عارف شادکام در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه شهرستان تالش دارای ۱۱ رشته رودخانه دائمی است، گفت: برداشت های غیرمجاز شن و ماسه مشکلات عدیده ای برای این رودخانه ها ایجاد می کند.
وی افزود: به طور مرتب رودخانه های تالش را رصد می کنیم تا از دست متخلفین و برداشت کنندگان شن و ماسه در امان بمانند.
شادکام ادامه داد: در حال حاضر برداشت های غیرمجاز شن و ماسه در تالش کم شده است و در تلاش هستم تا به صفر برسد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست تالش از معرفی دو نفر متخلف که بدون مجوز اقدام به برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه های ناورود اسالم و رودخانه لیسار می کردند به مراجع قضایی خبر داد و افزود: خوشبختانه مراجع قضایی توجه بسیاری در حفاظت از محیط زیست دارند و این امر موجب شده است که طمع سودجویان نسبت به دست درازی رودخانه ها کمتر شود.
وی تصریح کرد: برداشت غیرمجاز و غیرفنی شن و ماسه از رودخانه سبب تخریب بستر رودخانه شده و آسیب های جبران ناپذیری به حیات آبزیان وارد می کند که حفاظت و حراست از آنها در اولویت های کاری این اداره قرار دارد و با متخلفین برداشت های غیرمجاز شن و ماسه مطابق قانون برخورد جدی صورت می گیرد.
شادکام با بیان اینکه علاوه بر برداشت های بی رویه شن و ماسه، ورود آلاینده ها از جمله فاضلاب های انسانی نیز محیط زیست رودخانه ها را تهدید می کند، خاطرنشان کرد: متاسفانه رهاسازی زباله ها توسط گردشگران در حاشیه رودخانه ها نیز موجب می شود که به محض بالا آمدن آب رودخانه ها این زباله ها توسط رودخانه ها وارد دریا شوند.
وی با بیان اینکه رودخانه ها زایشگاه ماهیان محسوب می شوند و آسیب به آنها نسل ماهیان ارزشند استان را در معرض خطر قرار می دهد، گفت: فرهنگ سازی راهکار برون رفت از آسیب به رودخانه ها است و گسترش این امر در ارتقای حفاظت از رودخانه ها بسیار ضروری است و می تواند راهکاری مناسب در جهت حفاظت از این اکوسیستم های ارزشمند باشد.
انتهای پیام
نظرات