• چهارشنبه / ۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۸:۵۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 98100403491
  • خبرنگار : 71542

مسئول کمیته‌ علمی جشنواره‌ اسباب‌بازی عنوان کرد

رونق تولید ملی اسباب‌بازی در گرو پژوهش

رونق تولید ملی اسباب‌بازی در گرو پژوهش

مسئول کمیته‌ علمی پنجمین جشنواره‌ ملی اسباب‌بازی معتقد است که اسباب‎بازی یک محصول فرهنگی است و به همین دلیل اسباب‎بازی‎ها به دلیل ارتباط مستقیم با زندگی حال و آینده‎ کودک، نیازمند تحقیق و پژوهش در تمامی مراحل از ایده و طراحی تا تولید و فروش هستند.

به گزارش ایسنا، بهنام زنگی - عضو هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس-، در آستانه برگزاری این جشنواره گفت: ما با اسباب‎بازی می‎توانیم الگوهای فرهنگی را ارائه کنیم، می‎توانیم آموزش دهیم، درمان کنیم، الگوها و هنجارهای اجتماعی را رواج دهیم و... به همین دلیل توجه به پژوهش و تحقیق، اصلی‌ترین قدم برای تولید اسباب‎بازی است و با توجه به شعار جشنواره، کودکان را برای جهان و زندگی واقعی آماده کنیم.

مدیرمسئول فصل‌نامه علمی پژوهشی «پژوهش هنر» گفت: ‌اگر به اهمیت موضوع پژوهش پی ببریم، درمی‌یابیم که برای تولید یک وسیله و یا ابزار بازی کودک، بیش از هر فناوری و دانشی نیازمند بررسی‌های جامعه‌شناسی و آسیب‌شناسی هستیم تا خیال‌مان از وسیله‏‌ای که کودکان بخش بزرگی از زندگی خود را با آن می‏‌گذرانند، راحت باشد.

 به گفته‌ این کارشناس، گاهی نبود یک وسیله و فناوری در اطراف ما به مراتب ضرر و زیان کمتری به همراه دارد تا این‌که به شکل نادرست در دسترس ما قرار داشته باشد.

این مسئول جشنواره‌ ملی اسباب‌بازی درباره‌ برنامه‌های علمی رویداد ملی اسباب‌بازی توضیح داد و گفت: امسال سه نشست تخصصی برگزار خواهیم کرد که درباره‌ لزوم و اهمیت پژوهش در اسباب‎بازی است. چرایی ضرورت پژوهش در ساخت اسباب‌بازی به عنوان یک صنعت مهم بررسی خواهد شد، همچنین نشست دوم به ابعاد روان‌شناختی بازی و اسباب‎بازی می‌‏پردازد که متخصصان با گرایش‎های مختلف در آن حضور خواهند داشت و نشست سوم به الگوهای ایرانی بازی و اسباب‌بازی خواهد پرداخت و هویت ایرانی و طراحی ایرانی در اسباب‎بازی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

او همچنین درباره‌ بخش کارگاه‌ها و آموزش‌های گروهی هم گفت: در کنار این نشست‎ها، چهار کارگاه هم برگزار می‎شود که کارگاه اول با موضوع برندسازی، موفقیت در فروش و تبلیغات در صنعت اسباب‎بازی است، کارگاه دوم به بخش هویت ایرانی در عروسک و لباس عروسک می‎پردازد، کارگاه سوم، موضوع شخصیت‎پردازی و ساخت کاراکتر در اسباب‏‌بازی را مورد بررسی قرار می‏‌دهد و در کارگاه چهارم درباره‏ عروسک‎های بازآفرینی‌شده از مواد دورریز صحبت خواهد شد.

جشنواره‌ پنجم اسباب‌بازی، امسال درحالی برگزار می‌شود که به بخش‌های علمی و تخصصی آن زمان زیادی اختصاص داده شده است. زنگی در همین‌باره، تاکید دارد که اهمیت ماجرا برای رسیدن به وضعیتی است که برای کودکان مناسب باشد.

او افزود: با توجه به چندوجهی بودن ماهیت اسباب‎بازی‎ها ما تمرین‎های متفاوت فکری و جسمی داریم، مانند تمرین پرورش خلاقیت، تمرین پیدا کردن راه و شناسایی و تشخیص. هر بازی می‎تواند یک یا چند شاخص را در خود داشته باشد و کودک در فرایند بازی آن‎ها را تمرین کند.

زنگی ادامه داد: برای مثال در تمرین ساختن، بسیاری از اسباب‌بازی‎ها، عمل ساختن را برای کودک محقق می‏‌کنند که می‏‌تواند بخش خلاقیت و نیاز به ساخت و خلق کردن در کودک را پرورش دهد تا اگر در زندگی واقعی در سنین نوجوانی و بزرگسالی نیاز به خلق چیزی داشت، بتواند با مراجعه کردن به آن بازی و به یادآوری فرایند حل مساله از آن ایده و خلاقیت الگوبرداری کند.

رونق تولید اسباب‌بازی

بهنام زنگی درباره‌ تاثیر جشنواره‏ ملی اسباب‏‌بازی بر رونق تولید داخلی گفت: اگر به اهمیت پژوهش در تولید اسباب‌‏بازی دقت داشته باشیم، متوجه می‎شویم که تاثیر جشنواره‎ اسباب‏‌بازی با برگزاری کارگاه‎ها، نشست‏‌ها و میزگردهایی که با حضور متخصصان هر حوزه برگزار می‌شود، چقدر می‏‌تواند بر دانش افراد تاثیرگذار باشد.

مسئول کمیته علمی جشنواره ادامه داد ما تلاش زیادی نکرده‌ایم که اسباب‌‏بازی‏‌ها و سرگرمی‏‌های بومی خود را صنعتی کنیم. به همین دلیل اسباب‏‌بازی‌های ما بیشتر وارداتی شدند و میان بازی‏‌های بومی ما و بازی‌های صنعتی که الان وجود دارد، گسست ایجاد شده است. طبیعی است که وقتی یک صنعت در مرحله‎ ساخت دنباله‌رو می‎شود در مرحله‎ تولید ایده نیز الگوبرداری می‌‏کند. این چیزی است که بر اساس پژوهش قابل حل است، یعنی اگر پیشینه‏‌های اسباب‌‏بازی را بررسی کنیم و در دستور کار قرار دهیم، می‏‌توانیم نتیجه‏ مطلوبی بگیریم.

بر اساس گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وی در پایان تاکید کرد با برگزاری جشنواره و حضور مسئولان، دست‏اندرکاران صنعت اسباب‏بازی، تولیدکنندگان، طراحان و همه‏ کسانی که در این صنعت فعالیت می‌‏کنند، فرصتی فراهم می‎شود که با همکاری و همفکری با هم بتوانند تولیدات داخلی را با کیفیت و بهداشت مناسب برای کودکان تولید کنند.

پنجمین جشنواره‌ ملی اسباب‌بازی از ۷ تا ۱۳ دی ۱۳۹۸ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون در خیابان حجاب در بخش‌های نمایشگاهی و کارگاهی و آموزشی میزبان عموم فعالان، علاقه‌مندان و خانواده‌هاست.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha