به گزارش ایسنا، این کمیته زیر نظر ستاد ملی مدیریت کرونا در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تشکیل شده که در نخستین جلسه آن، نمایندگان وزارتخانههای ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری، راه و شهرسازی و رییس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی حضور داشتند.
ولی تیموری، معاون گردشگری که ریاست کمیته پیشگیری و مقابله با کرونا در اماکن ورزشی و گردشگری را برعهده دارد، با بیان این توضیح که ستاد ملی مدیرت کرونا، مسؤولیت مدیریت این ویروس در حوزه های گردشگری، زیارت و ورزش را به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محول کرده است، نخستین مصوبات این کمیته را به ادارت تابعه این وزارتخانه در استان ها ابلاغ کرد و خواست اقدامات لازم را برای اجرایی شدن مفاد مصوبات این کمیته، دستورالعمل های ابلاغی از سوی وزارت متبوع و ستاد ملی مدیریت کرونا در خصوص پیشگیری، کنترل و مواجهه با این ویروس و نظارت بر حسن اجرای ابلاغیهها و بخشنامههای مربوطه انجام دهند و گزارشها و پیشنهادها را مستمر به دبیرخانه این کمیته در معاونت گردشگری بفرستند.
کمیته پیشگیری و مقابله با کرونا در اماکن ورزشی و گردشگری با صدور مصوباتی، برای همه دستگاههای دولتی و اجرایی و غیر اجرایی و عمومی کشور که دارای مهمانسراها و مراکز اقامتی دولتی و زائرسرا هستند، مقرر کرد: با توجه به نبود استانداردهای لازم در برخی از مهمان سراها و مراکز اقامتی دولتی و زائرسراها و جلوگیری از ایجاد هر گونه تجمع در آنها، در تعطیلات نوروز از پذیرش مسافر خودداری کنند.
چنانچه دستگاهی بر دایر کردن این اماکن خدماتی اصرار داشته باشد، باید پروتکلهای بهداشتی را به صورت کامل رعایت و از تجمع افراد جلوگیری کند. در ضمن تمام مسؤولیت با دستگاه مربوطه است.
همچنین مصوب شد: استانداران سراسر کشور، ادارت کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در استان ها و دانشگاه های علوم پزشکی با هماهنگی یکدیگر برای ایجاد بیمارستان صحرایی در نقاط پر تردد و شلوغ، شهرهای پرجاذبه و مقاصد گردشگری کشور، بررسی های لازم را انجام دهند و در صورت نیاز به ایجاد بیمارستان صحرایی، درخواست خود را ظرف 10 روز آینده به ستاد ملی مدیریت کرونا ارسال و نتیجه را برای پیشگیری به این کمیته اعلام کنند.
این کمیته برای مدیران عامل مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و دبیرخانه مناطق آزاد، استانداران و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شهرداران سراسر کشور تعیین کرد: ایجاد هرگونه کمپ های عمومی گردشگری و برپایی چادرها در محیط پارکها و فضاهای روباز و سربسته در سراسر کشور که موجب تجمع افراد میشود، ممنوع شود.
همچنین از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواسته شد: دستورالعمل های پیشگیری، کنترل و مواجهه با شیوع ویروس کرونا را به سازمان حج و زیارت و سازمان اوقاف و امور خیریه ابلاغ کند.
این کمیته خطاب به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مقرر کرد: مدارس و خوابگاههای دانشجویی از پذیرش مسافر خودداری کنند. همچنین از ورود و پذیرش مسافران و گردشگران در مراکز اقامتی، غیر از تاسیسات گردشگری دارای مجوز رسمی از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز خودداری شود.
وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش نیز موظف شدند: از برگزاری اردوهای دانشجویی و دانش آموزی تا عادی شدن شرایط جلوگیری کنند.
این کمیته از وزارت ورزش و جوانان خواست مراکز و سالن هایی را تعیین و آماده سازی کند تا درصورت نیاز به ایجاد بیمارستان موقت و مراکز بهداشتی در اختیار وزارت بهداشت و ستاد ملی مدیریت کرونا و ستاد کل نیروهای مسلح قرار دهد.
همه دستگاه های عضو این کمیته باید گزارش اقدامات نظارتی خود را به صورت دورهای به دبیرحانه کمیته (معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ) ارائه دهند.
همچنین برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آموزش و پرورش و پلیس اطلاعات و امنیت ناجا مقرر کرد: ادارت کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانها ضمن تشکیل کمیته های متناظر در سطح استان، بازرسی و نظارت های مستمری را با همکاری ادارت کل ورزش و جوانان استان، اماکن عمومی ناجا برای حسن اجرای دستورالعمل های ابلاغی داشته باشند و گزارش های خود را به صورت دوره ای و هفتگی به دبیرخانه کمیته ارسال کنند.
کمیته پیشگیری و مقابله با کرونا در اماکن ورزشی و گردشگری به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: برآوردی از خسارت های وارده این ویروس به فعالان و تاسیسات گردشگری، زیارتی و ورزشی به همراه راهکارهای پیشنهادی برای حمایت از این بخشها، تهیه و به ستاد ملی مدیریت کرونا و سایر مراجع ذی ربط ارسال شود و مورد پیگیری قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات