دکتر علی سلیمانپور امروز، ۱۵ بهمنماه در نشست با خبرنگاران ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: پزشک قانونی سازمان تخصصی و پزشکی و زیرمجموعه قوه قضائیه است، این سازمان به عنوان بازوی تخصصی کارشناسی مجموعه دستگاه قضائی محسوب میشود که تکلیف روشن کردن زوایای پزشکی و پیراپزشکی پرونده ها را برعهده دارد.
وی با اشاره به فعالیت تخصصی پزشکی قانونی در چهار حوزه معاینات بالینی، کمیسیونهای پزشکی قانونی، معاینات اجساد و تشریح، آزمایشهای سمشناسی و سرولوژی و ژنتیک افزود: در ۱۰ ماه نخست امسال در در حوزه معاینات بالینی حدود ۵۷ هزار پرونده را مورد بررسی قرار دادیم که از نظر فراوانی بیشترین آمار مربوط به منازعات، ضرب و جرح عملی با ۱۸ هزار پرونده بوده که کارشناسی شده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان گفت: در حوزه معاینات بالینی صدمات ناشی از حوادث ترافیکی با حدود ۱۲ هزار پرونده در رتبه بعدی قرار دارد که افراد آسیبدیده و ناشی از این حوادث بررسی شدند؛ علاوهبر این بررسی تحمل کیفر و توانایی رسیدگی به امور مالی، مسئولیت کیفری، سقط جنین قانونی، آزارها و تجاوزات جنسی از دیگر بخشهای حوزه معاینات بالینی است.
سلیمانپور با اشاره به اینکه در ۱۰ ماه امسال ۲۱۲ مورد پرونده سقط جنین قانونی ارجاع شده که ۱۶۸ مورد مجوز سقط صادر شد، تصریح کرد: بر اساس قانون سقط جنین قانونی فقط تا قبل از چهار ماهگی امکانپذیر است که این پروندهها با حضور قاضی ویژه و پزشک متخصص معتمد در مجموعه پزشکی قانونی از نظر ناهنجاری جنین یا سلامت مادر با ادامه حاملگی بررسی میشوند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون در حوزه تخصصی کمیسیونهای پزشکی قانونی حدود ۹۰۰ پرونده را مورد اظهار نظر قرار دادیم، ۳۶۱ پرونده شامل قصور پزشکی بوده که بعد از بررسیهای تخصصی با دعوت از اعضای هیئت علمی و بررسیهای موشکافانه در نهایت نظریه کارشناسانه صادر شد که در ۵۰ درصد موارد نظریهها، کادر درمان واجد قصور شناخته شدند و در موارد دیگر تبرئه شدند.
مدیرکل پزشکی قانونی گیلان با بیان اینکه معاینات و تشریح اجساد سومین حوزه تخصصی فعالیتهای پزشکی قانونی است، تصریح کرد: بیش از ۱۶۵۰ جسد به مراکز پزشکی قانونی در سراسر استان ارجاع شده که بعد از بررسیهای تخصصی در صورت نیاز علت فوت تعیین و به مراکز قضائی اعلام شد.
سلیمانپور بااشاره به اینکه مهمترین علت مرگهای طبیعی به ترتیب بیماریهای قلبی عروقی، عفونی، اعصاب مرکزی(مغز) بوده، گفت: در گروه مرگهای غیر طبیعی هم تصادفات ترافیکی با بیش از ۵۴۰ مورد بیشترین فراوانی را داشته و سپس مسمومیت با مواد مخدر و روانگردان و قرص برنج بیشتر علت فوت مرگهای غیر طبیعی را به خود اختصاص داده است. از ابتدای سالجاری ۱۵ مورد مرگ با مونوکسید در استان داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۸۷ درصدی دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی گیلان بیان کرد: در حوزه تخصصی آزمایشهای سمشناسی، سرولوژی و ژنتیک امسال ۱۴ هزار پرونده در حوزه آزمایشهای سم شناسی، ۷۰۰۰ آزمایش در حوزه آسیبشناسی لام میکروسکوپی، ۱۶۰۰ نمونه آزمایش در حوزه سرولوژی و در حوزه ژنتیک هم بیش از ۱۱۰۰ آزمایش انجام شده است.
وی تولید کیتهای ژنتیک را یکی از دستاوردهای سازمان پزشکی قانونی دانست و گفت: در حوزه آزمایشهای تخصصی با ارتباط با مراکز علمی معتبر به دستاورد تولید کیتهای ژنتیکی که یک محصول کانلا فناورانه است، دست یافتیم، پیش از این کیتها از دیگر کشورها وارد میشدند که ظرفیت و کیفیت لازم را نداشتند اما اکنون توسط همکاران ما ساخته شده و ضمن تامین نیاز کشور، به دیگر کشورها هم صاد میشود.
سلیمانپور تشکیل بانک هویت ژنتیک ایرانیان را از دیگر دستاوردهای پزشکی قانونی در احراز هویت دقیق و سریع افراد دانست و گفت: نمونهگیریهای شامل افراد مختلف جامعه، افراد با شغلهای در معرض خطر مثل خلبانها، افرادی که مرتکب جرائم خشن متعددی شدند، میشود، در زندانهای استان هم نمونه گیری ژنتیکی انجام شده چون اولویت با نمونه گیری زندانیان است.
وی گفت: پس از نمونه گیری پروفایل هویت ژنتیکی تشکیل میشود و در مواردی که نیاز باشد با جستجو در بانک ژنتیکی هویت افراد مشخص میشود، به عنوان مثال در سانحه سقوط هواپیمای آموزشی فراجا که اخیرا در رشت اتفاق افتاد هویت کادر پرواز از همین طریق شناسایی و تایید شد. همچنین در وقوع بزه وقتی با بقایای بیولوژیکی مواجه باشیم آثار جمع آوری شده با اطلاعات بانک هویت ژنتیکی تطبیق داده میشود و به افشای هویت مجرم کمک میکند.
مدیرکل پزشکی قانونی گیلان در خصوص احداث مراکز جدید پزشکی قانونی در شهرستانهای فاقد مرکز، گفت: با پیگیریهای انجام گرفته در شهرستانهای خمام و آستانه اشرفیه زمین پیش بینی شده که با تخصیص اعتبار، عملیات احداث مرکز آغاز میشود. همچنین تهیه زباله سوز و دستگاه رادیولوژی مجهز به فناوری برتر جهت تصویربرداری از اجساد، ارتقای اتوماسیون مکاتبات اداری، برگزاری دورههای آموزشی مستمر، کوتاه کردن زمان رسیدگی به پروندهها و پاسخگویی به مراجع قضایی از دیگر اقدامات پزشکی قانونی در ۱۰ ماه نخست امسال است.
انتهای پیام
نظرات