مهندس باقری امروز 14 بهمن ماه، در نشست «شرکتهای دانشبنیان از تولد تا موفقیت» با محوریت کارآفرینی که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شاید در سیاستگذاران حوزههای مختلف، تطبیقی در میان دانشآموختگان و فرصتهای شغلی دیده نشده و بسیاری از افراد بیکار مشاغلی را انتخاب کردهاند که غیر مرتبط بوده است. این امر باعث شده تا هزینههای زیادی برای کشور گذاشته شود و شاید بعضی از سیاستگذاران ما فراموش کردهاند که بیشتر به موضوع کارآفرینی اهمیت دهند.
وی افزود: دانشجویان در ترم سوم باید بدانند که به چه حرفهای علاقه دارند و این امر باعث میشود که به صورت هدفمند به کلاس بروند و صحبتهای استاد را درک کنند. دانشجو باید بداند که به حوزههای مختلفی مانند پژوهش، خدمات، بازار، تولید، آموزش و ... علاقهمند است چرا که در ترم آخر تحصیلی خود تازه به این فکر نیفتد که باید چه شغلی را انتخاب کند. اگر دانشجویان به این موضوع مهم توجه کنند قطعاً پیروز و موفق خواهند شد.
مسئول ارتباط با صنعت پژوهشکده بوعلی تصریح کرد: در دانشگاه فردوسی مشهد چهار مرکز رشد وجود دارد و مراکزی هستند که افراد دارای ایده وارد این مجموعه میشوند و ایدههای خود را به یک محصول تبدیل میکنند. این امر موضوعی است که در تمام دنیا به عنوان یک قدرت استراتژیک به کار گرفته میشود و ما هم باید این حرکت را انجام دهیم چرا که از دیگر کشورها عقب میافتیم.
وی بیان کرد: استارتاپها در واقع ایدههایی است که توسط یک تیم با توجه به نیاز جامعه ارائه میشود و به یکباره رشدهای غولآسایی میکنند. این موفقیتها تنها با همافزایی و همکاری یک تیم میسر میشود و میتوانیم به نیازهای جامعه، جامه عمل بپوشانیم. کتابی تحت عنوان «17 اصل کار تیمی» وجود دارد که بیان میکند در یک کار تیمی باید چه اقداماتی را انجام داد.
باقری خاطرنشان کرد: دانشگاه سه نسل دارد، در نسل اول آموزشی، نسل دوم آموزشی و پژوهشی و دانشگاهها در نسل سوم به سمت کارآفرینی پیش رفتهاند و اگر دانشگاهی میخواهد کارآفرین باشد باید اصولی را به کار گیرد تا اساتید در کنار درس، به دانشجویان آموزش دهند. باید یادآور شد که برای انجام و تحقق این امر مهم، اولین اصل تیمسازی قوی است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات