• شنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98120301924
  • خبرنگار : 71625

گفت‌وگوی ایسنا با سرپرست گروه مازنی «آیشم»

روایتی از دشواری‌ها بانوان برای اجرای کنسرت‌ در استان‌ها

روایتی از دشواری‌ها بانوان برای اجرای کنسرت‌ در استان‌ها

تمامی نوازندگان آنها زن هستند و با یک خواننده مرد کار می‌کنند. ترانه‌های مازنی را اجرا می‌کنند و برای فعالیت راحت‌تر در استان، تصمیم به همکاری با خواننده مرد گرفته‌اند. از تبعیض در استان‌ها برای امکان برگزاری کنسرت بانوان ناراضی‌اند و دوست دارند مانند تهران در استان خود نیز کنسرت بانوان داشته باشند.

ژاله احمدی ایرایی ـ سرپرست گروه موسیقی «آیشم» ـ است. این گروه از سال ۹۵ کار خود را آغاز کرده و تمامی نوازندگان این گروه خانم هستند. خواننده‌ آنها میثم شیخ‌نژاد نام دارد که در سال ۹۶ در جشنواره موسیقی بومی محلی البرزنشینان «لیلم» مقام اول آواز محلی را کسب کرده است.

این گروه در سال ۹۷ نخستین کنسرت رسمی خود را در آمل به روی صحنه برده که به گفته سرپرست گروه با استقبال خوبی هم روبه‌رو بوده است. آنها در تهران برای بزرگداشت نیما یوشیج در سالن ایوان شمس به روی صحنه رفته‌اند.

گروه «آیشم» در آذر ۹۸ اولین آلبوم تصویری خود را با اجرای آهنگ‌های بومی مازندران روانه بازار کرده است و امسال ۲۸ بهمن به عنوان نماینده مازندران، در جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه رفت. قطعاتی که در جشنواره اجرا کرد، آثار شاخص احمد محسن‌پور از هنرمندان مطرح مازندران بود که این گروه با تغییراتی در تنظیم آهنگ‌ها، آنها را اجرا کرد.

سرپرست گروه آیشم پس از دادن اطلاعات بالا درباره‌ی گروه، درباره‌ی تصمیم حضور در جشنواره موسیقی فجر ۹۸ به ایسنا گفت: دوست داشتیم جایی برای دیدن توانمندی بچه‌های گروه باشد. جشنواره فجر می‌توانست یکی از اهداف بزرگ ما باشد؛ چراکه مردم و رسانه‌ها در سطح کشور پیگیر اتفاقات آن هستند و از استان‌های مختلف در آن شرکت می‌کنند. دوست داشتیم با شرکت در این جشنواره تا جایی در سطح کشور شناخته شویم و بتوانیم کارهای بعدی خود را با استقبال بیشتری به گوش مردم برسانیم.

در ادامه از او سوال کردیم که چرا به عنوان گروه بانوان فعالیت نمی‌کنند و تصمیم به داشتن خواننده مرد گرفتند؟ پاسخ داد: گروه «آیشم» از سال ۸۷ با نوازندگان فعلی با نام «بانوان قمر» کار می‌کرد، البته در آن زمان اجازه برگزاری کنسرت داشتیم و اجراهای زیادی را برای بانوان روی صحنه می‌بردیم. پس از مدتی به دلیل محدودیت‌ها و دشواری‌های که برای فعالیت گروه بانوان وجود داشت، تصمیم گرفتیم با نوازندگان و خواننده مرد کار کنیم و نام گروه را به «قمر» تغییر دادیم تا اینکه بچه‌ها گلچین شدند و ترکیب فعلی به وجود آمد. از همه اینها هم که بگذریم نمی‌توان موسیقی را تعطیل کرد؛ چون هنر جریان دارد و با دست روی دست گذاشتن نیز چیزی حل نمی‌شود؛ البته در حال حاضر گروه آیشم بخش بانوان نیز به خوانندگی خودم دارد.

احمدی ایرایی درباره تاثیراتی که حذف بخش بانوان از جشنواره فجر، روی هنرمندان می‌گذارد، گفت: قطعا این امر به انگیزه و اشتیاق خانم‌ها آسیب می‌زند؛ چون برای یک هنرمند بحث جنسیت مطرح نیست، او تمام روز تمرین می‌کند و آنچه که روی استیج می‌بینید نتیجه روزها تلاش و تمرین است. هنرمند با یک یا سه سال تمرین نمی‌تواند حرفه‌ای کار کند و فعالیت حرفه‌ای او حاصل سال‌ها تمرین است.

او ادامه داد: خانم‌ها ـ چه نوازنده و چه خواننده ـ این حق را دارند که توانمندی خود را که قطعا در سطح بالایی است، به مخاطبان نشان دهند؛ البته قوانینی در کشور هست که ناچاریم آنها را رعایت کنیم؛ زیرا اگر برخلاف آن باشد جلوی فعالیت‌ها گرفته خواهد شد. الآن گروه‌های بانوان در تهران اجازه فعالیت دارند ولی این امکان برای برخی از استان‌ها مانند مازندران وجود ندارد و نمی‌دانم دلیل فرقی که برای استان‌های دیگر قائل می‌شوند چیست؟ همه ما هنرمند هستیم و در هر استانی حق داریم فعالیت کنیم.

این هنرمند درباره برنامه‌های گروه «آیشم» برای برگزاری کنسرت بانوان در مازندران، گفت: در تلاش هستیم که بتوانیم اجرای بانوان نیز داشته باشیم ولی هنوز به نتیجه نرسیدیم. مسوولان استان به ما گفتند که این اجازه را ندارند و نمی‌توانند برای برگزاری کنسرت بانوان پیش‌قدم باشند، اگر استان‌های دیگر این اجازه را بدهند آنها نیز این کار را خواهند کرد؛ البته در ذهن داریم که به‌زودی بتوانیم در تهران اجرای بانوان داشته باشیم.

سرپرست این گروه در پایان درباره موسیقی مازندران اظهار کرد: موسیقی مازندران آینه‌ای از فرهنگ، زندگی و سنت مردم این استان است. موسیقی این استان حال مردم را در شادی و غم به تصویر می‌کشد، مثلا لالایی‌ها یا نوروزخوانی‌های دم عید. مردم مازندران عاشق موسیقی محلی استان هستند و همیشه با جان و دل از گروه‌های موسیقی محلی استقبال می‌کنند. قصد داریم در برنامه‌های بعدی به زبان‌های مختلف موسیقی کار کنیم و به نظرم اینگونه استقبال بیشتری از ما خواهد شد.

گروه موسیقی محلی مازندرانی «آیشم» از شهرستان آمل امسال به سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر راه پیدا کرد و ۲۸ بهمن در سالن سوره حوزه هنری به روی صحنه رفت.

ژاله احمدی ایرایی خواننده و نوازنده دهل، میثم شیخ‌نژاد خواننده و نوازنده لَلِه وا، کیمیا صرافی نوازنده دف و دایره، فاطمه محمدی عمران نوازنده دوتار، رجا قربی و یاسمن ظاهری نوازنده کمانچه، هانیه نعیمی نوازنده نقاره و بهار زابلی نوازنده بم‌تار اعضای گروه آیشم را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha