دکتر قباد محمدی در نشست خبری امروز (10 دی) با اشاره به جنجال اخیر در خصوص قرصهای پیدا شده در برخی انواع کیک، گفت: وجود قرص در کیکی که در کارخانه تولید شده به هیچ وجه امکان پذیر نیست، چرا که خط تولید کارخانجات این محصولات اتوماتیک بوده و تحت حرارت بالا تولید میشوند که بر اثر این حرارت هیچ قرصی با ظاهر سالم باقی نمیماند.
وی خاطرنشان کرد: تمام قرص های پیدا شده در انواع کیک در سطح کشور همگی ظاهری کاملا سالم داشته و این امر مشخص میکند این قرص ها بعد از تولید در کارخانه به صورت دستی داخل بسته های کیک گذاشته شده است.
محمدی افزود: قرار دادن قرص داخل کیک بعد از تولید در کارخانه کار سختی نیست و افرادی که این کار را انجام داده اند به راحتی بسته را باز کرده، قرص را داخل آن گذاشته اند و با پرس حرارتی بسته کیک را به حالت اول برگرداندهاند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه از روز اول پیدا شدن این قرص ها درون کیک، بازرسان غذا و دارو بازرسی در خصوص این محصولات را تشدید کردند، گفت: حتی در یک مورد بازرسی از کارخانجات، شرکت های پخش عمده و مغازه ها، قرص در بسته های کیک پیدا نشده است.
محمدی تصریح کرد: تمام موارد گزارش شده بصورت گزارش های مردمی بوده است که بعد از خرید کیک از مغازه و باز کردن بسته کیک، قرص را درون آن پیدا کرده اند که در همین راستا صحت و سقم بسیاری ادعاها مبنی بر وجود قرص برای ما مشخص نشده است، از طرفی با توجه به بازتاب این موضوع در فضای مجازی برخی افراد برای جذب فالوور اقدام به این کار کردند.
وی افزود: در برخی موارد که یک مورد آن هم در کرمانشاه بود، پسری دبستان با دیدن این موضوع در فضای مجازی، قرص ضد استفراغ خود را که هر روز در خانه مصرف می کرده در کیک خود قرار داده که با تحقیق از خانواده این کودک مشخص شد خود او برای جلب توجه اقدام به این کار کرده است.
محمدی تصریح کرد: در مجموع 60 مورد گزارش وجود قرص در کیک داشته ایم که همگی قرص های معمولی مانند استامینوفن بوده که در هر خانه ای یافت می شود و هیچ قرص مسموم کننده ای در کیک ها پیدا نشده است.
وی یادآور شد: عمده این موارد نیز در مغازه های نزدیک مدارس بوده است، چرا که دانش آموزان بیشترین خریداران کیک و کلوچه هستند و این امر موجب دلزدگی آنها از کیک می شود.
محمدی این موضوع را یک موضوع امنیتی عنوان کرد وافزود: دست های پشت پرده این موضوع به دنبال ضربه وارد کردن به صنایع غذایی کشور هستند که جزو صنایع سالم و پیشرو محسوب می شوند.
وی افزود: در میان صنایع غذایی هم صنعت کیک و کلوچه از رونق خوبی برخوردار است و صادرات بسیاری در زمینه این محصول داریم و این اقدام تنها با هدف وارد کردن ضربه به این صنعت صورت گرفته بود و در حال حاضر نیز نهادهای امنیتی به شدت پیگیر این موضوع هستند.
محمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تب وجود این قرص ها در کیک در حال فروکش کردن است.
وی در پایان توصیه کرد: افراد حتما محصولات خوراکی و غذایی خود را از مغازه های معتبر خریداری کرده و مغازه داران نیز اجناس خود را از شرکت های پخش عمده معتبر تحویل بگیرند و از تحویل هر نوع محصول خارج از این چرخه خودداری کنند.
انتهای پیام
نظرات