• جمعه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۷:۴۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 98111107393
  • خبرنگار : 71233

سرخط خبرهای اجتماعی در هفته‌ای که گذشت

از اعلام وضعیت اضطراری جهانی درباره کرونا ویروس تا تلف شدن هزاران پرنده مهاجر در میانکاله

از اعلام وضعیت اضطراری جهانی درباره کرونا ویروس تا تلف شدن هزاران پرنده مهاجر در میانکاله

آمارهای شیوع ویروس جدید کرونا در چین و اعلام وضعیت اضطراری جهانی در پی شیوع این ویروس، آتش زدن کتاب ماخذ پزشکی "هاریسون" توسط یکی از مدعیان طب اسلامی، واریز زودهنگام بسته معیشتی به حساب سرپرستان خانوار، سوء برداشت سهمیه‌بندی ثبت طلاق، تکذیب بازسازی و احداث مدارس جنگ‌زده سوریه، تلف شدن بیش از ۸۰۰۰ قطعه پرنده مهاجر در تالاب میانکاله و انهدام هفت باند و دستگیری ۲۳۴۰ معتاد و خرده فروش در پایتخت در صدر اخبار اجتماعی ایسنا در هفته‌ای که گذشت، بود.

به گزارش ایسنا، شیوع ویروس جدید کرونا در چین و  مشاهده مواردی از آن در چند کشور دیگر و اعلام وضعیت اضطراری جهانی در پی شیوع کرونا ویروس و همچنین آتش زدن کتاب ماخذ پزشکی "هاریسون" توسط یکی از مدعیان طب اسلامی، در صدر اخبار حوزه سلامت در هفته‌ای که گذشت، بود.

ویروس جدید کرونا که ابتدا در شهر ووهان چین گزارش شد و محدودیت‌هایی را در رفت و آمد به این شهر و مسافران آن در پی داشت، خیلی زود به تمامی مناطق چین گسترش پیدا کرد؛ به طوری که تا روز گذشته (پنجشنبه - ۱۰ بهمن ماه) شمار تلفات کروناویروس کشنده به ۱۷۰ تن رسید و با تایید اولین مورد ابتلا به این ویروس در تبت، اعلام شد که کروناویروس در تمامی مناطق چین گسترش پیدا کرده است. بنابر اعلام مسئولان سلامت در چین تامقطع زمانی مذکور، حدود ۷۷۱۱ نفر به این ویروس آلوده شده‌اند و این ویروس دست‌کم در ۱۶ کشور دیگر نیز گسترش پیدا کرده است.

بر همین اساس سازمان جهانی بهداشت در نشستی که روز پنجشنبه(۱۰ بهمن) برگزار کرد، شیوع کرونا ویروس را به‌عنوان وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد.
تدروس آدهانوم قبریسوس دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: در حال حاضر اطلاعاتی در مورد خسارت‌ها و تلفات ناشی از شیوع ویروس موسوم به ۲۰۱۹nCoV در کشوری با سیستم سلامت ضعیف وجود ندارد. ما باید به کشورها کمک کنیم تا برای مواجهه با هر شرایطی آمادگی لازم را داشته باشند.
وی افزود: بنابراین دلایل، من به دلیل شیوع کرونا ویروس، وضعیت اضطراری جهانی اعلام می‌کنم.

با شیوع روزافزون کرونا ویروس در چین، دیگر کشورها نیز در تلاش برای مهار و کنترل گسترش این ویروس هستند. بر همین اساس در ایران نیز مراقبت و غربالگری مسافران از مبداء چین در تمام مبادی ورودی کشور در جریان است و وزیر بهداشت نیز تاکید کرده که برای مقابله با این ویروس تمام امکانات را به میدان آورده‌اند. به اذعان دکتر کیانوش جهانپور - رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز تا کنون هیچ‌یک از موارد مشکوک به کروناویروس در کشور ما به این بیماری مبتلا نبودند و با توجه به نتایج آزمایشات، این افراد از مراقبت بهداشتی خاص، خارج شدند.

آتش زدن کتاب هاریسون به عنوان یکی از کتب ماخذ پزشکی دنیا، توسط یکی از مدعیان طب اسلامی در هفته گذشته واکنش‌های بسیاری را از سوی جامعه پزشکی، جامعه روحانیت، مسوولان و ... به دنبال  داشت؛ به طوری که دکتر محمدرضا ظفرقندی - رییس‌کل سازمان نظام‌پزشکی در واکنش به آن با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد: «به حکم وظیفه قانونی، علمی، دینی و ضرورت حمایت و صیانت از حقوق بیماران، ضمن طرح شکایت از طریق مراجع قانونی و قضایی، از مسئولین محترم وزارت بهداشت و درمان می‌خواهم به وظیفه قانونی خود در مقابل این فجایع انسانی و علمی عمل کنند.» دکتر سعید نمکی - وزیر بهداشت نیز در این زمینه با تاکید بر این‌که ورود به موضوعاتی نظیر آتش زدن کتاب "هاریسون" توسط یک فرد نادان آن هم از سوی وزیر یک کشور نوعی ارزش و بها دادن به این دسته از افراد جاهل محسوب می‌شود، گفت:«به نظر من قبل از وزیر بهداشت باید حوزه‌های علمیه در واکنش به اقدام این فرد در سوزاندن کتاب مرجع پزشکی فریاد بزنند و باید علما عمامه زمین بگذارند.»

این اقدام مدعی طب اسلامی در حالی واکنش جامعه علمی و دانشگاهی را به همراه داشت که به اذعان مدیرکل سابق دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت «پیش از این، از همین شخصی که در لباس روحانیت اقدام به آتش زدن کتاب پزشکی هاریسون کرده، بارها شکایت شده بود و دادگاه ویژه روحانیت حکم به سه سال حبس و پلمب مراکز تحت فعالیت این فرد و مریدانش داده بود.»

از واریز زودهنگام بسته معیشتی به حساب سرپرستان خانوار تا سوء برداشت سهمیه‌بندی ثبت طلاق

واریز بسته معیشتی به حساب سرپرستان خانوار آنهم زودتر از وعده‌ دولت که به جای دهم بهمن این ماه در دقایق پایانی روز هشتم بهمن‌ واریز شد نیز از جمله خبرهایی بود که توجه مخاطبان را به خود جلب کرد و باز هم همانند مابقی خبرهای واریز یارانه در صدر بازدیدها قرار گرفت.

همچنین در هفته‌ای که آن را پشت سر گذاشتیم سهمیه‌بندی ثبت طلاق سوء برداشت‌هایی را با خود به همراه داشت و موج انتقادات را روانه خود کرد تا اینکه توضیحات تکمیلی در این باره که این سهمیه‌بندی صرفا برای اعمال عدالت در تعداد مراجعات به تعداد خاصی دفترخانه و جلوگیری از ایجاد فساد و رانت است، ماجرا را ختم به خیر کرد؛ به طوریکه سجادی، دستیار حقوق شهروندی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده هم در گفت‌وگویی با ایسنا این اقدام را امری به جا و مدبرانه از سوی کانون سر دفترداران ازدواج و طلاق و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و قوه قضاییه دانست که می‌تواند در جهت نفی رانت و انحصار برخی دفاتر و کسادی دیگر دفاتر باشد.

خودداری وزارت بهداشت از پذیرش معتادان دارای زخم باز و مبتلا به ایدز هم جزو خبرهای پرمخاطب این هفته سرویس خانواده بود که به دنبال رسانه‌ای شدن این موضوع ایسنا سراغ فرید براتی‌سده معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور رفت که وی اعلام کرد که سازمان بهزیستی هم امکان پذیرش معتادان دارای زخم باز را در مراکز تحت امرش ندارد و آن را وظیفه وزارت بهداشت دانست؛ البته براتی به نکته جالب دیگری هم اشاره کرد و آن این بود که از خردادماه تا الان هیچ آزمایش ایدزی از معتادان متجاهر جمع‌آوری شده گرفته نشده چرا که کیت آزمایش ایدزی که باید وزارت بهداشت برای این منظور و به مقدار کافی در اختیار بهزیستی قرار می‌داد، قرار نداده است. 

تکذیب بازسازی  و احداث مدارس جنگ‌زده سوریه

سفر وزیر آموزش و پرورش به سوریه هم با حواشی مواجه شد؛ بازسازی  و احداث مدارس جنگ‌زده سوریه از جمله این حواشی بود که آموزش و پرورش نه تنها آن را تکذیب کرد، بلکه در نهایت برای پاسخ به این حواشی نشستی خبری برگزار کرد و غلامرضا کریمی، رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور به سوالات پاسخ داد. در این نشست خبرنگاران در مورد اعتباری که ایران برای ساخت‌وساز مدارس سوریه هزینه خواهد کرد پرسیدند که وی گفت: لزوماً هر تعهدی حتی در بحث ساخت‌وساز بار مالی ندارد لذا ممکن است مهندسین ایرانی برای ارائه خدمات به آن کشور اعزام شوند در حالی که سایر کشورها ممکن است حاضر به این همکاری نشوند. در موضوع چاپ کتب درسی نیز منظور انتقال تجارب بوده است.

احمد عابدینی، معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش هم با اشاره به موضوع تقویم آموزشی، دراین باره که امسال دانش آموزان ۱۵۰ روز به مدرسه می‌روند و بیش از ۲۵۰ ساعت کاهش ساعات آموزش داریم تاکید کرد که زمان تغییر تقویم آموزشی فرارسیده است و در حالی که از سال ۹۵ طرح و سناریوهای مختلف این امر در شورای عالی آموزش و پرورش آماده شده اما اختلاف بر سر این است که کدام مرجع موضوع را بررسی و تصویب کند. متاسفانه با مداخلات مجلس شورای اسلامی روبروییم که موانع جدی در راه تحول ایجاد کرده است. گاهی با یک طرح یک هفته ای، یک موضوع را تحمیل می‌کنند که تنوع مدرسه نمونه‌ای از آن بود.

بدنبال این بحث علیرضا علی احمدی وزیر اسبق آموزش و پرورش پیشنهاد دایر شدن مدارس در ۵شنبه‌ها  را ارائه کرد و ادامه داد: از ۱۰ سال قبل به این سو و از سال ۹۰ تا کنون از ۱۶۴ روز ناسالم در یک سال در تهران تا ۴۲ روز ناسالم در سال دیگر داشته‌ایم. باید راهکار بیابیم. به عنوان مثال می‌توان ۵شنبه‌ها کلاس درس دایر کرد، در این صورت ۳۲ روز به ساعات آموزش افزوده می‌شود. یا می‌توان بسته آموزشی تولید و از طریق شبکه رشد و مجاری چندرسانه‌ای در اختیار دانش آموزان قرار دهیم. اگر مدرسه دوشیفته نیست می‌توان کلاس برگزار کرد و یا سیستم دو ترمی را سه ثلثه کرد؛ در این صورت می توان برنامه را طوری تنظیم کرد که تعطیلی روزهای آلودگی هوا در بین دوثلث قرار بگیرد. 

از تلف شدن بیش از ۸۰۰۰ قطعه پرنده مهاجر در تالاب میانکاله تا آخرین وضعیت تالاب‌های کشور

تلف شدن بیش از ۸۰۰۰ قطعه پرنده مهاجر در تالاب میانکاله به دغدغه دوستداران محیط زیست طی هفته جاری تبدیل شده بود. در روزهای ابتدایی هفته  و در حالی که تلفات این پرندگان به ۲۰۰۰قطعه رسیده بود، شهاب الدین منتظمی - مدیرکل دفتر مدیریت حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط زیست- از اعزام یک گروه پرنده‌شناسی از سازمان محیط زیست به منطقه میانکاله خبر داد و با استناد به آخرین آزمایشات انجام شده از سوی سازمان دامپزشکی ابتلای پرندگان تلف شده به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و نیوکاسل را منتفی دانست.

روز دوشنبه (۷ بهمن ماه) در حالی که آمار تلفات پرندگان مهاجر میانکاله به ۵۰۰۰ قطعه رسیده بود، منتظمی از ممنوعیت شکار پرنده در «میانکاله» و توقف فعالیت بازار پرندگان مهاجر «فریدونکنار» خبر داد. در نهایت سه شنبه (۸ بهمن ماه) در حالی که ۸۰۰۰ هزار پرنده مهاجر تلف شده بودند، سازمان دامپزشکی «بوتولیسم» را علت مرگ و میر آن‌ها اعلام کرد.

طی هفته جاری احمد لاهیجان‌زاده - معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست- به تشریح وضعیت تالاب‌های کشور پس از وقوع سیلاب پرداخت و  گفت: در حال حاضر مجموعه تالاب‌های بین النهرین ۹۰ درصد و تالاب مهارلو در نزدیکی شیراز ۷۰ درصد آبگیری شده است.

وی درباره آخرین وضعیت اجرای طرح بایوجمی در تالاب انزلی گفت: ما منتظر دستور مقام قضایی درباره اجرا یا عدم اجرای طرح بایوجمی هستیم ولی در حال حاضر حتی اجازه نمونه‌برداری برای انجام آزمایش‌ها به ما داده نمی‌شود.

انهدام هفت باند و دستگیری ۲۳۴۰ معتاد و خرده فروش در پایتخت

اخبار حوادث در هفته‌ای که گذشت با یک هشدار مهم از سوی علی بیت اللهی، دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی آغاز شد که نسبت به تهدید مراکز جمعیتی درپی تغییرات اقلیمی سخن گفت.

در روز یکشنبه، سردار حسین رحیمی، رییس پلیس پایتخت نیز سومین مرحله از دستاوردهای طرح ظفر را به مرحله نمایش گذاشت و از انهدام هفت باند و دستگیری ۲۳۴۰ معتاد و خرده فروش در پایتخت خبر داد.
در روز دوشنبه زلزله‌ای نسبتا شدید منطقه خانه‌زنیان در استان فارس را لرزاند و منجر به مصدوم شدن 33 نفر شد، 33 نفری که 32 نفرشان سرپایی درمان شدند، این زلزله گرچه به خیر گذشت، اما بار دیگر ضرورت آمادگی ما در برابر زلزله را یادآوری کرد.
سه‌شنبه اما روز پرخبری برای گروه حوادث بود، کشف بسته‌ای مشکوک در میدان تجریش افکار عمومی را نسبت به محتویات این بسته حساس کرد و همزمان با اعلام منتفی بودن هرگونه موارد مشکوک در این بسته بود که اعلام شد امیرحسین مقصودلو معروف به امیر تتلو به درخواست پلیس ایران در ترکیه دستگیر شده است.
در ساعات پایانی پنجشنبه نیز سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از وقوع آتش‌سوزی در ساختمان اداری بورس تهران در محله سعادت‌آباد خبر داد، حریقی که البته به خیر گذشت.

بحث و اظهارنظرها در مورد فروش خانه شهرداران

از نخستین روزهای هفته گذشته در حوزه شهری خبر قرار گرفتن یک منزل مسکونی متعلق به شهرداری تهران در لیست فروش مورد توجه قرار گرفت این ملک که در خیابان گلستان واقع در محله اقدسیه قرار دارد، سالهای دور به عنوان محل سکونت شهرداران از آن استفاده می‌شده اما بعد از آن رها شده و تنها برای برگزاری جلسات اندک از آن استفاده می‌شد. بحث و اظهارنظر در مورد فروش این خانه زیاد بود برخی ان را دارای ارزش تاریخی و میراثی می دانند و برخی دیگر با فروش آن توسط شهرداری مخالفتی نداشتند.

اعلام زمان زیرگذر استادمعین نیز از اخبار دیگری بود که در حوزه شهری مورد توجه قرار گرفت. در هفته گذشته ظاهرا بار دیگر با توجه به نزدیگی سالگرد حادثه تلخ پلاسکو ایمنی ساختمانهای بلند مرتیه و اماکن عمومی موضوع اظهارنظر بسیاری از مسئولین و کارشناسان شد.

رونمایی از سامانه یکپارچه حریم پایتخت نیز در هفته گذشته به همراه خبرهای ارائه بودجه ۹۹ شهرداری تهران یکشنبه آینده به شورای شهر، تهیه فیلمی فاخر از زندگی قاسم سلیمانی، تهاتر پارک چیتگر خبری انحرافی است و آخرین اخبار و فرضیات جدید درباره بوی مرموز پایتخت از اخبار پر بازدید در حوزه شهری بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha