• دوشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98111409549

راهکارهای مهار سرطان‌های شایع بانوان از زبان یک پزشک متخصص

راهکارهای مهار سرطان‌های شایع بانوان از زبان یک پزشک متخصص

ایسنا/فارس همه ساله شمار زیادی از زنان به واسطه ابتلا به انواع سرطان، دچار مشکلات و معلولیت‌های جسمی و روحی شده یا جان می‌بازند؛ زنانی که معلولیت و مرگ آنان آسیب‌های خانوادگی و اجتماعی فراوانی نیز به دنبال دارد. اما همه صاحب نظران تاکید دارند که سرطان در هر نوعی از آن و ۲ سوم مرگ‌های ناشی از سرطان، قابل پیشگیری است.

دکتر مریم زارع خفری، متخصص زنان و زایمان در این خصوص به ایسنا گفت: با توجه به رشد چشمگیر سرطان و نگرانی های روحی بیماران، باید تلاش کرد ضمن حفظ روحیه بیمار، راهکارهای کنترل و نحوه پیشگیری از سرطان ها و فرهنگ سازی مقابله را به مردم جامعه آموزش داد.

این پزشک متخصص تاکید دارد که یکی از مهمترین کارکردهای رسانه‌های جمعی، انتقال مفاهیم، آگاهی بخشی، ارتقاء دانش و فرهنگسازی در جوامع است، اقدامی که سبک زندگی و اصلاح آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. لذا همراهی تمام رسانه‌ها در خصوص آموزش پیرامون راه‌های سلامت زندگی کردن را خواستار شد.

سرطان روده بزرگ

او با اشاره به سرطان‌های شایع در زنان، به سرطان روده بزرگ اشاره و خاطرنشان کرد: این نوع سرطان با توجه به آمارهای جامعه سرطان آمریکا، هر سال در زنان و مردان در حال رشد است.

زارع خفری گفت: خبر خوب این است که سرطان روده بزرگ به طور کامل قابل پیشگیری از سرطان های زنان است و آن هم به کمک غربالگری های منظم به روش کولونسکوپی. این آزمون باید از سن ۵۰ سالگی به بعد انجام شده و هر ۱۰ سال یک بار تکرار شود.

او اضافه کرد: کولونوسکوپی نه تنها در تشخیص سرطان روده بزرگ کاربرد دارد، بلکه می تواند به شناسایی و حذف پولیپ های روده قبل از این که سرطانی شوند، بپردازد. دیگر گزینه های غربالگری شامل آزمون خون مخفی در مدفوع، است.

سرطان تیروئید

این پزشک متخصص با بیان اینکه سرطان تیروئید از دیگر بیماری‌های شایع زنان است، گفت: شانس ابتلا به این سرطان از ۲۰ سال گذشته تا کنون دو برابر شده است و زنان دو برابر بیش از مردان به آن مبتلا می شوند.

او با تاکید براینکه هیچ دلیلی برای ترس وجود ندارد، گفت: تشخیص سرطان تیروئید به راحتی و بسیار موثر انجام می شود، از آنجایی که بیماری به کندی پیش می رود، حتی در موارد شدید بیماری نیز اغلب پیشرفت جدی در بیماری رخ نداده و درمان در بیشتر موارد موثر واقع می شود. صرف نظر از انواع آناپلاستیک سرطان تیروئید که بسیار نادر هستند، سرطان تیروئید به ندرت کشنده است.

زارع خفری گفت: به طور کلی ۹۷ درصد مبتلایان به سرطان های تیروئید به درمان پاسخ خواهند داد، در صورت هر گونه مشکل در بلع، اختلالات تنفسی، خشن شدن و تغییر صدا، سرفه های مکرر، درد در ناحیه گردن و گلو و تورم در ناحیه غدد لنفاوی باید به پزشک مراجعه کرد، در بیشتر موارد، جراحی تیروئید برای درمان سرطان تیروئید ضروری است، البته باز هم انتخاب روش جراحی و سایر راهکارهای درمانی به نوع بیماری و شدت پیشرفت آن وابسته است.

سرطان آندومتر

زارع خفری در خصوص سرطان آندومتر یا رحم، نیز گفت: این بیماری به ویژه زنان یائسه را تحت تاثیر قرار می دهد و متوسط شروع آن از ۶۰ سالگی به بعد است، حدود ۴۰ درصد از موارد ابتلا به این بیماری ناشی از چاقی و اضافه وزن است. سرطان آندومتر همچنین به خاطر قرار گرفتن بیش از حد در معرض استروژن، فشارخون بالا و دیابت اتفاق می افتد.

این پزشک متخصص تصریح کرد: مهمترین راه برای محافظت از خود در برابر سرطان آندومتر، کنترل وزن است و ورزش نیز اثرات مثبتی در این رابطه دارد.

او ادامه داد: ورزش می تواند میزان بالای استروژن که ممکن است برای بدن خطرناک باشد را کاهش دهد. میزان بالای هورمون استروژن در بدن زنان می تواند باعث ابتلای آنان به سرطان رحم شود.

این پزشک متخصص با بیان اینکه هیچ آزمایش غربالگری موثری برای تشخیص سرطان آندومتر (رحم) وجود ندارد، گفت: زنان دارای عوامل خطر برای سرطان آندومتر باید به طور منظم توسط پزشکان معاینه شوند.

او گفت: گروه دارای عوامل خطر علاوه بر زنان دارای اضافه وزن، شامل زنانی است که هورمون درمانی استروژن (بدون استفاده از پروژسترون) داشته اند و یا زنانی که به مدت بیش از دو سال، «تاموکسیفن» مصرف کرده اند. معاینات مکرر لگن خاصره، پاپ اسمیر و بیوپسی رحم ممکن است در برخی از موارد مفید واقع شود.

سرطان ریه

زارع خفری همچنین به افزایش ۹۸ درصدی موارد ابتلا به سرطان ریه بین زنان طی ۴ دهه گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: این آمار تکان دهنده ناشی از افزایش تعداد زنان سیگاری یا زنان در معرض دود دخانیات است.

او گفت: تنها راه محافظتی در برابر ابتلا به این سرطان این است که از مصرف سیگار پرهیز کنیم و از دود سیگار دور بمانیم. این روش می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

سرطان سینه

این پزشک متخصص زنان با اشاره به اینکه از هر هشت زن، خطر ابتلای یک زن به سرطان سینه وجود دارد، گفت: خبر خوب اینکه به لطف استفاده از هورمون درمانی برای علائم یائسگی، احتمال ابتلا به این سرطان کاهش یافته است. تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه شانس بقا را تا ۱۰۰ درصد افزایش می دهد.

زارع خفری گفت: سرطان های کوچک سینه، به گره های لنفاوی و ریه ها و مغز کمتر پخش می شوند. اگر شما ۲۰ تا ۳۰ سال دارید و عوامل خطر سرطان سینه را ندارید، بهتر است هر سه سال یک بار برای معاینه سینه به نزد پزشک بروید.

این پزشک متخصص زنان گفت: برای پیشگیری از سرطان های زنان، زنان ۵۰ تا ۷۴ ساله، باید هر دو سال یک بار ماموگرافی سینه را انجام دهند. روش ماموگرافی می تواند ۳ سال قبل از بروز علائم سرطان، وجود توده را در سینه نشان دهد، اما ماموگرافی به طور کامل جلوی ابتلا به سرطان سینه را نمی گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha