• سه‌شنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 98110805937
  • خبرنگار : 50181

معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه:

زنجیره ارزش اسب کرد در کرمانشاه راه‌اندازی می‌شود

زنجیره ارزش اسب کرد در کرمانشاه راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/کرمانشاه معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: زنجیره ارزش اسب کرد در کرمانشاه ایجاد می‌شود.

دکتر هدایت حاتمی در جلسه‌ای که برای بررسی تشکیل زنجیره ارزش اسب کرد برگزار شد با اشاره به اینکه اسب کُرد ریشه تاریخی در زندگی مردم مناطق کردنشین دارد و بخشی از فرهنگ غنی جامعه ما است، اظهار کرد: باید با تشکیل زنجیره ارزش آن به عنوان یکی از زنجیره های ارزش مزیت دار بتوانیم از  منافع اقتصادی، گردشگری و فرهنگی آن استفاده کنیم.

وی افزود: امروزه چهار نژاد افشاری، جاف، سنجابی و کلهر از اسب کُرد شناسایی شده که سه نژاد آن هم اکنون در استان ما پرورش داده میشود و این فرصت مناسبی است که بتوانیم مزیتهای اقتصادی آن را با توسعه پرورشگاه های اسب و نیز رویدادسازی گردشگری و فرهنگی افزایش دهیم.
 
معاون استاندار کرمانشاه ایجاد زنجیره اسب کُرد را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: از این رو کمیته‌ای برای تبیین و شناسایی این زنجیره با محوریت ادارات کل ورزش و جوانان و جهاد کشاورزی و نیز بخش خصوصی فعال در این عرصه تشکیل می‌شود و مصمم هستیم که این زنجیره به هدف نهایی خود برسد. 

حاتمی افزود: توسعه باشگاه‌ها و مراکز پرورش اسب ، رویدادسازی های ورزشی و گردشگری، برگزاری بازارهای فروش و نیز معرفی  این نژاد به کشورهای دیگر می‌تواند خصوصیات و امتیازهای خاص این نوع اسب را بیشتر عیان سازد و ما هم در این زمینه حمایت های لازم را خواهیم داشت.

جهانبخش شکری عضو هیئت موسس انجمن اسب داران استان کرمانشاه نیز با اشاره به جایگاه و قدمت اسب کرد در زندگی و فرهنگ مردم این منطقه از دیرباز تاکنون گفت: نقش‌های طاق بستان که در آن اسب کرد دیده می شود، تنهاترین و قدیمی ترین سند از حضور با ارزش این اسب در زندگی مردم و پادشاهان است.
 
وی  با تاکید بر این نکته که اسب کُرد به شهادت بسیاری از کارشناسان از لحاظ قدرت بدنی، استقامت، نفس و زیبایی اندام بر بسیاری از نژادهای دیگر اسب ارجحیت دارد و برای ورزش‌هایی مانند چوگان مناسب ترین گزینه است، افزود: چهار نژاد افشاری، سنجابی، جاف و کلهر از شناخته ترین نژادهای اسب کرد هستند که در تمام مناطق کردنشین ایران، عراق،سوریه و ترکیه وجود دارند.

شکری خاطرنشان کرد: هم اکنون طبق آماری که تهیه کرده ایم بیش از ۱۰ هزار اسب نژاد کُرد و ۳۰ باشگاه و مرکز پرورش اسب در استان کرمانشاه وجود دارد که ظرفیت مناسبی را برای پرورش آن به صورت صنعتی با رویکرد اقتصادی و گردشگری ایجاد کرده است و در تلاشیم که با شکل گیری زنجیره ارزش این اسب  بتوانیم افراد بیشتری را به پرورش و ایجاد باشگاه‌های سوارکاری ترغیب کنیم تا کرمانشاه  در آینده نزدیک به یکی از قطب های کشور در زمینه سوارکاری، برگزاری مسابقات اسب سواری، مراسم فرهنگی و حراج های مرتبط با اسب کُرد تبدیل شود.
 
 شکری بر لزوم ثبت جهانی این اسب تاکید کرد و گفت: کرمانشاه خاستگاه و جغرافیای اسب کرد بوده و لازم است که همه دست به دست هم بدهیم و برای ثبت جهانی آن که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر گردشگری استان داشته باشد تلاش کنیم، زیرا هم اکنون چند استان دیگر برای ثبت آن رایزنی ها و تلاش هایی کرده اند و ما نباید از این امر غافل شویم.
 
 عضو هیئت موسس انجمن اسب داران استان کرمانشاه  در ادامه گفت: یکی از مهمترین مسائلی که می تواند در استان ما ایجاد اشتغال و ثروت آفرینی کند ایجاد مزارع و باشگاه های پرورش اسب است که با توجه به ارزش اقتصادی آن، دستیابی به ایجاد شغل و ثروت از طریق آن دور از دسترس نیست و با اندک حمایتی می توان بسیاری از جوانان را در این راه آموزش و صاحب شغل و درآمد نمود که خوشبختانه همه مسئولین استان در این راه همراه و همگام هستند.
 
وی افزود: یکی از اتفاقات مثبتی که در استان ما در این زمینه در حال روی دادن است ساخت پیست مخصوص اسب سواری در دهکده المپیک است  که در صورت آماده شدن بدون شک کرمانشاه به مرکز مهمی در زمینه برگزاری رویدادهای ورزشی و فرهنگی با محوریت اسب کُرد تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha