• یکشنبه / ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98111308844
  • خبرنگار : 71564

واکنش سازمان هواشناسی به عملیات مجدد بارورسازی ابرها

واکنش سازمان هواشناسی به عملیات مجدد بارورسازی ابرها

مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها درحالی اعلام کرده است که امسال هفت میلیارد تومان بودجه برای عملیات بارورسازی ابرها در نظر گرفته شده است و از دو هفته‌ آینده این عملیات آغاز می‌شود که رییس سازمان هواشناسی می‌گوید: بارورسازی ابرها شاید در حد بارش برای یک مزرعه پاسخگو باشد اما به هیچ‌وجه در مقیاس شهر و کشور جوابگو نخواهد بود.

سحرتاج‌بخش در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه فرایند بارورسازی ابرها غیرممکن نیست، گفت: هدف از بارورسازی ابرها بسیار مهم است. بارورسازی ابرها سبب رفع خشکسالی کشور یا افزایش ذخایر آب زیرزمینی نمی‌شود. سازمان جهانی هواشناسی نیز بیان کرده است که بارورسازی ابرها نمی‌تواند در رفع خشکسالی موثر باشد.

به گفته تاج‌بخش در کشور امارات نیز مدت‌ها روی پروژه بارورسازی ابرها کار کرده‌ و به نتیجه‌ای نرسیده‌اند. شاید بارورسازی ابرها در حد بارش برای یک مزرعه پاسخگو باشد اما به هیچ‌وجه در مقیاس کلان جوابگو نخواهد بود و سبب افزایش ذخایر آبی کشور نمی‌شود.

رییس سازمان هواشناسی کشور افزود: برای بارورسازی ابرها نیاز به اطلاعات جوی و هواشناسی است. برای مثال باید ابر خاصی را در ارتفاع مشخصی بارور کرد همچنین سایر عوامل جوی از جمله باد در امر بارورسازی ابرها موثر است. ما  تاکنون تبادل اطلاعات هواشناسی با دستگاه‌های مختلف برای بارورسازی ابرها نداشته‌ایم اما بانک اطلاعاتی مشترکی از اطلاعات هواشناسی بین دستگاه‌های مختلف وجود دارد که ممکن است برای بارورسازی ابرها از آن اطلاعات استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، عملیات بارورسازی ابرها برای نخستین بار در سال ۹۵ انجام شد. به گفته فرید گلکار -رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها - مدتی در اجرای عملیات بارورسازی ابرها وقفه ایجاد شد اما دوباره امسال هفت میلیارد تومان بودجه برای این مساله در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، درحالی‌که سازمان هواشناسی کشور تاکید می‌کند بر اساس داده‌های علمی و تجربه‌های بین‌المللی، پروژه بارورسازی ابرها به هیچ عنوان تاثیری بر افزایش بارش و رفع خشکسالی در کشور ندارد، انتظار می‌رود دستگاه‌های متولی و مجری مستندات خود در اجرای مجدد عملیات بارورسازی ابرها را منتشر کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۱-۱۳ ۱۸:۴۰

کاشت نهال و باروری ابرها بسیار مفید است

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۱۳ ۲۰:۲۵

لطفا بگویید وقتی به قول اقایان هواسناس بارور کردن ابرها سودی ندارد وفقط یک مزرعه کوچک را باران زا میکند چرا پول خرج چیز عدم بازدهی و راندنان ناچیز می شود ؟ پس داستان بارورکردن چیه؟

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۱۳ ۲۰:۵۲

بسیار خوب وتاثیر گذار است اگر میشه حتما این کار وبکنید

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۱۳ ۲۱:۳۰

این هفت میلیارد به کدام سازمان ویا شرکت و شخص می رسد؟ این را باید اطلاع دهید!

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۱۳ ۲۲:۴۳

تو کار طبیعت دخالت نکنید! دوباره یه مشکل جدید واسه مملکت درست نکنید!

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۱۴ ۱۹:۴۳

بجای ایجاد منابع آبی در سطح زمین و سدها با هدایت تمامی آبها به زیر زمین و راه اندازی قناتهای مدرن و جدید به افزایش ذخایر آب زیرزمینی کمک کنیم