• سه‌شنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98091914521

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی:

 کتابخانه آستان قدس رضوی ظرفیتی عظیم برای تبدیل شدنِ این آستان به مرجعیت علمی

 کتابخانه آستان قدس رضوی ظرفیتی عظیم برای تبدیل شدنِ این آستان به مرجعیت علمی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مراسم رونمایی از کتابخانۀ شخصی و دست‌نوشته‌های مرحوم شیخ عباس قمی، کتابخانۀ آستان قدس رضوی را دارای ظرفیتی عظیم برای تبدیل شدنِ آستان قدس به مرجعیت علمی دانست.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سیدجلال حسینی در سی‌وهفتمین برنامه از سه‌شنبه‌های فرهنگی این سازمان و رونمایی از کتابخانۀ شخصی و مجموعه دست‌نوشته‌های شیخ عباس قمی که به تازگی جذب کتابخانۀ آستان قدس رضوی شده است، به ارائۀ گزارش 11ماهۀ این سازمان پرداخت.

وی اظهار کرد: تحقق این هدف را بر مبنای دو رکن اساسی است؛ در وهلۀ اول، مرکزی که قرار است به عنوان مرجع علمی مطرح شود، خود باید از غنای کافی برخوردار باشد که این امر درارتباط با این آستان با کتابخانه‌ای غنی که بیش از یکصدهزار نسخۀ خطی نفیس و تاریخی در موضوعات گوناگون بخشی از منابع آن را تشکیل می‌دهد، صدق می‌کند.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: در مرتبۀ بعد، دسترسی به این منابع مطرح است که ما در مدیریت جدید کتابخانه این رویکرد را دنبال کردیم که قفل‌ها را از روی گنجینه‌ها برداریم و به جای زندان‌بانی، مروج این معارف باشیم.

20هزار نسخۀ خطی قرآنی بر روی پایگاه کتابخانۀ دیجیتال آستان قدس رضوی

حسینی بیان کرد: برای نخستین بار در تاریخ آستان قدس، تعداد 20هزار نسخۀ خطی قرآنی کتابخانۀ آستان قدس رضوی با رعایت فرایندهای قانونی و ایمنی، بر روی پایگاه کتابخانۀ دیجیتال این مرکز قرار گرفته و این درحالی است که ما در غربت رسانه‌ای هستیم؛ چراکه اگر در دنیا مرکزی حتی تعداد پنج نسخۀ خطی را بر روی سایت قرار دهد، همه از آن خبردار می‌شوند و این قابل قیاس با 20هزار نسخه نیست.

وی ادامه داد: در راستای ایجاد دسترسی آسان محققان به منابع این سازمان، با افتخار اعلام می‌کنیم که کتابخانۀ آستان قدس رضوی زمینۀ دسترسی به بیش از یکصد میلیون منبع اطلاعاتی را تنها با اشتراک آی‌پی برای محققان فراهم کرده است که در این ارتباط تاکنون 20 ایستگاه مطالعاتی پایگاه دیجیتال در شهرهای مختلف کشور ایجاد شده است.

کتابخانۀ دیجیتال فهرست نسخ خطی جهان در راه است

وی همچنین از ایجاد بزرگترین کتابخانۀ دیجیتال فهارس نسخ خطی جهان، در این کتابخانه در آیندۀ نزدیک خبر داد و گفت: تاکنون 80درصد از کار پیشرفت داشته و فهرست نسخ خطی از 120 کشور جهان جمع‌آوری شده است.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در ارتباط با تبدیل کتابخانه‌های آستان قدس به مراکزی پویا با هدف جریان‌سازی فرهنگی و ترویج مطالعه، به بحث خادمیاری کتاب اشاره کرد و گفت: امروز در 31 استان کانون‌های خادمیاری کتاب با 1200 خادمیارِ کتاب راه‌اندازی شده است که از این طریق از ابتدای سال تاکنون، حدود 77هزار نسخه شامل 22هزار سند، 875 نسخه خطی و 54هزار نسخۀ چاپی به ارزش 5/1میلیارد تومان توسط خادمیاران به صورت اهدایی جذب شده است و این درحالی است که در بخش اشیای موزه‌ای نیز افزون بر 17هزار و 700 شی به مبلغ 1میلیارد و 300میلیون تومان از این طریق به موزۀ آستان قدس رضوی اهدا شده است.

حسینی عنوان کرد: 11 تفاهم‌نامه با کتابخانه‌های معتبر ایران به امضا رسیده است همچنین در بخش بین‌الملل نیز برای نخستین بار امضای تفاهم‌نامه با 6 کتابخانه و موزۀ معتبر دنیا را در دست اقدام داریم که پیش‌نویش آن امضا شده است.

وی ادامه داد: به منظور احیای تراث، اولویت‌های پژوهشی آماده شده است و در این خصوص آمادۀ همکاری با محققان و پژوهشگران هستیم. همچنین  بیش از 70 هزار نسخه کتاب از سوی آستان قدس به 90 مرکز در شهرستان‌های مختلف کشور اهدا شده است.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این جلسه که با حضور تولیت آستان قدس رضوی برگزار شد، از راه‌اندازی موزۀ مجازی در سال آینده خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha