البته حضور کمرنگ جشنواره صنایعدستی فجر را نباید فقط بر دوش حضور پر زرق و برق جشنوارههای دیگری همچون فیلم و موسیقی دانست و باید این نکته را نیز در نظر داشت که جشنواره صنایعدستی، بسیار جوان و نوپا است و طبیعتاً توان رقابت با جشنوارههای دیگری را ندارد که در دهه سوم حیاتشان به سر میبرند.
در این میان آنچه در برگزاری جشنواره صنایعدستی فجر در این چهار سال محل انتقاد است، شیوه اطلاعرسانی و در واقع برگزاری این جشنواره در سکوت خبری است. در راستای همین سیاست، چهارمین جشنواره صنایعدستی فجر نیز با ارائه ۲۵۰ اثر از میان ۴۰۰ اثر ارسالشده به دبیرخانه، بدون برگزاری نشست خبری و ارائه توضیحات لازم درباره سازوکار این جشنواره، آغاز به کار کرد.
این درحالی است که اعلام رویکردها و اهداف جشنواره و تبلیغات لازم در این عرصه از جمله ابتداییترین استانداردهای برگزاری یک جشنواره «ملی» محسوب میشود که سودای «بینالمللی» شدن را نیز در سر دارد.
با این حال پویا محمودیان ـ معاون صنایع دستی ـ در گفتوگویی با ایسنا تاکید میکند، این نقد را قبول ندارد که جشنواره صنایعدستی فجر در سکوت خبری برگزار شده است.
او همچنین اظهار کرد: من به این موضوع باور ندارم. در فراخوانی که ۳۱ استان رفت و ارتباطی که با هنرمندان و دانشگاههای هنر داشتیم و همچنین ارسال فراخوان به نهادهایی که به نوعی در این حوزه فعال هستند، درباره نحوه برگزاری این جشنواره توضیح داده شده بود. در مجموع با توجه به کیفیت خوب آثار در این دوره از جشنواره، باور داریم که جشنواره چهارم بسیار متفاوتتر از جشنوارههای سالهای گذاشته در حال برگزاری است.
او همچنین دربارهی علت تغییر مکان برگزاری این دوره از جشنواره از خانه هنرمندان ایران به موزه ملی، توضیح داد: با توجه به اینکه موزه ملی به عنوان یکی از فاخرترین مکانها در حوزه میراث فرهنگی مطرح است، امسال بعد از برگزاری جلساتی درباره محل برگزاری جشنواره چهارم، بسیاری از صاحبنظران بر این باور بودند که جشنواره صنایعدستی بهتر است در موزه ملی برگزار شود تا در محلی که آثار دست هنرمندان سالهای گذشته ما به نمایش گذاشته شده است، به صورت نمادین آثار دست هنرمندان این روزگار به نمایش گذاشته شده است.
معاون صنایعدستی همچنین درباره بودجه برگزاری جشنواره صنایعدستی فجر چهارم، با تاکید بر اینکه در سالهای آینده وسعت جشنواره افزایش پیدا میکند، اظهار کرد که بودجه در نظر گرفته شده برای برگزاری جشنواره به موضوعات مختلف بستگی دارد و فعلا نمیتوان رقم دقیقی را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، چهارمین جشنواره صنایعدستی فجر از ۱۳ تا ۲۱ بهمنماه از ساعت ۱۰ تا ۱۷ در موزه ملی ایران برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات