به گزارش ایسنا، انتخابات فدراسیون فوتبال گفته شده تا پایان سال جاری برگزار میشود و رئیس جدید این مجموعه از دل صندوق رای اعضای مجمع انتخاب خواهد شد اما بحث مهم قبل از انتخابات این فدراسیون، مربوط به اساسنامه است، اساسنامهای که میتواند گرهگشا باشد یا گرههای بیشتری را برای فوتبال ایجاد کند.
در شرایط کنونی که تعداد زیادی از مدیران فدراسیون فوتبال به دلیل قانون منع بکارگیری بازنشستگان، صندلیهای خود را لرزان میبینند و احتمالا با تداوم این روند نمیتوانند در انتخابات آتی شرکت کنند، بحث تصویب اساسنامه و تایید هویت غیردولتی فدراسیون فوتبال برایشان اهمیت پیدا کرده است.
چهار سال قبل، به علت مناقشه وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال در دولتی بودن یا نبودن این نهاد، علی کفاشیان مجبور به کنارهگیری از ریاست این فدراسیون شد. یک سال قبل نیز مهدی تاج مشمول قانون بازنشستگی شد ولی در نهایت با وجود پذیرفتن قانون بازنشستگی، بواسطه قانون جامع خدمات ایثارگری در ریاست فوتبال ماند اما مقرر شد که اساسنامه جدید این فدراسیون تا سال ۹۹ به تصویب هیات دولت برسد.
از همان زمان اعضای فدراسیون فوتبال خواهان به رسمیت شناختن اساسنامه این فدراسیون مبنی بر غیردولتی بودن آن بودند اما هیات دولت هیچ گاه چنین موضوعی را نپذیرفته است.
با توجه به این اتفاقات، مهدی تاج از چندین ماه قبل اساسنامه فدراسیون فوتبال را به هیات دولت فرستاد تا به همراه یک اساسنامه دیگر که برای همه فدراسیونهای ورزشی است به تایید دولت برسد اما اساسنامه فدراسیون فوتبال همچنان به تایید نرسیده است.
*ارسال اساسنامه قدیمی به هیات دولت
در حالی که انتظار میرفت طی چهار سال مدیریت مهدی تاج، اساسنامه جدید با توجه به اصلاحات جدید تدوین شود این اتفاقات هنوز رخ نداده و فدراسیون فوتبال در چنین شرایط یک اساسنامه قدیمی را به هیات دولت ارسال کرده است.
با توجه به آخرین مصوبه مجمع فدراسیون فوتبال درباره اساسنامه فدراسیون، احتمالا اساسنامه مصوب در سال ۱۳۹۰ به هیات دولت ارسال شده که حدود هشت سال از کاربری آن میگذرد و در این سالها بر اساس آن عمل شده است.
این اتفاقات در حالی رخ داده، طی سالهای گذشته برخی از اهالی فوتبال از جمله علی کریمی بارها نسبت به صحت انتخابات فدراسیون فوتبال اعتراض کردهاند چرا که برخلاف گفته مسئولان، اساسنامه جاری فدراسیون فوتبال هیچ گاه به تایید هیات دولت نرسیده بود و همین موضوع به محل مناقشه تبدیل شده است.
*استفاده از اساسنامه سال ۸۶ در انتخابات
با توجه به همین موضوع، برخی بر این باورند که تا زمان تایید نشدن اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال باید از اساسنامه مصوب هیات دولت در سال ۸۶ بهره گرفت. هر چند در سال ۹۴ وزارت ورزش و جوانان که اختلافاتی با فدراسیون فوتبال داشت، مدعی شد مصوبه سال ۸۶ این فدراسیون هم تایید هیات دولت را ندارد که کیومرث هاشمی عضو وقت هیات رئیسه فدراسیون انتقالی سندی از تصویب آن در هیات دولت منتشر کرد
با توجه به وضعیت پرابهام اساسنامه فدراسیون فوتبال، این فدراسیون امیدوار است با تصویب این اساسنامه و به رسمیت شناختن ماهیت غیر دولتی آن در هیات دولت، اعضای بازنشسته تا سقف ۶۵ سال در بخشهای مختلف از جمله ریاست این فدراسیون فوتبال فعالیت کنند.
انتهای پیام
نظرات