این بیماری در مراکز را کنترل کند تا موارد ابتلا به حداقل برسد.
نفریه ادامه داد: موارد مشاهده شده مشکوک در استانهای مختلف از جمله تهران، خراسان رضوی، اردبیل، اصفهان و ... بودند که وضعیت این افراد براساس سامانه پیش بینی شده هر روز رصد و اطلاع رسانی میشود.
انتهای پیام
نظرات