• شنبه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۷:۴۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 98112619228
  • خبرنگار : 71605

در مراسم افتتاح واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد مطرح شد

مشکلات جامعه ناشنوایان از بیکاری فارغ التحصیلان تا کمبود مترجم زبان اشاره

مشکلات جامعه ناشنوایان از بیکاری فارغ التحصیلان تا کمبود مترجم زبان اشاره

رئیس هیات مدیره انجمن خانواده ناشنوایان ایران با تاکید بر آنکه حق جامعه ناشنوایان در امور اداری و استخدام پایمال شده است، پیشنهاد کرد: سازمان بهزیستی با همکاری دانشگاه آزاد و نیز با مشورت موسسات غیر دولتی ناشنوایان در زمینه استخدام معلولان شنوایی کاری انجام دهد.

به گزارش ایسنا، حامد عابدین زاده در مراسم افتتاح واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی که امروز همزمان با رونمایی از سردیس جبار باغچه بان و با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فرشتگان در هشت رشته و از میان افراد دارای معلولیت شنوایی دانشجو می‌پذیرد که این افراد می‌توانند با حضور مترجم در کلاس‌ها شرکت کنند و درس بیاموزند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه فوق به سبک دانشگاه بین‌المللی که در آمریکا مخصوص ناشنوایان ساخته شده فعالیت می‌کند، خاطرنشان کرد: جامعه ناشنوایان در ایران یک میلیون نفر است این در حالیست که تنها ۳۳۰ هزار نفر در سازمان بهزیستی دارای پرونده هستند که این موضوع به دلیل عدم آگاهی سایرین یا دلایل دیگر است.

رئیس هیات مدیره انجمن خانواده ناشنوایان ایران ضمن درخواست از دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: از این مسئولان درخواست دارم که با سازمان بهزیستی صحبت کرده و کمترین شهریه را برای افراد کم شنوا و ناشنوا در نظر بگیرند؛ چرا که بعضی افراد به دلیل عدم پرداخت شهریه و ناتوانی اقتصادی از تحصیل محروم می‌شوند.

عابدین زاده یادآور شد: خوابگاهی برای بانوان ناشنوا و کم شنوا در حال آماده سازی است و امیدواریم که خوابگاه آقایان هم تامین شود تا تحصیل برای کسانی که از شهرستان به این دانشگاه مراجعه می‌کنند دشوار نباشد.

وی درباره امور اداری و استخدامی ناشنوایان تصریح کرد: با تمام ارگان‌ها و نهادها این تفاهم‌نامه بسته شده که سه درصد از استخدامی‌های خود را به جامعه معلولین کشور اختصاص دهند. در حالیکه این اتفاق در هیچ یک از نهادها و ارگان‌ها نمی‌افتد و حق ناشنوایان و کم شنوایان در این حوزه پایمال شده است. در همین راستا سازمان بهزیستی با همکاری دانشگاه آزاد و با مشورت موسسات غیر دولتی ناشنوایان باید در زمینه استخدام معلولین شنوایی کاری انجام دهد، چرا که در بین ناشنوایان فارغ التحصیلان کاردانی و کارشناسی زیاد هستند اما حق این افراد در استخدام به دلیل ناتوانی در برقراری ارتباط پایمال شده است.

رئیس هیات مدیره انجمن خانواده ناشنوایان ایران اضافه کرد: مشکل دیگر کمبود مترجم زبان اشاره است. تا کنون ۱۷ مترجم تربیت کردیم و امیدواریم این تعداد به ۱۰۰ برسد. در حال حاضر ۱۰ مترجم در مناطق مختلف شهرداری فعالیت کرده و از این سازمان حق الزحمه ماهیانه دریافت می‌کنند. این در حالیست که سمتی برای مترجم تعریف نشده و این افراد از مزایا و بیمه برخوردار نیستند.

وی در پایان گفت: همچنین درخواست دارم که واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد ویژه ناشنوایان و کم شنوایان باقی بماند و از ورود افراد با دیگر معلولیت‌ها به این دانشگاه جلوگیری به عمل آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha