به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، از سال ۲۰۱۴، سازمان ملل و گروه های امدادی در چهار مکان به صورت سالانه و با کسب مجوز از سوی شورای امنیت از ترکیه، عراق و اردن وارد سوریه شدهاند. این تاییدیه به این جهت لازم است که دولت سوریه تمایل و رضایتی برای کمکهایی از طریق مرزها ندارد.
پس از ناکامی ماه گذشته میلادی شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید مجوز این گروهها و نهادها در پی وتوی یک پیش نویس قطعنامه از سوی روسیه و ناکامی برای کسب حمایت برای یک پیش نویس دیگر، شورای امنیت حالا باید برای دو پیشنهاد دیگر که امروز مطرح میشوند، رای گیری کند.
استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت: اگر بخواهیم ساده بگوییم، هیچ جایگزینی برای دسترسی به این مردم جنگ زده در شمال غرب و شمال شرق سوریه بدون عملیات از طریق مرزها وجود ندارد.
سازمان ملل اعلام کرده بیش از سه میلیون غیرنظامی سوری به صورت کامل به کمکها از طریق مرزها وابسته هستند.
قدرتهای غربی برای به دست آوردن حمایت روسیه پیشنهاد سه نقطه مرزی را یعنی دو تا از ترکیه و یکی از عراق برای مدت شش ماه به جای یک سال پیشنهاد کردهاند. شورای امنیت قرار است این پیش نویس قطعنامه را امروز به رای بگذارد.
دیپلماتها میگویند، روسیه اما قاطعانه میگوید که تنها به دنبال تایید دو نقطه عبوری از ترکیه برای شش ماه است و این پیشنهاد را یک بار دیگر امروز به رای میگذارد. مسکو درخواست غرب را برای تجدید عملیات کنونی ارائه کمکها از طریق مرزها برای دو هفته دیگر به منظور مذاکرات بیشتر میان اعضای شورای امنیت رد کرده است.
برای اینکه این قطعنامه تصویب شود، به حداقل ۹ رای مثبت و هیچ رای منفی از سوی اعضای دائم شورای امنیت نیاز دارد.
چین و روسیه قعطنامه ماه گذشته را برای ارسال کمکهای برون مرزی از دو نقطه در ترکیه و یکی در عراق برای یک سال دیگر وتو کردند.
انتهای پیام
نظرات