به گزارش ایسنا سعید محمودی با اعلام این خبر اظهارکرد: منطقه کاوده چندین بار به عنوان منطقه شکارممنوع تمدید شده بود و طی سالیان اخیر با حفاظتی که از آن صورت گرفته از پتانسیلهای قوی جمعیتهای قوچ و میش استان به شمار میرود و میتواند به عنوان منبع پشتیبانی برای سایر زیستگاههای مجاورکه در حال حاضر به دلیل تعارضات و فعالیت های انسانی دچار مشکلات متعددی هستند، قلمداد شود.
وی با بیان اینکه این منطقه با توجه به همجواری با استان مازندران و سمنان به عنوان کریدور حمایتی، تبادل جمعیت قوچ و میش البرز مرکزی را بین سه استان مازندران، سمنان و تهران به عهده دارد، گفت: یکی از دلایل ارتقای این منطقه به پناهگاه حیات وحش، افزایش پشتوانه حفاظتی از گونههای ارزشمند جانوری مانند پلنگ، خرس قهوهای، قوچ و میش البرز مرکزی، کل و بز، روباه ترکمنی از پستانداران و افعی البرزی و دماوندی از خزندگان، کبک دری و هما از پرندگان، قزل آلای خال قرمز از ماهیان است که در سطوح ملی و بینالمللی در طبقهبندی تهدید و در معرض خطر انقراض ملی هستند.
محمودی افزود: در حال حاضر آخرین پراکنش و تراکم جمعیتی افعی البرزی و دماوندی استان و جمعیت قوچ و میش در این منطقه با توجه به آخرین برآورد جمعیتی سمداران بیانگر پتانسیل بالای این منطقه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین تصریح کرد: مشاهده مکرر و برآورد جمعیتی پلنگ در این منطقه با استفاده از روشهای دوربین تِلهای و مشاهده مستقیم، نشان از پراکنش و تراکم بالای این جانور در سطح استان است که میطلبد مورد حفاظت مناسب قرار گیرد.
محمودی با اشاره به اینکه ارتقای این منطقه تا چندی پیش به عنوان منطقه حفاظت شده در دستور کار قرار گرفته بود، تأکید کرد: با توجه به پیگیری های محیط زیست در شورای عالی محیط زیست و ظرفیتهای منطقه به عنوان پناهگاه حیات وحش، نهایتا با تصویب این شورا به استناد بند الف ماده ۳ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست برابر مصوبه شماره ۴۵۳ و آگهی روزنامه اول اسفندماه سال جاری، این منطقه به پناهگاه حیات وحش تبدیل شد.
بر اساس گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، با توجه به تبدیل منطقه کاوده به عنوان پناهگاه حیات وحش، مناطق چهارگانه محیط زیست در استان تهران شامل سه پارک ملی، سه اثر طبیعی ملی، چهار منطقه حفاظت شده و یک پناهگاه حیات وحش کامل ش. همچنین دو منطقه شکار ممنوع نیز در این استان وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات