به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک جهاد دانشگاهی، وزارت رفاه و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی پیرامون "تدوین سند فقر و تعارض منافع" که در ساختمان مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد با بیان اینکه از سالهای گذشته و از زمانی که رهبری درباره سه عنصر فقر و فساد و تبعیض سخن گفتند دریافتیم که باید به عنوان دردی بزرگ مورد توجه جدیتری قرار بگیرد. رابطه متناظری بین فساد و کاهش رفاه عمومی وجود دارد.
وی افزود: اگر نتوانیم این رابطه را به هر طریقی بشکنیم و برخورد واقعی با مظاهر فساد نداشته باشیم همچنان چهره خشن فقر را شاهد خواهیم بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن گرامیداشت ایام فجر گفت: تمام شعارهای ما پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، عدالت خواهانه و در جهت رفع تبعیض و برخورد با فساد بود. تبعیض آشکاری در آن ایام وجود داشت و چهره فقر در ابعاد گوناگون مشهود بود و فقر در حیطه تامین سرپناه و حاشیه نشینی کاملا مشهود و مکشوف بود.
شریعتمداری با بیان اینکه اگر از آرمان ها و ارزش ها فاصله بگیریم اساس انقلاب را از دست دادهایم گفت: عوامل برون زایی نیز در شکل گیری وضعیت امروز وجود دارد. فشارهای نظام سلطه بی تاثیر نبوده است. درمنطقه بزرگ نفتی قرار داریم و مقابله با سیاستهای جهانی، عامل بزرگی برای فشار وارد کردن به ما بوده است. ناکارآمدی و فاصله گرفتن از اصول انقلاب نیز عامل مهمی در رسیدن به شرایط نامطلوب بوده است.
وی ادامه داد: در جامعه ما مرسوم شده که وقتی صحبت از فقر میشود فقربازی راه میافتد و دست مایه تشکیل جلساتی میشود که درباره فقر و فساد گفت وگوکنیم؛ این جامعه را خسته کرده و باید جنبههای عملی و عملیاتی پررنگ شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه وقتی کسی بخواهد با فقر مبارزه کند با وی مقابلههایی شده و در برابرش مقاومت می کنند گفت: ماموریت رئیس سازمان تامین اجتماعی منقح کردن قوانین است تا جلوی فساد را بگیرد. اکنون قوانین و بخشنامههای سازمان تامین اجتماعی منشاء بروز فساد است و یکی از مصادیق آن وجود کارگزاریهاست. در بهزیستی هم همینطور است خودمان ناظر و منظور و به عبارتی مجری و ناظر بهزیستی بر خیریه ها هستیم. این حرکت در بهزیستی آغاز شده که کار یا در بخش خصوصی یا در دولت دنبال شود.
وی بر روشن کردن نورافکن ها بر زوایای تاریک موجود تاکید کرد و گفت: وقتی کار واقعی است که مردم نتایج آن را احساس کنند. یک نمونه دیگر این است که خود سازمان فنی و حرفهای مجوز تاسیس آموزشگاه میدهد و از آن سو برای خودشان و دوستانشان مجوز آموزشگاه میگیرند. متاسفانه تعارض منافع را در کشور قانونمند کردهایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: پیشخوان دولت درست کردهایم و مجوز را به مرتبطین خودمان میدهیم. باید با مصادیق واقعی تعارض برخورد کنیم و مردم آن را احساس کنند.
شریعتمداری با بیان اینکه لایحه مدیریت تعارض منافع را در ۳۹ ماده تقدیم مجلس کردهایم و امیدواریم در اولین فرصت مصوب و زمینههای قانونی برخورد با آن فراهم شود اظهار کرد: این کار سخت است و باید منتظرفشارها باشیم اما تصور میکنم اگر قدم در این راه بگذاریم مردم احساس رضایت بیشتری خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات