دکتر محمد کافی، ۴ دی ماه در اختتامیه چهارمین مجمع دانشگاههای ایران و جهان عرب که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دو روز گفتوگوی صمیمانه و سنگین داشتیم که برنامهها بسیار فشرده بود. ما دانشگاهیان فرصت تعطیلات و گردش نداریم، زمانی که به کشوری سفر میکنیم، خوب است فرصتی باشد تا از زیباییها و میراث فرهنگی و علمی نیز لذت ببریم، اما این امکان کمتر وجود دارد.
وی با بیان اینکه اداره دانشگاه در ایران بسیار سخت است، عنوان کرد: اینکه رئیس دانشگاهی چند روز از وقت خود را به شرکت در چنین همایشی اختصاص میدهد، نشان میدهد که چقدر برای دانشگاههای ایران مهم است که ارتباطات علمی آنها با دانشگاههای کشورهای عربی تقویت و حفظ شود.
کافی بیان کرد: شعار اجلاس این بود که علم و دانش را در توسعه کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای عضو این مجمع به خدمت بگیریم. آرزو میکنم دولتها و سیاستگذاران باور کنند که دیپلماسی علمی پایدارترین شکل دیپلماسی است و اگر دانشمندان روابط بین ملتها را تنظیم نمایند، کمترین خسارت و آسیب به دوستی ملل مختلف وارد خواهد شد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: ما باید به دولتمردان و سیاستگذاران القا کنیم و بفهمانیم ما دانشگاههای کشورهای دوست، همسایه و منطقه میتوانیم در روانسازی روابط دوستانه کمک فراوانی کنیم، ما در ایران این کار را انجام میدهیم و انتظار داریم شما نیز این کار را در کشور خود انجام دهید.
وی خاطرنشان کرد: برای تثبیت همکاری، بزرگی و کوچکی کار مهم نیست، مهم این است که کاری انجام شود. پیشنهاد من این است که از اقدامات کوچک و عملی شروع کنیم و آن را در هر مجمع ارتقا دهیم. امیدوارم جلسه پنجم جلسه پربارتری از جلسه چهارم باشد و تعداد اعضای این مجمع نیز چه از نظر تعداد کشورها و چه دانشگاهها بیشتر شوند و مجمعی داشته باشیم که پر رونقتر از مجمع فعلی باشد.
انتهای پیام
نظرات