• یکشنبه / ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 98111308647
  • خبرنگار : 71584

ترفند شوم قاچاقچیان موادمخدر در برابر کروناویروس

ترفند شوم قاچاقچیان موادمخدر در برابر کروناویروس

در پی شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان، مافیای مواد مخدر هم بیکار ننشست و با سوءاستفاده از شرایط ، اقدام به انتشار تبلیغاتی درباره تاثیر مخدر در درمان این بیماری مرموز کرد؛ ترفند شوم قاچاقچیان واکنش‌های مختلفی در فضای مجازی در پی داشت و حتی دستمایه طنز هم شد اما با این حال رئیس انجمن درمانگران اعتیاد کشور بر لزوم افزایش هوشیاری جامعه در برابر تبلیغات دروغین مافیای موادمخدر تاکید کرد و گفت: هیچ‌کدام از مواد مخدر و مواد محرک برای درمان بیماری‌ها توصیه نمی‌شوند و قطعا عوارض ناشی از مصرف اینگونه مواد به مراتب بیشتر از عوارض بیماری اولیه است.

مجتبی غالبی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره بیان کرد: «کوکائین» ماده محرک بسیار قوی است که نه تنها وابستگی شدید روانی برای مصرف‌کننده به همراه دارد، بلکه می‌تواند عوارض مخرب جسمانی شدیدی بر روی سیستم‌های مختلف بدن مصرف‌کننده بر جای بگذارد. به طوری که در صورت مصرف مزمن کوکائین، ریه، کبد، مغز، قلب و پوست و بسیاری از سیستم‌های دیگر تحت تاثیر قرار گرفته و تخریب می‌شود. با این تفاسیر در حال حاضر با گسترش ویروس کرونا مشاهده شده است که مافیای مواد مخدر، به دروغ مطرح می‌کنند که کوکائین می‌تواند این ویروس را درمان کند، حال آنکه هیچ منبع علمی این موضوع را تایید نکرده و تمامی این ادعاها شایعه‌ای بیش نیست.

وی افزود: باید به این موضوع توجه شود که مصرف کوکائین و این ماده محرک، به مراتب عوارض بدتر و بیشتری نسبت به ویروس کرونا دارد. به عنوان مثال، درست است که اسید و قلیا می‌تواند میکروب‌ها را از بین ببرد و جهت ضد عفونی مصرف شود اما تصور کنید برای درمان بیماری که دچار زخم معده عفونی است، اسید یا قلیای قوی، به صورت خوراکی، تجویز شود؛ اسید پیش از آنکه بتواند عفونت بدن بیمار را درمان کند تمام سیستم‌های داخلی بدن را تخریب خواهد کرد. استفاده از ماده خطرناکی مانند کوکائین جهت درمان یک بیماری ویروسی به همین اندازه غیرمنطقی و غیر علمی است.

رئیس انجمن درمانگران اعتیاد کشور با بیان اینکه مصرف ماده مخدر «کوکائین» آسیب‌های بسیار زیادی برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد و این موضوع نشان می‌دهد مافیای مواد مخدر از هر فرصتی برای جذب مشتری و تبلیغ کالاهای خود استفاده می‌کنند، به جامعه هشدار داد: در بسیاری از مواقع مشاهده شده است که فروشندگان مواد مخدر برای جذب مخاطبان خود بر روی یک نوع ماده مخدر اسم‌های تجاری مختلفی را برچسب‌گذاری می‌کنند مانند ماده محرک مت آمفتامین که علاوه بر "شیشه" صدها نام تجاری و فریبنده دیگری دارد.

غالبی ادامه داد: در موارد متعدد دیگری نیز مشاهده شده است که سوداگران مرگ به نیت فروش بیشتر، ماده جدیدی را به عنوان درمان ماده اعتیادآور قبلی معرفی می‌کنند. به طور مثال شیشه، کراک، گل یا هروئین را به عنوان درمان اعتیاد به تریاک عرضه می‌کنند، حال آنکه این مواد آسیب بیشتری نسبت به تریاک، ایجاد می‌کند لذا هیچ مرجع علمی معتبری خاصیت درمانی کوکائین را تایید نمی‌کند، حتی استفاده یک مرتبه از ماده محرک کوکائین، عوارض جبران ناپذیری برای فرد به همراه دارد. 

غالبی این اطمینان خاطر را داد که هیچ‌کدام از مواد مخدر و مواد محرک برای درمان بیماری‌ها توصیه نمی‌شوند و حتی اگر مواد مخدر بتوانند علائم بیماری را فروکش کنند، عوارض ناشی از مصرف اینگونه مواد  به مراتب بیشتر از عوارض بیماری اولیه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha